Disclaimer|   Contact

Afbeelding van Veni etinam logo

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

spacer spacer spacer

Shitzooi

Vroeghur werd ons geleerd dat schelden geen pijn deed! Slaan des te meer... rot dus maar op met je zielige gezeik dat je bent 'beledigd' of dat je je voelt 'gediscrimineerd'. Wordt maar eens een echte vent of vrouw en zeg gewoon wat je ervan vindt! Dan weten we allemaal, van iedereen, waar deze staat.

Verwijzingen

Dit artikel refereert aan inhoud op andere websites. Omdat ik de beroerdste niet ben heb ik ze netjes voor je geselecteerd:

Favorieten

Ik kan het me bijna niet voorstellen maar mocht je déze webpagina in je favorieten willen opslaan dan kan dit door hier te klikken.

Qrcode

Pak het moment,

QRCode

want voor je het weet is ie weg, foetsie!

Er zijn nogal wat

lieden die de Zwitsers van alles toewensen. Je weet wel die Zwitserse fascisten die lopen te zeiken over islamisering met maar 4 minaretten in hun land. Op het avondjournaal maak ik uit de commentaren van voorstemmers op dat zij bang zijn voor de islamisering van hun land. Opmerkingen als „in islamitische landen mogen ook geen kerken worden gebouwd” passeren de revue. Kennelijk is dit zeer tegen de zin van de nieuwslezer want de toon waarop verslag wordt gedaan is er duidelijk eentje van afwijzing. Links Nederland die de islam omarmt spreekt er schande van en voorstanders van de uitslag van het referendum zijn in hun ogen niets meer dan door Geert Wilders aangevoerde islamofoben lijkt het wel.

Islamisering, wie had het hier ook al over?

Natuurlijk Geert Wilders enne sindskort ook die Arabist, hoe heet ie ook alweer,.. oh ja Hans Jansen. En als ik de verschillende media mag geloven allerlei vage fascisten en nazi's zoals Pim Fortijn en Hans Janmaat. Vooral die laatste mag in het rijtje natuurlijk niet ontbreken. Maar wat hield dit nu ook alweer in, islamisering?

Foto van een voor niet islamieten dicriminerend verkeersbord in mekka. Volgens de online encyclopedie Wikipedia behelst islamisering het proces van de omvorming van een samenleving naar de islamitische religie, cultuur en wetgeving. Het woord wordt ook gebruikt om een proces aan te duiden, waarbij een Westerse samenleving uit een groeiend aantal moslims bestaat en daardoor een meer islamitisch karakter krijgt.

Is dit zo? Verandert onze maatschappij langzaam onder de invloed van de islam? En als dit zo is waarom zou dit dan eigenlijk zo erg zijn? Is de Europese cultuur er niet eentje die millennia lang aan veranderingen onderhevig is geweest? Denk maar eens aan de grote volksverhuizingen binnen Europa en veel later de verspreiding van de verlichte principes van de Franse revolutie. Oké toegegeven niet de beste voorbeelden maar ja het is al wat later op de avond...

De JA stemmers voor het minarettenverbod in Zwitserland stellen dat de islamisering van de maatschappij tot gevolg zal hebben dat bijvoorbeeld kritiek op de islam als zijnde godslastering kan worden bestraft. Dat is wellicht minder denkbeeldig dan je denkt, meer dan honderd organisaties protesteren namelijk NU tegen een aangekondigde VN-resolutie over godslastering. Ze noemen de resolutie een ernstige inbreuk op de vrijheid van godsdienst. Deze resolutie is het werk van islamitische landen en als deze wordt aangenomen dan wordt zo ongeveer elke uitspraak over de islam beschouwd als een belediging van die godsdienst en strafbaar! Gevreesd wordt onder meer dat, met de resolutie in de hand, de discriminatie van religieuze minderheden in islamitische landen nog verder zal toenemen.

Ehhhhh.. nog verder zal toenemen?

