Disclaimer|   Contact

Afbeelding van Veni etinam logo

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

spacer spacer spacer

Jij hier?

Welkom op het lifeblog van een notaire zeikerd!

Animatie die waarschuwt dat deze stek bol staat van de vuiligheid.

Over...

Wellicht wil je voor het doorbladeren van deze webstek weten wie de half dyslectische wauwelende idioot is die deze rotzooi in de lucht houdt. En vraag je jezelf paranoide af wat deze webstek met je gegevens doet!

Mogelijk poppen er ook nog een paar andere vragen bij je op die je had verdrongen omdat je die eerder niet durfde te stellen maar waar je nu wél direct antwoord op kunt krijgen!
Tenminste, als je durft te klikken...

Thema's

Toegegeven, het kostte de nodige moeite, maar uiteindelijk ben ik er in geslaagd uit al dat zinloze geouwehoer een aantal thema's op te stellen.

Ja sorry, maar meer zat er ècht niet in!

Handel?

Omdat Eli niet alles dat ie naar zijn huis sleept ook eindeloos kan bewaren moet ie wel eens van wat spulletjes af. En omdat het allemaal hobbyspul is doet ie jou een aanbod dat bijna te mooi is...

T'is immers voor de hobby...

Kakels

Oftewel een beetje nietsvermoedende kijkbuislezertjes vanuit het kippenhok onder luid TOK TOK met eieren bekogelen. Lees om te voorkomen dat je te laat bukt en een ei in je haar kunt uitsmeren voor de zekerheid eerst even de disclaimer door. Een gewaarschuwd mens telt immers voor ehhh... twee.
Toch?

Al het gekakel netjes a-synchroon en per jaar opgesomd. Ja beste kijkbuislezertjes, da's pas gemak!

Ik steun...

De Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde is een organisatie die zich inzet voor keuzevrijheid aan het einde van het leven.

Logo van de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde.

Iedere burger zelf mag bepalen hoe men zijn of haar leven wil leiden. Hierbij hoort ook een waardige afsluiting zoals de NVVE die nastreeft: een optimale uitvoering van de euthanasiewet, vooral voor groepen die in de praktijk geen hulp krijgen, zoals mensen met dementie, chronisch psychiatrische patiënten en ouderen die vinden dat hun leven voltooid is.

Favorieten

Ik kan het me bijna niet voorstellen maar mocht je déze webpagina in je favorieten willen opslaan dan kan dit door hier te klikken.

Qrcode

Pak het moment,

QRCode

want voor je het weet is ie weg, foetsie!

'Gunnen',.. kent u dat woord?
22 Februari 2017, woensdag Permalink?
Foto van de zending van Adrie.

Ik had em al eens een keertje eerder ontmoet zo blijkt achteraf. Dat wil zeggen, digitaal. Per email. Dit was naar aanleiding van een AMROH Mu-402 Supercoil die ik toen via een bekende digitale veilingwebstek probeerde te slijten. Van het één kwam het ander en voordat we het beiden wisten was ik een *kuch* artikeltje op mijn webstek rijker en Adrie de supercoil.

En dan verstrijkt de tijd...

Totdat Eli een emailtje krijgt van iemand die me zomaar voor nop een paar Philips Hobbyskoops aanbiedt. Allemaal omdat ie het weekend van mijn website genoten heeft. Vooral de verhalen over hoe ik aan mijn Philips bouwpakketten kom. Kostelijk! Iemand waarvan de naam én zijn verhaal verdacht veel lijken op die van... eeh, maar wél met een ander email afzendadres:

Ik was/ben altijd een Amroh fan geweest.... Dat komt ook doordat mijn electronica handelaar in Zeist (Firma Nic. Jense) dat had. Philips materiaal was gewoon moeilijker te krijgen in mijn beginners tijd. Een vriend van mij had een EE doos en daar was ik best wel jaloers op.

Later ben ik fan geworden van de onderdelen van Philips. Ze gaven gewoon (letterlijk!) meer kleur aan je schakelingen.Het begon al met de pin-up condensatortjes, die druppeltjes. Daar kwamen later de engelse drop condensatoren bij. De mosterd C's heb ik nog, twee dozen vol..... Toen ik op de MTS projecten moest maken op zelfontworpen printjes, gebruikte ik alleen Philips C's, weerstanden en elco's. En nog steeds kan ik met bewondering kijken naar de printjes die ik destijds gemaakt heb (ik heb ze nog steeds..) Ik kan je er wel eens een foto van sturen als je dat leuk vindt.

