Disclaimer|   Contact

Afbeelding van Veni etinam logo

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

spacer spacer spacer

Real shit

Yep dit is de realshit... Hier gaat het om in het leven. Natuurlijk verdraaien volksverräters wat wij gedacht hadden gelezen te hebben, wat wij gedacht hadden gehoord te hebben... maar toch. Hier staat het!

Verwijzingen

Dit artikel refereert aan inhoud op andere websites.

Favorieten

Ik kan het me bijna niet voorstellen maar mocht je déze webpagina in je favorieten willen opslaan dan kan dit door hier te klikken.

Qrcode

Pak het moment,

QRCode

want voor je het weet is ie weg, foetsie!

Vandaag

was het dan eindelijk zo ver, ik ben door Peter Breedveld eigenaar van het webblog Frontaal Naakt formeel 'gebanned'. Mijn commentaar zal noooooit meer geplaatst worden...

Sommigen zullen zeggen dat het er aan zat te komen want vanwege mijn afwijkende mening boterde het al een tijdje niet echt. Buiten dat ik niet de enige ben met wie Breedveld mot heeft vind ik dat zijn blog al een tijdje niet echt lekker meer liep. Ik vond er in ieder geval niet zoveel meer aan met al die 'schaamhaar' en 'penis' specials, maar dit terzijde.

Afbeelding van de wens van Sasha Berkman op het blog Frontaal Naakt van Peter Breedveld dat Elieveld onder een buldozer terecht komt.Als het niet om al dan niet behaarde of besneden lichaamsdelen ging dan was er wel weer een stukje van een of andere beroepszemelaar geplaatst. Onlangs nog eentje die erover ging dat voor overvallers met een camera hetzelfde zou moeten gelden als voor mensen die in je huis inbreken, namelijk een ferme tik! Ja inderdaad... een stukje dat alwéér ging over riooljournalistiek waarbij wéér eens duidelijk richting Geenstijl werd gewezen. Je weet wel, die lui die de methode hanteren een camera onder je snufferd te rammen en je vervolgens te bombarderen met irritante vragen zoals Breedveld een tijdje geleden is overkomen omdat ie een niet al te slimme tweet had verstuurd. Afijn je zult daar wel over gelezen hebben en ook op Frontaal Naakt kun je sindsdien bijna wekelijks hier iets over lezen. En natuurlijk ook over de bedreigingen die Breedveld en zijn familie hebben gehad. Hoe de Geenstijl aanhang, Breedveld noemt ze de Roze Khmer, op zijn blog losging en hoe bang hij wel niet was. Ofschoon ik het met hem eens ben dat bedreigingen niet horen is dit kennelijk niet voldoende. Nu wil ik niet zeggen dat daar alleen naar de baas gelikt mag worden maar het helpt duidelijk wel! Vandaar dat artikeltjes als over het 'Doe eens normaal man' van blonde Greet er in gaan als koek. Amusant om eens een keertje te lezen maar na een tijdje gaat je dit toch vervelen. Mij wel tenminste...

Terug naar het stuk waarvan ik gisteren meende op het commentaar van Breedveld te moeten reageren. Zijn commentaar kwam erop neer dat die lui van Geenstijl geen zak voorstellen. Dat hij die Castricum een zielige sukkel vond en dat die eikel hét talent niet heeft. Dat het gewoon een domme opdringerige lul is waar je zo snel mogelijk vanaf wilt. Een aangeschoten gast in een café, die steeds aan je kop zit te zeiken. Eigenlijk totaal de moeite niet waard..

Nu moet ik zeggen het op dit punt helemaal met Breedveld eens te zijn. Sterker, ik heb vaker mijn waardering voor zijn optreden toen hij de Geenstijl cameraploeg naar de portier van het gebouw waar hij werkt begeleidde uitgesproken. Maar om hierover nu een paar maanden later opschepperig te gaan lopen doen en dan te stellen dat die lui eigenlijk totaal niet de moeite waard zijn? Kom op zeg! En om dit in het stuk nu te vergelijken met lui die ongevraagd je woning binnenkomen?

Kan jou dit wat schelen kun je me vragen, nee eigenlijk niet. Waarom dan wel gereageerd? Tja wie zal het zeggen. Omdat ik respect heb voor de manier waarop Breedveld, weliswaar met geknepen billen, zo waardig mogelijk het beste van de situatie probeerde te maken? Had ik misschien niet gekund... Maar goed, mijn commentaar betrof die dikdoenerij van Breedveld en dat ik daar een paar maanden geleden niets van merkte. Nee, toen wist ie niet hoe snel ie over zijn tweet moest toegeven dat het een beetje dom was. Oh ja, en dat het uit zijn context was getrokken en dat iedere mongool dit kon zien. Maandenlang zijn hij en verschillende gastschrijvers over dat onderwerp op Frontaal Naakt maar door blijven zagen en dat luitjes die op de artikelen kritiek hadden eigenlijk niets meer waren dan domrechtse idioten. Dat zij behoorden tot de Roze Khmer... Dat ze vieze PVV'ers en vuile fascisten waren. En natuurlijk hoe bang Breedveld en zijn volgelingen wel niet waren na die moordpartij in Noorwegen, dat zij ervan overtugd waren dat dit zeker in Nederland ook kon gebeuren. Sterker, het zou gewoon gaan gebeuren. De vraag was alleen, wanneer!

