Disclaimer|   Contact

Afbeelding van Veni etinam logo

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

spacer spacer spacer

No Shit

De PVV-stemmer ziet geen spoken, maar hij moet beseffen dat de dreiging van de radicale islam voor mij net zo groot is als voor hem, betoogt Tofik Dibi. Nou daar wil ik wel even op reageren!

Verwijzingen

Dit artikel refereert aan inhoud op andere websites. Omdat ik de beroerdste niet ben heb ik ze netjes voor je geselecteerd:

Favorieten

Ik kan het me bijna niet voorstellen maar mocht je déze webpagina in je favorieten willen opslaan dan kan dit door hier te klikken.

Qrcode

Pak het moment,

QRCode

want voor je het weet is ie weg, foetsie!

Beste Tofik,

Ik heb je open brief in de Volkskrant aan zij die op de PVV stemmen met interesse gelezen. Ofschoon ik het niet met alle standpunten van de PVV eens ben en ik om die reden wellicht niet als 100% PVV stemmer zal kunnen worden gekwalificeerd meen ik toch aan je oproep gehoor te mogen geven. Je hebt immers zelf in je brief aangegeven dat wat jou betreft dé PVV stemmer niet bestaat...

Jij beste Tofik kent mij niet, ik ben immers geen publiek persoon. En om geen eventuele oneerlijke voorsprong te nemen zal ik je mijn naam noemen zoals die klinkt opdat ik verantwoording zal kunnen afleggen en verantwoording zal kunnen eisen. Laat ik beginnen met de boodschap dat ik niet zoveel op heb met Groen Links. Dit geldt in meer of mindere mate ook voor de partij van de dieren, het SGP, de PVDA, TON, de VVD en D66. Ben ik iemand vergeten? Vast wel, er zijn in Nederland genoeg clubs die ergens wel iets over te zeggen hebben.

Goed, Ik heb dus niet zoveel met Groen Links. Oké, ik vind Femke met haar sexy stem wel wat hebben maar veel standpunten van GL doen mij het gevoel geven dat ik als Nederlander voor idioot wordt aangezien. Idioot omdat ik het liefst in een zo dik mogelijke auto wil rijden - ik doe hiertoe ook zoveel mogelijk moeite - maar ik wordt in tegenstelling tot milieufreaks die het volgens mij niet kunnen of willen betalen geen milieuzeiker. Ik gooi mijn vuilnis gewoon in de eerste de beste vuilnisbak die ik tegenkom. Afvalscheiding? das één grote oplichterij, in de verbrandingsoven donderen ze toch van alles weer bij elkaar en de klimaatdiscussie zie ik meer als een soort van communistisch complot om de aandacht van de bevolking van werkelijke problemen af te houden.

Voor de volledigheid, scheelt je onderzoekers weer heel wat zoekwerk: ik ben voor de doodstraf - de enige straf met een recidive van 0% - en voor werkkampen. Ook ben ik tegen corrupte ambtenaren, ik ben voor abortus, voor wapenbezit en dus ook voor zelfverdediging. De oorlogen in Irak en Afghanistan zijn onnodig, niet omdat ik tegen oorlog ben, - 'democratie' breng je niet: die verwerf je - en omdat dat gebied niet behoort tot mijn field of interest. Blaas maar op wat je wilt, moord je zondaars maar uit, stenig ze, executeer ze - het is niet mijn verantwoording - en wees dan dus niet verbaasd als Nederland haar grenzen sluit. Tevens ben ik van mening dat de Nederlands multiculturele maatschappij een totale mislukking is. Ik vergeet ongetwijfeld iets maar laten we het hier maar op houden. Zoals je leest denk ik over behoorlijk wat zaken heel anders dan GL en lees ik om mijn gelijk aan te tonen ongetwijfeld andere lectuur en stel ik mijn vertrouwen in heel andere wetenschappers…

Terug naar je open brief.

Laat ik om te beginnen mijn waardering uitspreken. Ik maak uit je brief op dat je een moslim, jawel … dat je islamiet bent. En je vind van jezelf dat je goed bent geïntegreerd want je vindt ook dat homo's hand in hand over straat moeten kunnen lopen. Als je dit leest klinkt dit misschien als een belediging maar ik verzeker je dat dit geenszins mijn bedoeling is. Ik waardeer de waarde die je hecht aan de vrijheid van meningsuiting en ik concludeer uit wat je aangeeft in je brief dat we het op een aantal punten waarschijnlijk wel eens zijn. Wie dan ook moet zich kunnen uiten zoals deze dat wenst, cabaretiers, columnisten, auteurs en kunstenaars moeten vrijelijk islamkritiek kunnen hebben zonder angst voor eigen leven. Bei da wee, ik heb je mening destijds over de ophef omtrent die Mohammed cartoons of de zaak Hishi Ali nergens kunnen vinden en omdat ik natuurlijk niet goed gezocht heb vraag ik je deze alsnog aan mij uiteen te zetten...

Waarover ik het niet eens met je ben Tofik is dat je schrijft dat je niet 'anders' bent maar dat je onderdeel bent van een nieuwe generatie kinderen van de multiculturele samenleving die zegt dat er geen weg terug is. Zeg eens eerlijk, hoeveel paspoorten heb je? Of vind je dit nu een benepen nationalistische vraag? Maar toch, waarom denk je dat Nederlanders in eigen land tegen een minderheid van buitenlanders die zich in toenemende mate misdragen en die dé Nederlandse cultuur ontkennen niet zouden optreden? Is dat omdat volgens progressieve politieke partijen en jijzelf dé Nederlandse cultuur niet bestaat? Waar baseer je dit eigenlijk op?

