Disclaimer|   Contact

Afbeelding van Veni etinam logo

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

spacer spacer spacer

Shitzooi

Gore shit uit allerlei shitholes...

Verwijzingen

Dit artikel refereert aan inhoud op andere websites.

Opgepast - extreem ranzige shit:

Favorieten

Ik kan het me bijna niet voorstellen maar mocht je déze webpagina in je favorieten willen opslaan dan kan dit door hier te klikken.

Qrcode

Pak het moment,

QRCode

want voor je het weet is ie weg, foetsie!

Dit jaar

is het 65 jaar geleden dat de Japanse steden Hiroshima en Nagasaki door een atoombom met de grond gelijk werden gemaakt. En waarschijnlijk omdat 65 zo'n leuk getal is zijn deze gebeurtenissen voor het aartsbisdom Nagasaki aanleiding een anti-oorlogscampagne te lanceren. Als symbool van deze campagne zal de madonna van Nagasaki via diverse Europese steden een pelgrimage naar de stad Guernica in Spaans Baskenland maken zo las ik onlangs op de website van Katholiek Nederland.

Nou neem ik aan dat alle kijkbuislezertjes wel weten waar Hiroshima en Nagasaki liggen en waarom deze eind 1945 tot mega parkeerplaats zijn gereduceerd en daarom was mijn eerste reactie er één van verbazing. Hoe kun je in godsnaam deze steden met Guernica vergelijken? Nou volgens aartsbisschop Mitsuaki Takami van Nagasaki kan dit omdat "het de eerste stad in de geschiedenis van de moderne oorlogsvoering was die vanuit de lucht van de aardbodem werd geveegd"...

Ehhh.., nou Mitsuaki niet om nu met alle geweld lullig te willen doen maar volgens mij heb je meer dan een kilo boter op je hoofd man!

Hiroshima was een militair, industrieel en logistiek knooppunt met verschillende legerbasissen en Nagasaki was een industrieel centrum voor militaire producties en scheepsbouw. Beide steden leverden een wezenlijke bijdrage aan het fascistoïde Japanse militaire complex en het was pas na het platgooien van deze steden én een oorlogsverklaring door de Sovjet Unie dat dit land na decennia van bloedvergieten eindelijk tot overgave kon worden gedwongen. Getver, nu ik er nog eens over nadenk Mitsuaki vind ik het ronduit pervers zoals jij de slachtofferrol voor deze steden opeist en de Verenigde Staten voor fascisten uitmaakt. Want door Guernica als voorbeeld te nemen vergelijk je niet alleen de daad namelijk het eerste terreurbombardement in Europa maar ook de daders, de Amerikanen, met de Duitse fascisten, toch?

Foto van de in Nanking door Japanse soldaten verkrachtte en uitgemoorde burgerij.

Nou als je het mij vraagt Mitsuaki schop je hierdoor én door net te doen alsof de Japanse burgers die in deze steden aan hun einde kwamen volledig onschuldig waren behoorlijk onder de gordel. Want hoeveel van hen waren ouders, kinderen of echtgenotes van soldaten die vol trots in de krant konden lezen hoe zij in de oost waren los-ge-gaan? In de Chinese stad Nanking bijvoorbeeld. Je weet wel die stad waar in 1937 allang geen Chinese militairen meer waren maar waar vervolgens toch zo tussen de 200.000 en 300.000 burgers de dood vonden. Je hebt van die burgerij, mishandeld, verminkt, verkracht en vermoord door Japanse soldaten vast wel gehoord. Toch? Of lijd jij net zoals een groot aantal van je landgenoten ook al aan selectief geheugenverlies? Shit, jullie hadden voor deze gruweldaad zoals decennia later de Hutu's en de Tutsi's in Rwanda nog eens fijntjes demonstreerden helemaal geen atoombom nodig man! Opzouten dus met je gewauwel dat "geen ander symbool geschikter is om het belang van geweldloosheid aan te duiden"... vuile hypocriet dat je er bent! En nu ik toch he-le-maal losga Mitsuaki, waarom geen woord over de verschrikkingen in de Jappenkampen waar tussen 1942 en 1945 zo'n 30.000 mensen, dat was ongeveer 20 procent van de 150.000 geïnterneerden, door verwaarlozing de dood vonden? Of over die laffe aanval op de burgers van Manilla, de Bataan dodenmars, de aanleg van de Birma spoorlijn, en de afgrijselijke medische experimenten van Unit 731? Of van die duizenden gekidnapte meisjes en vrouwen die als troostmeisje gedwongen dienst mochten doen. Tering man, de lijst van Japanse (oorlog)misdaden is meters lang en aangezien ik nu toch op dreef raak zal ik ook maar eens even een lekkere ongenuanceerde en vooral foute uitspraak doen:

Volgens mij stellen die paar honderdduizend doden daar in Hiroshima en Nagasaki geen zak voor in vergelijking met die door jullie omgebrachte miljoenen! Je weet wel die onschuldige stumpers die de gevolgen van het hanteren van de door jullie zo geliefde Bushido code aan den lijve hebben ondervonden...

