Disclaimer|   Contact

Afbeelding van Veni etinam logo

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

spacer spacer spacer

Shitzooi

Vroeghur had je maar één soort Sint en Piet. Oké toegegeven ze leken vaak verdacht veel op oom en tantes... De Sint reed echter nooit op een kameel en Piet was gewoon zwart en niet alle kleuren van de regenboog. Net zoals dat de chocolade gewoon bruin was!

Verwijzingen

Dit artikel refereert aan inhoud op andere websites.

Mirrors

Sommige artikelen van andere webstekken verdwijnen soms zomaar van het Wilde Wijde Wep. Gelukkig hebben we dan de mirrors nog...

Favorieten

Ik kan het me bijna niet voorstellen maar mocht je déze webpagina in je favorieten willen opslaan dan kan dit door hier te klikken.

Qrcode

Pak het moment,

QRCode

want voor je het weet is ie weg, foetsie!

Je kon

er weer op wachten, je weet wel dat gezeik over het vermeende racistische gehalte van Sinterklaas! Verleden jaar wist multi-culti-muts Anouk leuk uit de hoek te komen door dit volksfeest een 'racistisch baggerfeest' te noemen. . Jammer genoeg voor haar moet zij dit jaar de koters moederziel alleen én alternatief vermaken nu haar vriendje em is gepeerd. Kennelijk was hij haar gezemel ook (al?) zat...

Het leek er dus even op dat dit jaar de volksverraders antiracisten het 'debat' over het Sinterklaasfeest zoals zij dit zo mooi noemen zouden gaan missen maar gelukkig wist het socialistische weblog Joop.nl op de valreep toch nog een artikeltje van één of andere docent niet-westerse geschiedenis aan de Erasmus Universiteit Rotterdam te scoren. Naar mijn idee wel een ietwat gedateerd stukkie als je beweert dat Santa Claus, commercieel gezien, aan de winnende hand is terwijl de laatste jaren rond deze tijd ieder verkooprecord gebroken wordt... toch? Niks dus concurrentie van die Yank.. Het Sinterklaasfeest wordt steeds populairder Gijsbert dus zeg een eerlijk hoe verstoft is die visie van je eigenlijk?

Wat me ook opvalt, maar ja dat kán natuurlijk aan mij liggen, is dat er dit jaar ook veel meer Klazen dan normaal rondlopen. En nee dan heb ik het niet over hulpklazen maar zo eentje als die griezelige en voor kinderen zeer onvriendelijke Klaas. Inderdaad die, waarvan gevreesd werd dat deze talloze tere kinderzietjes zou beschadigen maar waarvan achteraf bleek dat het allemaal errug mee viel.

Of die pas echt enge... die Groene?

Afbeelding van de 'Groene Sint' op de verpakking van een chocoladeletter. Je weet wel die siniele ouwe gek van Oxfam Novib. Die club die zich het wel en wee van arme negertjes in verre landen aantrekt en die naar aanleiding van de uitslag van een onderzoek triomfantelijk meldde dat sinds verleden jaar het percentage 'foute' cacao in Nederlandse chocoladeletters met maar liefst 80% was gedaald. Ja kijkbuislezertjes jullie lezen het goed: tach-e-tug procent! Was het in 2009 nog bar en boos met de chocoladeletters gesteld, nu is maar liefst 95% 'duurzaam'!

Niet om te willen zeiken hoor, maar t'is best wel veel.. ik bedoel 80% en dat in één jaar? Ik durf het bijna niet te vragen maar is dit eigenlijk niet een héél logische uitslag voor een club die zelf het initiatief tot het voeren van deze héééééél politiek correcte actie genomen heeft? Zo'n club, je weet wel, die het he-le-maal moet hebben van soepsidies?.. Nou ja ik weet zeker dat ik niet aan dit cijfer heb bijgedragen. Mijn letter behoort namelijk tot die resterende vijf procent, stukken minder 'eerlijk' maar wel net zo heerlijk en een stuk goedkoper,.. dat ook! En, dit heb ik persoonlijk getest, deze was ook zeker een stuk minder 'duurzaam', binnen een uurtje was ie op!

Even over die term 'duurzaam', die komt mij zo langzamerhand de strot uit. Vandaag de dag zijn zelfs Chinese spaarlampen die barstensvol met kwik zitten en die de halve wereld over reizen 'duurzaam'.

