Disclaimer|   Contact

Afbeelding van Veni etinam logo

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

spacer spacer spacer

Februari 2008

Op deze verzamelpagina, waarvoor kosten noch moeite zijn gespaard, staan alle kakels uit Februari 2008 opgesomd waarmee ik à la minute of stante pede, je mag kiezen, niets vermoedende en argeloze voorbijkomende kijkbuislezertjes vanuit het kippenhok heb bekogeld.

Afbeelding van een geplukte kip

Het is dus zaak goed op te letten en op tijd te bukken want voordat je het weet kun je d'r één in je haar uitsmeren.

Oh ja, en dan niet gaan lopen zemelen dat je de disclaimer niet gelezen hebt.. hè?

Overzicht

Omdat door mij per maand heel wat wordt afgekakeld kun je kakels van dit jaar per maand raadplegen.

Overdaad schaadt immers, toch?

Favorieten

Ik kan het me bijna niet voorstellen maar mocht je déze webpagina in je favorieten willen opslaan dan kan dit door hier te klikken.

Qrcode

Pak het moment,

QRCode

want voor je het weet is ie weg, foetsie!

Brekend nieuws!
23 Februari 2008, zaterdag 20:00 Permalink?
Afbeelding van het Flora-mate logo.

De leverancier van de Flora-Mate heeft gemeld het schema en de noodzakelijk onderdelen om zelf een FloraMate te kunnen bouwen te willen leveren! Dit betekent dat ik alle voordelen van het gebruik van dit apparaat kan benutten! Met een beetje geluk kan ik een printje in elkaar knutselen dat precies naast de voeding past, voorin de lichtkap. Natuurlijk verandert het totaal plaatje. Ik kan nog steeds gebruik blijven maken van de RSM schakelklok. Sterker nog, het totaal schema gaat zelfs weer een beetje lijken op het origineel. Wel zo prettig, verbouwen is leuk maar alles aan je bak verbouwen? De schakelklok schakelt de voedingsspanning voor de FloraMate en het relais dat de EVSA van 220 Volt netspanning voorziet in. Het dim programma in de FloraMate regelt tot het moment dat de schakelklok afschakelt het licht. Bij afschakeling wordt automatisch de nachtverlichting ingeschakeld. Omdat de Flora-Mate origineel is uitgerust met 4 dim uitgangen wordt het interessant te bezien of ik in plaats van 1 enkel regelbaar EVSA die beide 55 watt T5/PLL lampen aanstuurt gebruik kan gaan maken van twee regelbare EVSA's . Ieder stuurt dan een 55 watt lamp aan. Dit moet onderzocht worden want zoveel ruimte in de lichtkap is er niet! Elomax de leverancier van de Flora-Mate heeft tevens gemeld dat ik gewoon gebruik van mijn 15 Volt voeding kan blijven maken en dat is boffen, want nu hoef ik deze niet 'om te bouwen'. Nu ik meer ruimte overhoudt kan ik waarschijnljk wel weer gebruik maken van de 12 V LED aansturing. Inzet van de Flora-Mate scheelt het bouwen van de latch en de nachtverlichting controle eenheid. In afwachting van de onderdelen voor de FloraMate kan ik nu direct beginnen aan de ventilator controle eenheid!

Totaal plaatje
20 Februari 2008, woensdag Meer lezen?     |    Permalink?
Foto van de geopende lichtkap van de Red Sea Max.

Het totaal plaatje is compleet. Het hart bestaat uit de oude schakelklok van de RSM die zorgt voor de dag en nacht omschakeling van de dimmer. Deze dimmer stuurt niet alleen de EVSA(r) aan maar ook de TL afschakeling, voorheen latch , en de nachtverlichting. Apart staat de ventilator regeling, eerst wilde ik die aan de hoofdverlichting schakelen maar ik bedacht mezelf dat het ook mogelijk is dat het s'avonds warmer zou kunnen zijn dan normaal.

Kosovo roept onafhankelijkheid uit
17 Februari 2008, zondag 20:00 Permalink?
Afbeelding van de Servische vlag met hierin de slogan dat Kosovo, Servisch is.

De etnisch Albanese meerderheid in het parlement van Kosovo heeft op zondag 17 februari 2008 eenzijdig de onafhankelijkheid van de Servische provincie uitgeroepen. Het uitroepen van de onafhankelijkheid van Kosovo heeft een felle reactie uitgelokt onder de ServiŽrs. Veel van hen zijn van mening dat het gebied de bakermat is van de Servische cultuur en hun orthodox-christelijke geloof. De regering in Belgrado heeft gezworen dat zij de onafhankelijkheid van Kosovo nooit zal accepteren. Ook Rusland, van oudsher een bondgenoot van ServiŽ, heeft zich uitgesproken tegen een onafhankelijk Kosovo, zeggend dat die een gevaarlijk precedent schept voor separatisten overal ter wereld. Veel Europeese lidstaten zijn bijna direct over gegaan tot het erkennen van Kosovo als soevereine staat, hiermee wordt de Servische territoriale integriteit geschonden! Voorbeeldje 'handelsgeest'?

Ik vraag me af wie hier nu de schurken zijn en wie met bloed zijn eer verdedigd...

Latch?
20 Februari 2008, woensdag Meer lezen?     |    Permalink?
Afbeelding van een electrisch principeschema.

Eigenlijk is het helemaal geen echte latch maar hoe noem je zo'n ding? De vraag die je als lezer dezes beantwoordt zou willen zien is waarschijnlijk "waar heeft ie het over?".

Overpeinzingen
12 Februari 2008, dinsdag Meer lezen?     |    Permalink?
Afbeelding van een deel van de Red Sea Max uitleg

Nu staat die Red Sea Max wel in de woonkamer maar wat wilde ik er ook alweer mee? En belangrijker nog..hoe? Oeiii er moeten keuzes gemaakt worden!

Inspectie
10 Februari 2008, dinsdag Meer lezen?     |    Permalink?
Foto van de geopende Red Sea Max lichtkap

Een sfeer impressie van de open lichtkap. De electronica in de lichtkap bestaat uit een schakelklok die een 12 volt spanning schakelt tussen dagverlichting in de vorm van het Jamicon VSA en de twee TL5 compact lampen plus de 12 V DC ventilatoren en de nachtverlichting. Het electrisch schema is simpel rechtaan recht toe.

Daar staat ie dan!
6 Februari 2008, woensdag Meer lezen?     |    Permalink?
Foto van de uitgepakte Red Sea Max

Als opening van het dagboek een foto van de aanschaf op 6 februari 2008 , een in zwart uitgevoerde RSM inclusief meubel.

Naar boven