Disclaimer|   Contact

Afbeelding van Veni etinam logo

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

spacer spacer spacer

Vaute shit

Een kleffe kliek knoeiers, kladders en verlakkers bepalen de sfeer in dit land. Voor politieke medestanders geldt: we hebben het goed met elkaar, we bedoelen het goed met elkaar en gaan niet teveel kritiek op elkaar hebben, want iedereen doet toch z´n best?

Verwijzingen

Dit artikel refereert aan inhoud op andere websites. Omdat ik de beroerdste niet ben heb ik ze netjes voor je geselecteerd:

De wereld van de VN

Mocht je de organisatie een vraag willen stellen dan kun je dat hier doen.

Favorieten

Ik kan het me bijna niet voorstellen maar mocht je déze webpagina in je favorieten willen opslaan dan kan dit door hier te klikken.

Qrcode

Pak het moment,

QRCode

want voor je het weet is ie weg, foetsie!

In 'De Haarlemmer'

een stadskrantje dat wekelijks gratis huis aan huis in Haarlem wordt verspreid schreeuwde een kop op de voorpagina 'Water is een récht, geen gunst'. Het artikel betrof Elsa van de Loo die zich met andere jongeren wil inzetten om een artikel aan de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens toe te voegen. In dit 31e artikel zou het recht op water specifiek moeten worden vastgelegd.

Foto van Haarlemse stadhuis. Ofschoon ik me bij een dergelijk artikel niet zo veel kan voorstellen viel me wel iets op aan de foto van Elsa waarop zij op de trap van het Haarlemse stadshuis poseerde.

Leek het nu zo of had Elsa een hoofddoek om?

Wat moest een jongedame met een op het eerste gezicht toch wel echt Hollandse naam nu met een hoofddoek?

Was Elsa een moslim?

Goh, ik dacht dat moslims altijd een Arabisch klinkende naam hadden...

Nieuwsgierig geworden las ik het artikel.

Elsa had na een reis naar Kenia en Oeganda die kennelijk georganiseerd was door een stichting besloten een afstudeerscriptie over schoon drinkwater te schrijven. Uit het artikel maakte ik op dat Elsa behoorlijk aan de weg timmert! Zo is zij net afgestudeerd in HBO rechten aan de Hogeschool van Amsterdam en heeft ze zich het laatste jaar gespecialiseerd in international recht en mensenrechten.

Ach.. de jeugd bedacht ik, altijd 'in' om de wereld te 'verbeteren' en deze moslima gaat zelfs een stapje verder. Zij wil VN jongeren vertegenwoordiger voor Nederland worden… De verkiezing hiervoor loopt van 5 tem 11 oktober.

Ehhh.. wacht even.. moment.. STOP!

Een moslima als VN Jongeren vertegenwoordiger van Nederland? Krijgen we nu alweer dat multiculturele gezeik vroeg ik mezelf af. Ja sorry hoor maar waarom moet er weer zo nodig een lid van een minderheidsgroep Nederland vertegenwoordigen? Ze doen dit ook al bij het Eurovisie Songfestival, Domino Day, Miss Holland en noem nog maar een paar van die gelegenheden op waar Nederland de wereld zo nodig moet laten weten hoe verdomd multicultureel we wel niet zijn. Hebben de Nederlanders geen interesse? En waarom nu weer uitgerekend een moslima?

Foto van een interview waarin een moslim stelt dat een volwassen man zelfs een huwelijkscontract kan aangaan met een één jaar oude baby. Tjonge hier zakt me meer de broek van af zeg. Er zijn legio Islamitische landen waar het met de mensenrechten bar slecht gesteld is en nu moet uitgerekend Nederland weer op de multiculturele wagen springen om een 31e artikel aan de UVRM toe te voegen. Kan die Elsa zich niet beter inzetten voor het handhaven van de mensenrechten die we al afgesproken hebben maar die in met name islamitische landen aan de lopende band worden geschonden?

Maar wacht eens, bedacht ik mezelf... Hoeveel van die Islamitische landen hebben eigenlijk die Universele Verklaring van de Rechten van de Mens ondertekend?

Na wat gegoogle begon ik een uitermate onbehagelijk gevoel te krijgen. Wat blijkt? Er is een groep van zo'n 57 Islamitische landen verenigt in het OIC, dat staat voor de Organisation of the Islamic Conference ,die permanent aanwezig is in de Verenigde Naties. Deze landen hebben één ding gemeen namelijk dat geen van allen de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens hebben ondertekend!

Jawel beste kijkbuislezertjes, 57 stuks!

Het komt erop neer dat deze landen inhoudelijk niet tevreden zijn met de in 1948 opgestelde UVRM omdat er 'geen rekening gehouden werd met hun cultuur en religie' Zij hebben daarom destijds in Cairo een alternatieve - Islamitische - verklaring opgesteld. Het uitgangspunt hierin is dat de islam al die mensenrechten al heeft neergeschreven en dat de shari'a daarom een betere 'mensenrechtenverdediger' is dan de UVRM!!

Geloof je niet?

In deze verklaring komt bijvoorbeeld de vrijheid van meningsuiting terug in artikel 22 en wordt deze beperkt tot meningsuitingen die in overeenstemming zijn met de shari'a.

Nou breekt mijn klomp..

Afbeelding van bij de OIC aangesloten landen Ik snap hier echt niets van, hoe kan een moslima het nu hebben over de UVRM als 57 Islamitische landen deze niet eens hebben ondertekend? En is het niet zo dat als we eens kijken op de website van die OIC club en het overzicht zien van al die groen gemaakte gebieden die de aangesloten landen representeren dat dit tegelijkertijd ook de voornaamste landen zijn waar schoon drinkwater een probleem is?

Uitermate vreemd dus dat uitgerekend een moslima de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens met een artikel wil uitbreiden dat betrekking heeft op juist die gebieden waarvan de regeringen deze verklaring helemaal niet eens erkennen...

Tja noem me een paranoide gek maar ik vraag me toch af of deze actie meer te maken heeft met een klein deeltje van de kaart dat voor het gemak ook maar groen is ingetekend maar waarvan iedereen toch heel goed weet dat dit helemaal geen islamitisch territorium is.. namelijk Israel. En heeft Israel niet al jaren problemen met de watervoorziening en met haar Islamitische buurlanden?

Yak, ben ik nu echt de enige die weer zo'n antisemitische smaak in mijn bakkes proef? Sorry hoor... maar naar mij gevoel ligt dit er toch echt te dik op. Jammer voor je Elsa, maar mijn stem krijg je niet!PS: verbaas jij je hier ook over? Stel dan een vraag aan de Nationale Jeugdraad! De verwijzing staat links.

Naar boven