In de nadagen van de electronica winkel in Zeist heb ik nog eens de complete bouwpakket serie van de Philips zelfbouw korte golf ontvanger gekocht. Avonden heb ik gesoldeerd, gemonteerd en ringkernspoelen gewikkeld maar het apparaat heeft nooit goed gewerkt helaas.. Na een paar jaar heb ik het allemaal gesloopt en over de diverse onderdelen laatjes verspreid. Toen kende ik jouw site nog niet ...... spijt komt altijd te laat.

Ondertussen ben ik Muiderkring boekjes gaan verzamelen en dan gaat het weer kriebelen: er moet weer gebouwd worden! Van de resultaten heb ik je al foto's gestuurd en je hebt er een mooi artikel van gebrouwen.

Tja, en van die laatste zin gaat Eli natuurlijk he-le-maal los!

Foto van een aantal Philips miniwatt DL92 buizen. Foto van een verzameling afstemkringen Foto van de zending voor Adrie.

Nou had ik zo links en rechts nog wat spulletjes liggen waarvan ik me afvroeg wat ik er mee moest. Het is geen Amroh spul maar ik vindt het wel zonde om zomaar weg te gooien. Waarde hebben dit soort dingen voor de doorsnee mens niet. Het is meer wat een liefhebber er voor wil geven. Zoals een paar Philips miniwatt DL92 buizen, een (echte papieren) bouwbeschrijving van de Pupil radio van "Radiotechnische school Maxwell" en nog een paar kleine dingetjes. En dus heb ik die spulletjes goed verpakt naar Adrie verstuurd. Hij heeft vast wel paar (internet)maatjes waar ie het aan kwijt kan dacht ik bij mezelf toen ik me afvroeg of hij er wel iets mee kan...

Het is immers een kwestie van gunnen.

Update

Per email laat Adrie op 24 februari weten:

Twee DL batterijbuisjes en een beschrijving van de Pupil! Die ga ik maar eens maken, de buisjes heb ik al en de 402 ook.

De spulletjes zijn goed terecht gekomen zie ik ;-)

Aquariumhouden
Thema Open thema
Foto van de zoetwater Red Sea Max 130 als Azie (Vietnam) biotoop.

Na lange tijd geen bakkie meer gehad te hebben besloot ik in 2008 dat het weer eens tijd werd er eentje aan te schaffen. Een niet te groot maar vooral ook weer niet te klein model. Eentje die mooi in een hoek van de kamer zou passen.

De keuze viel op een zoutwater nano. De Red Sea Max 130. Niet dat ik een zoutwater bak wilde, welnee. Die RSM zag er gewoon cool uit. Natuurlijk er moest nog wel het een ander aan gebeuren voordat er visjes in konden en hierover kun je in dit thema alles lezen. Ook over de eerste visjes die erin gingen trouwens.

Update:
Begin 2015 is de Red Sea Max 130 met LED verlichting uitgerust.

Boys Toys
Thema Open thema
Zwart-wit foto van een gigantische scheepsmotor.

Stuff voor échte mannen. Toys waar ze, toen ze veel jonger waren, van droomden. Maar ook ouwe troep van vroeghur waar ze nu een brok van in hun keel krijgen en waarvoor ze stiekem een traantje web pinken...

Ik niet, natuurlijk. Maar dat was je wel duidelijk. Toch?

Geraniums
Thema Open thema
Foto van mijn geraniumplant.

Eli is een paar jaartjes geleden begonnen met de *kuch* kweek en vermeerdering van geraniums. Dat is weer eens wat anders dan erachter gaan zitten... En, je zult het nauwelijks geloven, er werden nog heel aardige resultaten behaald.

Ondanks dat het nieuwe er een beetje van af is probeer ik zo af en toe weer eens een andere stektechniek uit. Afijn, in het thema lees je er veel meer over. Klikken dus maarrrrr...