Nee kijkbuislezertjes, ik geloof geen snars van dat cacaoslaven verhaal en ik moet bij dit woord dan ook steevast denken aan dat artikel in Trouw van Vincent t'Sas, nu zo'n dikke drie jaar geleden. En trouwens, buiten dat mij het Afrikaanse continent geen zak interesseert en van hulp hieraan vind dat zij die dit nodig vinden dat dan maar mooi uit eigen zak betalen weet ik ook zeker dat dit soort acties op de lange termijn alleen maar ellende zullen veroorzaken. De geschiedenis heeft immers aangetoond dat de bemoeienissen van de Westerse samenleving met cultuurvreemden nog nooit iets positiefs hebben voortgebracht. Niet voor hen en niet voor ons… En na deze zin niet gelijk gaan lopen zemelen dat ik een vieze racist ben want het zijn wel altijd die linksen die vinden dat mensen met bijvoorbeeld een andere huidskleur of met een andere culturele achtergrond niet voor zichzelf zouden kunnen denken of dat zij geen geweten zouden hebben! Ik ben ervan overtuigd dat als de bevolking aldaar vindt dat er iets aan hun manier van leven schort dat zij dit dan zelf wel zullen veranderen. Daar hebben zij geen betweterige westerlingen voor nodig, wegblijven daar lijkt me dus het devies. Daar komt nog eens bij dat deze actie mij er meer een lijkt om de zakken van de chocoladeproducenten te spekken. Zo van, natuurlijk is uw chocoladeletter iets duurder, hij is immers slaafvrij vervaardigd! Tuuuurlijk…joh.

Buiten die enge en die Groene Sint viel het mij ook op dit jaar dat het gehalte aan 'halal' mijters aanzienlijk lager lag dan voorgaande jaren, en ook ontbrak ter bevestiging van de multiculturele heilstaat op veel plaatsen het legertje bont gekleurde regenboogpieten! Eigenlijk leek het op veel plekken weer op dat ouderwetse Nederlandse Sinterklaasfeest zoals we dit kennen van vroeghur! Zouden er dan toch weer Nederlanders zijn die, wellicht aangemoedigd door het verloop van de Tweede Kamer verkiezingen, het begrip 'tolerantie' op een juiste waarde weten te schatten? En dit niet zoals volksverraders antiracisten dit zien als het 'corrigeren' van Nederlandse gebruiken?


Foto van de Sinterklaas intocht van 2009 in Den Haag met hierin een aantal kamelen!

Tja, het werd natuurlijk ook wel eens tijd dat Nederlanders het Sinterklaasgebeuren met de hiërarchisch lagere zwarte pieten weer gaan zien zoals het werkelijk is, namelijk een oud Nederlands kinderfeest en dat zij weigeren deze kindervriend een pion in een vage ideologische strijd te laten worden.

Persoonlijk ben ik het al lang zat dat allerlei volksverraders antiracisten zoals bijvoorbeeld het PVDA miljoenen pompt in feesten van andere culturen maar onze eigen Nederlandse feesten als zijnde racistisch laat wegzetten. Ook heb ik schijt aan aanhangers van één of andere ideologie die alleen maar eisen stelt en weinig tot geen verdraagzaamheid en vrede kent maar die wel lopen te zeiken dat ze door een kruis op de mijter van die ouwe worden 'geprovoceerd'. En dit dan ongeacht of dergelijke cultuurvreemden door het verwijderen van die kruizen of door de Sint op een kameel te laten rijden worden overgehaald met dit feest mee te doen... Want laten we eerlijk zijn, dat hoéf je niet! Je hoéft hier niet aan mee te doen net zo goed dat je hier niet hoéft te zijn...

Laten we daarom vanuit het oogpunt van duurzaamheid met elkaar afspreken dat het Sinterklaasfeest een ingeburgerd Nederlands volksfeest is wat met veel plezier door jong en oud wordt gevierd. En dat die het geven en krijgen van cadeautjes leuk en spannend vinden en dat hier Sint Nicolaas en Zwarte Piet zoals zij dit al talloze jaren doen gewoon bijhoren. Of Sint Nicolaas van oudsher nu wel of geen heilige was zal de meeste Nederlanders nauwelijks boeien net zo goed of jij er nu wel of niet aan mee wilt doen. Maar je blijft met je poten van de Sint!

Capisce amigo? (btw kan iemand effe de deur open doen? er wordt geklopt!)

Naar boven