Disclaimer|   Contact

Afbeelding van Veni etinam logo

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

spacer spacer spacer

Shitzooi

Vroeghur werd ons geleerd dat schelden geen pijn deed! Slaan des te meer... rot dus maar op met je zielige gezeik dat je bent 'beledigd' of dat je je voelt 'gediscrimineerd'. Wordt maar eens een echte vent of vrouw en zeg gewoon wat je ervan vindt! Dan weten we allemaal, van iedereen, waar deze staat.

Verwijzingen

Dit artikel refereert aan inhoud op andere websites.

Favorieten

Ik kan het me bijna niet voorstellen maar mocht je déze webpagina in je favorieten willen opslaan dan kan dit door hier te klikken.

Qrcode

Pak het moment,

QRCode

want voor je het weet is ie weg, foetsie!

The 'king' of pop

is dood… Michael jackson the king? Oké ik vond de muziek van hem best wel goed, soms. De Jacksons Five waren groovy zoals je dit in die tijd zei en de jonge Michael Jackson was na het album Thriller razend populair maar om hem nu de 'king op pop' te noemen? Trouwens was er niet al ergens eerder een 'king'?

Niet om te zeiken hoor maar wat me op viel toen ik de aankondiging van broer Jermaine hoorde over de dood van Michael was een woord dat ik later niet meer heb gehoord. Jermaine sprak namelijk de woorden:

"May Allah be with you Michael, always.."

Zei hij nu echt Allah? Had broer Jermaine zich vergist vroeg ik mezelf af toen ik het op televisie hoorde. Nu kan ik me trouwens maar moeilijk voorstellen dat je jezelf in een dergelijke uitspraak zult vergissen maar laten we eerlijk zijn het blijft wel een typische 'Jackson' uitspraak. Broer Jermaine is immers al jaren aangesloten bij de 'religie van de vrede', en Wacko Jacko was gek genoeg om s'morgens tijdens het ontbijt zo tussen de Jus de Orange en de eieren door te melden dat hij zijn broers voorbeeld had gevolgd. Hoe dan ook, om maar de woorden van het populaire blogstek GeenStijl te citeren:

"Och verrek ja, MJ had zich ooit 'es tot de islam bekeerd, bijna vergeten..."

Daags erna viel het me op dat het 'A' woord helemaal niet meer werd gebruikt. Huh? … toch voor de zekerheid nog eens even goed zappen over alle televisie kanalen, en verschillende websites doornemen. Nee hoor, nergens! Niet in de Nederlandse media en ook bijvoorbeeld op CNN hoorde ik het niet meer. Wel veel over China, trouwens. Daar was sprake van een akkefietje met weer een bepaald soort 'A' luitjes. Een kloppartij in een fabriek daar monde binnen 24 uur uit in een 'wie kan de meeste stenen gooien' wedstrijd naar de Chinese ambassade in Den Haag. In de tussentijd brandden dezelfde Chinese 'A' figuren in China allerlei huizen plat en gooiden ze bussen op de kant… Daar kunnen de Tibetanen waar er overigens dankzij diezelfde Chinezen niet zoveel meer van zijn nog een puntje aan zuigen! Ja die 'A' luitjes laten niet met zich sollen als ze 'beledigd' zijn. Daar weten ze in Denemarken alles van!

Maar dit terzijde en terug naar 'the king'. Ik heb gisteravond, omdat vrouwlief zichzelf de afstandsbediening had toegeëigend, zo'n beetje de hele herdenking van hem op televisie kunnen volgen. Wat me opviel buiten de extreem lange onderbrekingen waarin er helemaal niets gebeurde was de afwezigheid van een aantal grote sterren. Diana Ross, een vriendin van Jackson, liet weten niet te komen omdat ze het verlies liever in 'stilte' wilde verwerken. En ook vriendin Elizabeth Taylor en producent Quincy Jones lieten verstek gaan. Waarom eigenlijk? Heeft dit te maken met die rare uitspraak van Liza Minelli op televisiezender CBS:

"Neem van mij aan: de hel breekt los als de resultaten van de autopsie naar buiten komen."

Of was het omdat Michael zich tot de 'religie van de vrede' had bekeerd en zich verheugde op die 72 maagden? Wie het weet mag het mailen. Gelukkig voor de aanwezigen in het Staples Center opende een heuse pastoor de ceremonie en bleek platenbaas Berry Gordy in bezit van die gouden one-liner waar iedereen die avond zo krampachtig naar op zoek leek. Hij noemde Michael - naar mijn smaak een beetje voorbarig maar ach.. Michael is 'zwart' en dan mag het - 'de grootste entertainer die ooit geleefd heeft' en werd hierop met een staande ovatie beloond. Ronduit lachwekkend waren de statements waarin de muzikale carričre van Michael gelijk gesteld werden met de vrijheidsstrijd van de Afro Amerikaanse bevolking. En dat terwijl de 'king' er steeds 'witter', zoals een clown, uit kwam te zien! Zanger Usher kon natuurlijk niet achterblijven en wist op weergaloze wijze de aandacht van de lijkkist van Michael naar zichzelf te trekken. Tja je hebt ze overal maar tijdens deze avond waren er wel heel erg veel die vol van zichzelf waren. Wat een klefbekkerij zeg!

Toegegeven, de muziek van Michael Jackson heeft talloze mensen plezier gegeven, ontelbare getroost en geďnspireerd. Het heeft muziekmakers beďnvloedt en was in vlagen geniaal. Maar van zijn belerende arrogantie en zijn gespeelde 'liefde' voor de 'mensheid' keerde mijn maag zich regelmatig bijna om. Het is hetzelfde gevoel dat ik kreeg als ik de 'king of pop' in een videoclip weer eens over zijn geslachtsdeel zag wrijven…

Ik ben benieuwd naar zijn islamitische begrafenis, ik heb namelijk op de herdenking het 'A' woord ook niet meer gehoord.

Naar boven