Disclaimer|   Contact

Afbeelding van Veni etinam logo

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

spacer spacer spacer

Shitzooi

Vroeghur werd ons geleerd dat schelden geen pijn deed! Slaan des te meer... rot dus maar op met je zielige gezeik dat je bent 'beledigd' of dat je je voelt 'gediscrimineerd'. Wordt maar eens een echte vent of vrouw en zeg gewoon wat je ervan vindt! Dan weten we allemaal, van iedereen, waar deze staat.

Verwijzingen

Dit artikel refereert aan inhoud op andere websites.

Favorieten

Ik kan het me bijna niet voorstellen maar mocht je déze webpagina in je favorieten willen opslaan dan kan dit door hier te klikken.

Qrcode

Pak het moment,

QRCode

want voor je het weet is ie weg, foetsie!

Oud-minister

Ella Vogelaar waarschuwt voor de opkomst van de PVV: 'In de jaren dertig van de vorige eeuw onderkenden velen ook pas de dramatische gevolgen van het nationaal-socialisme toen het te laat was.' Aldus Vogelaar in een opiniestuk in het NRC, mogelijk in een poging de aandacht op de eigen Partij van de Arbeid die momenteel een vrije val in de peilingen doormaakt af te wenden. Ik vraag mezelf af of Vogelaar niet ietwat al te gemakkelijk voorbij gaat aan het feit dat kennelijk toch wel heel veel Nederlanders hier tijdens de Europese verkiezingen anders over dachten. Of was juist deze correctie van de Nederlandse politieke cultuur aanleiding tot haar aanval? Ach,hoe dan ook.. wie ligt er nu wakker van Vogelaar?.. Als minister was zij niet eens in staat de populaire webstek GeenStijl fatsoenlijk te woord te staan.

Wat dat betreft doet zij mij veel denken aan fatsoenrakker Ad Melkert. Je weet wel 'Neerlands hoop in bange dagen' die gedurende de verkiezingsdebatten in 2002 Pim Fortuijn steevast met Jean Marie Le Pen, de voorzitter en lijsttrekker van de extreem rechtse en rechts-nationalistische politieke partij Front National, vergeleek. Helaas voor hem werd hij achteraf beschouwd als één van de politici die Fortuyn hadden gedemoniseerd en zo een klimaat hadden geschapen waarin de moord op Fortuijn kon plaatsvinden. De strategie die velen Melkert kwalijk namen was om tijdens debatten Fortuyn niet aan te kijken, ook sprak hij neerbuigend over Fortuyn en zijn achterban in de zin van 'proteststemmers' en 'populisten'. Gelukkig voor Melkert lijkt hij na een aantal keer mis te hebben gegrepen nu eindelijk toch zicht te hebben op een topfunctie binnen de VN! Hij is namelijk door VN-secretaris generaal Ban Ki Moon gevraagd de hoogste vertegenwoordiger van de VN in Irak te worden...

Irak?

Wat de fok hij daar als Nederlander, ongeacht of dit nu in functie van de VN is of niet, moet is mij een raadsel. Irak is helemaal geen land om zomaar even naar toe te gaan, zeker niet als PVDA'r. Want was het niet de PVDA die nogal wat vragen stelde over het optreden van de Westerse coalitie? Terecht naar mijn idee want wat hebben westerlingen daar in godsnaam te zoeken? Op zoek naar de massa vernietigingswapens van Saddam Hoessein? De democratie brengen? Dat hadden de Amerikanen toch al gedaan?

Thuisblijven dus, kijk maar eens naar de gevolgen van de 'interventie' in Afghanistan. Tientallen Westerse militairen laten daar het leven om aldaar de Westerse 'democratie' te brengen. Kennelijk zitten ze daar aanzienlijk minder op die 'democratie' te wachten dan wij met z'n allen dachten concludeer ik en al helemaal niet als een Nederlandse volksvertegenwoordiger een kritische film maakt over de islam ideologie. Dan meld Europol dat een toenemend aantal 'Nederlanders' bereid is aan de strijd buiten de Europese Unie deel te nemen. En ook constateert de AIVD dat 'Europese' djihadisten vaker afreizen naar trainingskampen buiten Europa om vervolgens terug te keren en hier aanslagen te beramen...