"Je kunt niet seculier en moslim tegelijk zijn. De anderhalf miljard moslims in de wereld wachten op de opstand van het Turkse volk. We zullen in opstand komen. Met goedkeuring van Allah zal de rebellie beginnen."
Recep Erdogan, president van Turkije

Jawel, neem als voorbeeld even de situatie Turkije en de Nederlandse parlementariër Geert Wilders. Het zal je niet ontgaan zijn dat die twee elkaar niet echt liggen. De PVV loopt niet echt warm voor het idee dat Turkije, een islamitisch land, lid van de Europese Federatie Unie zal gaan worden. Eén van de reden is de intolerante houding van islamieten ten aanzien van ongelovigen, luitjes die niet in de islam geloven. Geert staat in zijn kritiek niet alleen want ook het CDA maakt zich grote zorgen om het nog handjevol resterende Christenen aldaar dat wordt bedreigd en die hun grond wordt afgepakt. Christelijke minderheden in Turkije ervaren aanhoudende problemen bij het uitoefenen van hun geloof. Ze worden bedreigd, kloosters en religieuze gebouwen worden door de staat ingenomen, en er dreigt onteigening van de gronden van het oudste christelijke klooster in Turkije, Mor Gabriel, opgericht in het jaar 397. Het stichten van kerken wordt bovendien systematisch tegengewerkt en zelfs het onderhoud aan bestaande kerken is bijna onmogelijk. In de jaren tachtig woonden er circa 90.000 christenen in het zuidoosten, nu zijn dat er nog twee ŕ drieduizend...

Getver!

Maar we respecteren met zijn allen toch de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens zul je roepen?

Ehhhh ... nou, niet helemaal...

Islamitische landen hebben deze namelijk helemaal niet ondertekend maar in plaats daarvan in Cairo een islamitische variant gebaseerd op de sharia opgesteld. Ehhh... tja das leuk voor islamieten maar wat nu als je, ik neem maar een toevallig voorbeeld, in Mickey Mouse geloofd? Pech joh, dit verdrag maakt het mogelijk dat in Iran een vrouw verplicht kan worden een hoofddoek te dragen. Of zij nu moslima is of niet... Enne wat dacht je van het buiten de wet stellen van Christenen op de Maladiven? Klinkt nogal eng allemaal maar gelukkig is de dhimma officieel in Turkije in 1865 afgeschaft, zo erg kan het dus daar voor die Christenen en Joden allemaal niet zijn...

Diwatte?

De dhimma was een islamitische regeling ter bescherming van de in hun midden wonende dhimmi's, de joden en de christenen. In de dhimma werd de dhimmi in een minderwaardige positie geplaatst binnen de moslimmaatschappij. De dhimmi diende zich aan bepaalde regels te houden en diende een speciale belasting te betalen, de djizja, die moslims niet hoefden te betalen. Met deze belasting kocht hij als het ware het recht om in leven te blijven, daarnaast waren er vaak nog twee andere soorten belastingen.

  • Een dhimmi mocht volgens het verdrag geen macht over moslims uitoefenen. Op die manier werden joden en christenen uitgesloten van hoge functies,
  • Christenmannen mochten geen vrouwelijke moslims trouwen. Andersom mochten mannelijke moslims wel vrouwelijke christenen trouwen,
  • Het was de dhimmi verboden zich per paard of kameel te laten vervoeren,
  • Christenen hadden het recht hun kerken te behouden, maar niet om die uit te breiden, te restaureren of nieuw te bouwen,
  • Evangelisatie onder de moslimbevolking was verboden,
  • Het dragen van wapens was voor joden en Christenen verboden, evenals het gebruik van het Arabische schrift.

De dhimma werkte gettovorming in de hand doordat de Christenen hun heil bij elkaar zochten. Immers alleen dan waren zij in staat om bijvoorbeeld de kerkklokken in hun buurt te luiden. Christenen mochten wel wijn verkopen en varkensvlees, terwijl dit voor moslims verboden is. Daarnaast kenden zij een zekere mate van zelfbestuur. Ook hoefden de dhimmi's niet in het leger, zij mochten immers geen wapens ter hand nemen.

Het zal je niet verbazen dat als gevolg van deze vernederende maatregelen in de loop der tijd vele niet-moslims tot de islam overgingen. Zou het kunnen zijn dat de Zwitsers daar bang voor zijn? Namelijk als Christenen een minderheid in eigen land te gaan worden?

Of denk je, wat nou islamisering, die dhimma is toch al jaren afgeschaft!

Tuuuuuurlijk.

Je wacht straks als Christelijke gevangene in Zwitserland net zoals in Pakistan gewoon even met eten tot de moslims klaar zijn. En net zoals in Egypte vraag je aan de president gewoon netjes om de goedkeuring voor de bouw van je nieuwe kerk! Als Christen op de Malediven vraag je gewoon asiel aan in het westen en als je op vakantie bent in Iran doe je als vrouw gewoon je hoofddoekje om. Toch?...

En dan maar roepen dat die Zwitsers fascisten zijn!!!

Naar boven