Disclaimer|   Contact

Afbeelding van Veni etinam logo

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

spacer spacer spacer

November 2010

Op deze verzamelpagina, waarvoor kosten noch moeite zijn gespaard, staan alle kakels uit November 2010 opgesomd waarmee ik à la minute of stante pede, je mag kiezen, niets vermoedende en argeloze voorbijkomende kijkbuislezertjes vanuit het kippenhok heb bekogeld.

Afbeelding van een geplukte kip

Het is dus zaak goed op te letten en op tijd te bukken want voordat je het weet kun je d'r één in je haar uitsmeren.

Oh ja, en dan niet gaan lopen zemelen dat je de disclaimer niet gelezen hebt.. hè?

Overzicht

Omdat door mij per maand heel wat wordt afgekakeld kun je kakels van dit jaar per maand raadplegen.

Overdaad schaadt immers, toch?

Favorieten

Ik kan het me bijna niet voorstellen maar mocht je déze webpagina in je favorieten willen opslaan dan kan dit door hier te klikken.

Qrcode

Pak het moment,

QRCode

want voor je het weet is ie weg, foetsie!

Connexxion...
29 november 2010, maandag 20:30 Permalink?
Foto s'avonds genomen van de eerst gevallen sneeuw dit jaar!

Maar liefst 2 en een half uur had busmaatschappij Connexxion er voor nodig om van Amsterdam naar mijn uitstaphalte te rijden. Tja het was dan ook noodweer!!! Blizards en een ongekende sneeuwval van... schrik niet... 2 cm. Jawel, twee centimeter sneeuw. Ok het kan ook anderhalf centimeter zijn... Nou mensen dat belooft wat later dit jaar.

Ouwe shit...
28 november 2010, zondag 11:00 Permalink?
Foto van een collectie rommel..

Op deze prachtige zondagochtend, het had vannacht flink gevroren zodat er over de bomen en de autos een dunne laag rijp lag, met de Zuidtangent bus een uitstapje naar de snuffelmarkt in Vijfhuizen gemaakt. Man wat je daar allemaal tegenkomt Je staat versteld van wat mensen naar zon markt slepen en wat ze er vandaan halen. Toegegeven, ik kon zelf nog wel wat spullen uit mijn jeugd ontwaren en vanuit nostalgisch oogpunt bezien zou dit best een reden kunnen zijn om dit aan te schaffen maar het merendeel leek rechtstreeks van de vuilnisbelt afkomstig. Allemaal spullen gemaakt door mensen die wellicht pas na een lange tijd van sparen door mensen waren aangeschaft en nu na decennia van gebruik of misschien een verblijf ergens op de zolder van weer andere mensen hoopten op een herkansing bij weer andere mensen. Tjonge wat ingewikkeld.. nou ja wat ik mezelf afvroeg toen ik daar zo rondstruinde was of er in, neem een willekeurig tijdperk, de middeleeuwen ook rommelmarkten geweest zouden zijn

Koud h?
27 november 2010, zaterdag 15:00 Permalink?
Foto van de pot met geraniums.

Man wat was het even koud hier zeg, het vroor zowaar lichtjes. Tijd dus om het balkon een beetje winterklaar te maken. Nu staat er al het hele jaar een paar geraniums te groeien en te bloeien en zo te zien zijn deze niet echt onder de indruk van het wisselende weer. Die krengen bloeien gewoon stug door! Tja en het is dan toch een beetje zonde ze kapot te laten vriezen, vandaar dus dat ik ze binnen heb gehaald. Netjes naast de schaal met bolgewassen...

Nog n?
24 november 2010, woensdag 12:00 Permalink?
Foto de half gedemonteerde Red Sea Max

Ik had em al geruime tijd geleden voor een prikkie op de kop kunnen tikken maar ben er nooit aan begonnen, er kwam steeds wat tussen zoals bijvoorbeeld een nieuwe keuken en een kleine verbouwing maar daarover later in de vorm van een *kuch* artikel meer. Een tweede Red Sea Max 130 classic. Met de lessen opgedaan tijdens de bouw van nummero uno en mijn ervaringen gedurende het aquarium houden ga ik een grootscheepse modificatie uitvoeren. Het filter wordt echt helemaal anders ingericht en ook de verlichting gaat helemaal om. Vandaag ben ik begonnen met het demonteren.

Jawel, bolgewassen!
21 november 2010, zondag 13:00 Permalink?
Foto de schaal bolgewassen.

Als regelmatig naar deze webstek terugkerend kijkbuislezertje weet je vast nog wel mijn bloembak van begin dit jaar te herinneren. Die bak, je weet wel, met bolgewassen. Nou die bak dus heb ik nadat de bolgewassen waren uitgebloeid mooi droog en donker in een opbergkast op het balkon weggezet. Natuurlijk met de bedoeling om te zien of ik de bolletjes kon verleiden nogmaals te bloeien. Vandaag zag ik van een paar bolletjes de neus boven de grond komen! Dus meteen die bloembak naar binnen gehaald natuurlijk. Ik ben benieuwd wat het gaat worden.

Tok tok
20 november 2010, zaterdag 19:00 Permalink?

Het heeft even geduurd maar eindelijk kan ik dank zij de Poor Mans Kakel 0.1 continu doorkakelen! Geen gezeik met *kuch* artikeltjes schrijven maar gewoon niets vermoedende kijkbuislezertjes vanuit het kippenhok met eieren bekogelen! Tja mensen de techniek staat voor niks! Ok toegegeven alemaal handwerk maar h.. je mot ergens beginnen!

Zelfbouw mengversterker
14 November 2010, zondag Meer lezen?     |    Permalink?
Afbeelding van het befaamde philips boekje: Mengversterkers voor zelfbouw.

Omdat de kelderbox uitpuilde zijn in de loop der jaren alle oude elektronicabladen op de papierberg beland, het stapelde zich maar op en het werd maar ouder. Zo oud dat je op een bepaald moment tot de ontdekking komt dat van vele bouwprojecten de onderdelen niet meer te krijgen zijn.

Omdat iedereen vandaag de dag gewoon een IC gebruikt nog even dit nostalgische momentje waarin ik omzie naar de (gouden) jongensjaren waarin gestoeid werd met Philips onderdelenpakketten.

Naar boven