Denk je nu echt dat homosexuele stellen wegtreiteren tot dé Nederlandse cultuur behoort? Dat het beroven van alleen niet islamieten door islamieten in bijvoorbeeld de Haarlemse Zuidtangent tot dé Nederlandse cultuur behoort? Hoort het bij dé Nederlandse cultuur dat een 'Mohammed' een cineast omlegt of dat er op een schoolplein een overblijfopa door, alweer een 'Mohammed', wordt dood gestoken? Waarom verschuilen de verdedigers van de multiculturele bullshit zich altijd achter dit argument? Is het omdat deze misdaden dan als minder 'erg' kunnen worden aangemerkt? Het had (immers) overal kunnen gebeuren is dan toch de stelling?

"Oh, father of the four winds, fill my sails, across the sea of years...
With No provision but an open face, along the straits of fear..."


Led Zeppelin - Kashmis - Physical Graffiti I

Je schrijft dat wat Geert Wilders doet, het opsluiten van alle moslims is - en jou dus ook - in één interpretatie van de Koran, namelijk die van radicale moslims. Toegegeven, je hebt op mij niet de indruk van een radicale moslim gegeven. Maar als dé moslims in Nederland werkelijk het geweld zo verafschuwen zoals je schrijft waarom zie ik die moslims dan niet in bijvoorbeeld Zuilen protesteren als een lesbisch paar door islamitische jongeren wordt weggepest? Oh ik kan heel goed indenken dat vader en moeder uit, ik noem maar als voorbeeld, het rifgebergte van Marokko het begrip homosexualiteit niet vatten. Maar waarom nemen zij dan niet hun verantwoordelijkheid? Is geweld niet.. geweld? Hoeven ze hun verantwoordelijkheid niet te nemen omdat dé Nederlandse cultuur niet bestaat en dergelijk geweld in Marokko gebruikelijk is? Of gaan we ons weer verschuilen achter het argument dat terechtwijzen alleen maar de kritiek van de sociaalwerker tot gevolg heeft?

Waarom verkondigen dé 'Nederlandse' Marokkanen, op de dag dat de film Fitna wordt vertoond, dat de deuren van hun moskeeën geopend zijn? Om 'de boel bij mekaar te houden'? Waarom roepen zij de Nederlandse moslims op kalm te reageren? Is het omdat dé Nederlandse cultuur niet bestaat en vergelding in Marokko dé gewoonte is? Toegegeven, ik neem nu even de Marokkaanse gemeenschap als voorbeeld op de korrel - die kritiek gun ik je - maar vind je het vreemd dat als in de wijk, waar je als Nederlander je halve leven hebt gewoond, je met ramadan niet eens meer een broodje met wat dan ook erop op straat mag eten louter en alleen omdat dé gemeenschap dit als een 'belediging' beschouwd?. Dat dan de Nederlanders zich gaan afvragen of die multiculturele samenleving wel een zo goed idee is? Zouden zij dan niet beter af zijn als dit (kleine) aandeel in de Nederlandse samenleving er niet zou zijn? Waarom zouden alleen wij aan 'onze' maatschappij moeten werken? En waarom worden juist wij voor fascist of xenofoob uitgemaakt?

- Waarom zouden Nederlanders - in eigen land - zich aan buitenlanders moeten gaan verantwoorden dat zij op straat Nederlands willen spreken?
- Waarom zouden Nederlanders - in eigen land - plots geen vrouw meer mogen aanspreken of haar de hand mogen schudden?
- Waarom zouden Nederlandse dames - in eigen land - plots geen korte rok meer mogen aantrekken? Omdat ze dan als hoer het lot verkrijgen dat zij verdienen, namelijk verkrachting?
- Waarom zouden Nederlanders - in eigen land - niet mogen zeggen dat zij dat multiculturele centrum (moskee) in hun buurt niet zien zitten?

Louter en alleen omdat buitenlanders vinden dat dit gewoon is in Nederland?

Er zijn nog legio probleemstellingen, ik heb er slechts enkele uitgepikt maar wat ik je in alle oprechtheid wil vragen is: vind je het vreemd dat mensen,.. dat Nederlanders in eigen land het gevoel krijgen dat wat zij uiten geridiculiseerd wordt? Dat zij voor fascist of xenofoob worden uitgemaakt louter en alleen omdat misschien wel een groep buitenlanders 'beledigd' zou kunnen worden? Mij verbaasd het niet dat sommigen menen dat dé islam behandeld dient te worden zoals hulpverleners dit doen als zij zichzelf tegen AIDS beschermen door zichzelf handschoenen aan te trekken...

Beste Tofik, ik heb uit interesse veel delen van de Koran en de Hadith gelezen, ik heb ook veel delen van de bijbel gelezen en ik begrijp het probleem dat exegetische vertalingen met zich meebrengt als we het hebben over de hedendaagse interpretaties in dergelijke 'heilige geschriften'. Ik waardeer je brief en ik waardeer dat je dé PVV stemmer niet als plots nieuw ontdekte diersoort wilt zien. Het strekt je tot eer maar zou het niet zo kunnen zijn dat Nederlanders nu zeggen: genoeg is genoeg?

Zou het niet zo kunnen zijn dat de tijd die nodig is, je bent zelf van de derde generatie, om tot dialoog te komen zonder dat de één zich constant afvraagt welk deel van de tafel tot Dar al Islam behoort langer is dan dat wij onszelf hebben gerealiseerd?

En als we deze vraag bevestigend kunnen beantwoorden.. wat is dan de oplossing? Welke weg wacht ons dan?...

Erwin Eliveld

Naar boven