Zeg eens eerlijk Mitsuaki, vind je me nu een kouwe gevoelloze klootzak?


Afbeelding van Che Guevara met als onderschrift 'Communism killed 100 million people and all I got was this lousy T-shirt'.

Nou gelukkig voor jou zijn er op deze wereld altijd nog van die lieden met dat jeugdige naïeve enthousiasme die gekleed in Che Guevara T-shirt meteen historicus Herbert Feis citeren. Je kent Che de 'vrijheidstrijder' van een ideologie waardoor miljoenen zijn afgeslacht vast wel. En met dat 'jeugdige' bedoel ik van die luitjes net droog achter de oren en van het formaat 'lafbek' die zich achter allerlei slagzinnen verschuilen en vinden dat een kernwapenvrije wereld geen wensdroom is, maar de enige logische stap naar zelfbehoud! Tuurlijk joh, lekker makkelijk als je niet met je reet in een landingsvaartuig zit! Of nee dat gebeurt hen natuurlijk niet! Zij 'behouden zichzelf' door zich als makke schapen naar de ideologische slachtbank te laten leiden. Is goed hoor! Maar dan ook niet jaren later zemelen dat er niemand was die zich om je bekommerde.., dat er niemand voor je vrijheid vocht.

Shit ik voel mijn bloeddruk alweer oplopen, laat ik daarom het verhaal maar zo kort mogelijk houden. Volgens Feis werd de haastige inzet van de bommen, slechts een maand na de eerste testen in de woestijn van New Mexico, bevordert door "de drang van de strijdmachten om een afstraffing te organiseren en te tonen hoe superieur de VS-macht was..."

En dussss???

De VS hadden kisten vol appeltjes met die Jappen te schillen, man! Wat nou "meedogenloze politiek" van de VS? Natuurlijk, wat dacht jij dan? Of ga je me nu vertellen nooit gehoord te hebben van krijgsgevangenen die op daken van fabriekshallen werden geposteerd om te voorkomen dat deze zouden worden gebombardeerd? Bei da wee Mitsuaki, hoeveel dwangarbeiders kwamen er bij deze bombardementen eigenlijk om?

"Een oorlogverklarende natie verspeelt bij verlies het recht om de overwinnaar(s) ter verantwoording te roepen."
AJH van Buuren

Laten we wel zijn, het is achteraf natuurlijk hartstikke makkelijk om vanuit je luie leunstoel het tegendeel te beweren maar feit is dat Japan in 1945 na decennia een bloedige politiek van 'Japans Imperialisme' te hebben gevoerd nog lang niet was verslagen. Ondanks dat talloze steden waaronder Tokyo praktisch geheel waren verwoest ging Japan gewoon stug door en toen ook de burgerbevolking zich op de totale oorlog ging voorbereiden werd duidelijk dat verovering van het hele Japanse eilandenrijk ongetwijfeld vele Amerikaanse slachtoffers zou gaan eisen. Temeer omdat Japanse soldaten meermalen hadden bewezen zich liever dood te vechten dan zich over te geven. Helemaal logisch dus dat de Yanks een atoombom afwierpen als je het mij vraagt. En tja zeg je dan nee, dan krijg je er twee!

Mitsuaki kerel, als jij als Japanner het wilt gaan hebben over het belang van geweldloosheid dan stel ik voor dat jullie Japanners als de sodemieter haast gaan maken met het erkennen van jullie (ere)schuld en niet wachten tot het laatste slachtoffer of dader (van ouderdom) is overleden.

Vereffen nu de (ere)schuld aan hen mishandeld en verwaarloosd, aan het troostmeisje, de dwangarbeider, de krijgsgevangene!

Opdat de onschuldigen in Hiroshima en Nagasaki eindelijk rust kunnen vinden...

Nawoord:

Persoonlijk vind ik het argument dat het gooien van beide atoombommen geen enkel effect had op de Japanse overgave kul. Zo kun je ook redeneren dat het bombarderen van japanse steden met conventionele bommen waarbij vaak zelfs meer slachtoffers vielen geen effect zou hebben gehad. Als de atoom bombardementen geen effect hebben gehad dan is de daardoor aangerichtte schade kennelijk ook niet bijzonder en als dit zo is dan moeten de overlevenden hiervan 65 jaar later ook niet gaan lopen zemelen.

Capisce amigo?

Naar boven