Grrroen!!!
Thema Open thema
jawel!.. een foto van een.. balkon!

Je heb groene stroom, groen gas en allerlei andere groene troep. En omdat groen vandaag de dag helemaal hip is dacht Eli dan ook maar zijn steentje eraan te moeten bijdragen. Daarom sterke verhalen over allerlei 'groen' opgetekend vanaf het balkon, de woonkamer of ergens anders buiten... Als het maar over 'groen' gaat.

Mijn voorkeur gaat echter uit naar m'n balkon... als je daar even langer over nadenkt is dat ook gewoon heel logisch, want er zijn zoveel dingen die je op een balkon, buiten het professionele balkonhangen, al dan niet zomers voorzien van een koele versnapering waar ik mezelf in gespecialiseerd hebt, kunt doen. En dat dan ook nog eens helemaal onafhankelijk van het model ervan!

T'mot niet gekker worden! Toch?

Philips audio
Thema Open thema
Foto van het Philips HIFI International logo.

Het begon met een nostalgisch *kuch* artikeltje over die ouwe troep maar voordat Eli het wist emailde die, zelfs in-ter-na-tio-naal, met allerlei lui die ie nog nooit had gezien. En, je vraagt je nu natuurlijk meteen af welke babbeltruc ie gebruikt heeft want bij sommigen ging ie zelfs op bezoek!

Ik heb op mijn speurtocht naar materiaal, al dan niet digitaal, heel veel mensen ontmoet. Nou niet meteen gaan lopen gillen dat dit allemaal ouwe verzuurde veertigers vijftigers zijn die zo nodig lekker nostalgisch moeten lopen doen... want dat is niet zo! Nee, écht... niet!

Reis naar polen in 1986
Thema Open thema
Afbeelding met de Poolse tekst: PRL zonder illusies.

In 1986 begon ik aan een groots avontuur. Een autorit naar Polen om een aantal vrienden te gaan bezoeken. Een reis waarvan ik mezelf achteraf wel eens heb afgevraagd hoe ik zomaar kon besluiten naar een communistisch land af te reizen waar net een paar jaar ervoor de staat van beleg was opgeheven. Hoe ik met een visum in mijn paspoort, een Poolse wegenkaart in het dashboardkastje en in de veronderstelling dat de 1250 kilometer lange rit niet meer dan één lange weg zou zijn in mijn autotje kon stappen en op pad kon gaan.

Nou ja,.. laten we het maar op jeugdig enthousiasme houden.

Update:
op latere datum door mij en lief gemaakte reizen zijn aan het overzicht toegevoegd.

Tabak
Thema Open thema
Foto van hangende tabaksbladeren

Ondanks dat ie al vele jaren niet meer rookt besluit Eli, nadat ie van een internetmaatje een zakje zaad had toegestuurd gekregen, zich op de tabak kweek te storten. Dat ze als zaden van planten die 1.8 meter hoog kunnen worden zo ontzettend klein waren? Nee, dat had ie niet verwacht. Hoe dan ook het betrof, volgens de bijsluiter, zaden van planten die ook voor de tabaksindustrie werden gebruikt!

Nou, en dat wekt vertrouwen natuurlijk! Ik bedoel die lui zorgen wel dat ze hun zaakjes op orde hebben. Toch? En dus zocht Eli meteen even een geschikte bloempot uit.

Tiet veur un pafke...

T.e.a.b.
Thema Open thema
Foto van Malle Pietje. De hoeder van ouwe troep: geschiedenis.

Zijn het alleen ouwe knarren die, dat wat eens was, willen behouden? Die vasthouden aan herinneringen van vroeghur? Aan ouwe troep, waar niemand iets mee wil. Rotzooi die je aan de straatstenen nog niet kwijt kunt.

Als hobbyist mag je wat ik hier aanbied voor een vriendenprijs overnemen. Dat wil zeggen, als je me hierbij een verhaal terug geeft. Yep, je leest het goed. Dat is wat ik van je vraag. Ik wil een verhaal over jou en je hobby en een paar foto's.
Als je wilt anoniem.

Dus zeg eens eerlijk: waarom wil jij die ouwe troep zo graag hebben?
Waarom spaar je dit soort ouwe meuk?

Wat is jouw verhaal?

Naar boven