Tja Ad je treft het niet... Ik zou er nog maar een nachtje over slapen. In Irak is de situatie namelijk, ondanks een jarenlange traktatie door het Westen van een flinke portie 'democratie, zwaar beroerd. Legioenen bestormen daar met bomgordel het paradijs om die 72 maagden te claimen! Ik vraag me af hoeveel er daar eigenlijk van zitten, maar dit terzijde. En wat dacht je van Pakistan? De laatste jaren door het Westen rijkelijk voorzien van de olie van de democratie - geld - en toch slachten ze mekaar daar aan de lopende band af na een mislukt experimentje à la Afghanistan. De lijst is nog niet af want wat dacht je van Iran? Daar lijken ze de smaak nu ook volop te pakken te hebben.

Door velen wordt gesuggereerd dat weggaan uit die regio geen optie is omdat we dan weer terug zijn bij af, maar wat betekent dit eigenlijk? Wat is dan af?

Waarom denken zovelen in het westen toch dat daar in het midden oosten mensen op precies dezelfde wijze naar de wereld kijken? Democratie veronderstelt gelijke rechten voor burgers. Maar gelijkheid is onaanvaardbaar in de islam. Ongelovigen kunnen nooit gelijk zijn aan gelovigen en vrouwen zijn niet gelijk aan mannen. Wie zegt dat de demonstranten in Iran het land willen omvormen naar een democratie à la westers model of een model dat daar maar enigszins bij in de buurt zou komen? En waarom zouden juist zij om deze gedachte onze steun verdienen? Omdat een filmpje laat zien hoe een neergeschoten jongedame binnen twee minuten sterft? Hoeveel denk je dat er jaarlijks in het Iran van nu worden opgehangen louter alleen omdat ze bijvoorbeeld homosexueel zijn? En hoeveel van die demonstranten zouden plots anders tegenover homosexuelen staan omdat de 'verkiezingsuitslag' hen niet aanstaan?

Je denkt er anders over? Ik vrees dat je zwaar teleurgesteld zult worden want ik durf te stellen dat het merendeel van Irakezen,Afghanen of bijvoorbeeld Iraniers helemaal geen interesse heeft in gelijke rechten voor vrouw en man, gelijkheid tussen religies of het accepteren van homosexualiteit. Waarom niet? Als ik zo de krant mag geloven zijn er voldoende 'Nederlanders' die precies hetzelfde denken en daar ook uiting aan geven door bijvoorbeeld het uit de wijk wegpesten van een lesbisch paar of het in het stadspark gooien van een homosexuele man.

Ik vraag mezelf al een hele lange tijd af wat wij daar in godsnaam moeten. Waarom wij bijna onze parlementaire democratie met al zijn voors en tegens door buitenlanders laten beknotten als een Nederlandse parlementarier een onwelgevallig filmpje maakt louter en alleen omdat wij zo nodig een radiostation moeten financieren dat in Iran wel even de 'waarheid' verkondigd. Logisch toch dat het regime in Iran oproept tot rechtvaardige verdediging van de islam?..

Laten we het onszelf maar bekennen: de Westerse democratie is domweg niet welkom in het Midden Oosten. Daarom zwijgen de islamitische broeder landen als Iranese demonstranten worden afgeknald. Als weer een bomaanslag ergens in Irak honderd of meer doden eist of een bermbom een Westerse militair het leven kost.

Wat is dan de remedie vraag je me?.

Gecontroleerd laten uitbranden

Gecontroleerd laten uitbranden is een methode die steeds vaker door de Nederlandse brandweer wordt gehanteerd. Uiteindelijk worden de bevolking het wel zat en zetten zij hun leiders op geheel eigen wijze aan de kant. Ok, toegegeven mogelijk lijkt dit een beetje op de schoonmaak zoals die gehouden is in Roemenië (Nicolae Ceausescu), maar dan zijn de zaken wel 'uitgesproken'... En daar hebben zij daar in het midden oosten gezien hun geschiedenis het 'westen' echt niet voor nodig!

Wat betreft Ad Melkert, ik vraag mezelf af Ad hoelang het duurt totdat de Irakese bevolking jou als Seyss-Inquart gaat beschouwen...

Naar boven