Afbeelding van de wens van Sasha Berkman dat Elieveld onder een buldozer terecht komt.Man, man man.. daar word je toch doodmoe van... En jammer is altijd weer dat als je kritisch bent de discussie plots zo wordt vervuild. Hoe snel er dan onwaarheden worden geschreven. Toegegeven, daar weet ik alles van, want (laat ik eerlijk zijn) ook ik bezondig me hier wel eens aan. Maar het is toch wel erg misselijk dat je als journalist in een antwoord over bedreigingen stelt dat de criticus 'niet nogmaals moet wagen deze te bagatelliseren'... Daarmee suggereer je heel duidelijk dat hij dit al eerder heeft gedaan, toch? En deed ik dit? Nou, volgens mij heb ik altijd geschreven dat bedreigingen niet konden. Kennelijk doelt Breedveld op mijn *kuch* artikel over Noorwegen, deze is helemaal niet goed bij hem en zijn volgelingen gevallen. Want tja, laat fascist Eli nu toch niet een beetje doorschemeren voor deze actie begrip te hebben, vragen ze zich daar op Frontaal Naakt af? Natuurlijk zijn ze te laf dit via je contactpagina op de man af te vragen. Nee, liever maakt dat soort je op hun 'eigen' blog zwart en laat Breedveld iemand zelfs de hoop uitspreken dat die fascist Eli maar onder een buldozer terecht mag komen... Tja beste kijkbuislezertjes, zo liberaal en vrijdenkend zijn ze wel! Logisch want dat is eigen terrein... toch?

Je kunt je afvragen waarom ik überhaupt op mijn blog aandacht aan dit onderwerp besteedt. Heeft die Breedveld me bij de ballen? Nou dacht het niet, maar wat me echt van hem als de integere journalist tegenvalt is dat hij een stuk minder moedig blijkt dan ik altijd heb aangenomen nu hij mijn laatste antwoord, dat is die waardoor ik op zijn blog er niet meer in kom, niet wil plaatsen. Bang dat er luitjes zullen zijn die zich zullen afvragen wat er aan mijn antwoord mankeert zeker? Getver, ik voel de smaak van censuur nu al in me bakkes opkomen:

op 02 10 2011 at 12:06 schreef E.Eliveld

Kennelijk ontgaat het je totaal waar ik op doelde, Peter. Je bagatelliseert naar mijn smaak (nu achteraf) in je antwoord van 30 09 2011 at 22:56 die situatie van toen met het bezoek van GS door te stellen dat ze eigenlijk de 'moeite niet waard zijn'. Toen die gasten hun camera onder je neus duwden kon je ze net aan én met geknepen billen naar de portier loodsen. Geheel begrijpelijk zoals ik al eerder eens postte want het zal je maar gebeuren. Ze hadden je gewoon bij de kloten. Simpel. En je reactie op dat moment was de enige waardige en eentje die (bij mij) respect afdwong. David tegen Goliath, je kent ut wel.

Met de wetenschap van nu denk je dat omdat je die Castricum in z’n neus peuterend, smsend, met zijn cameradwerg op een terrasje ziet zitten je een volgende keer de situatie wel aan zou kunnen. Nou dat betwijfel ik. De vorige situatie heb je keer op keer in je hoofd afgespeeld en je hebt hiervoor pasklare antwoorden geformuleerd. Maar een volgende keer gaat het helemaal niet over die tweet... dan hebben ze wel weer wat anders. Ze vinden namelijk altijd wel iets.

Kortom, nu een beetje opschepperig zitten te doen dat ze geen ruk voorstellen maar wel beginnen dat je kinderen zijn bedreigd, dat de roze Khmer los gaat, dat je bang bent en dat het allemaal riooljournalistiek bedrijven is wat ze doen staat je niet!

Dat je pissig bent op GS kan ik me heel goed voorstellen. En het kan aan mij liggen maar volgens mij begin je met je azijnzeikerij steeds meer op ze te lijken. Maar ja, ik ben een half dyslectische rechtse bal, PVV'er, racist. Een vieze man, die andere ideeën heeft dan jij. Dus wat weet ik ervan...

Het is niet dat ik overtuigd ben van mijn eigen gelijk of met alle geweld het laatste woord wil hebben. Ik wil alleen dat wat ik te zeggen heb ook gehoord kan, mag en zal worden. Ook als anderen het er niet mee eens zijn.

Salut!

Naar boven