Disclaimer|   Contact

Afbeelding van Veni etinam logo

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

spacer spacer spacer

Faute shit

Krijgen we nu weer dat multiculturele gewauwel over het racistische karakter van Zwarte Piet?

Je bent zeker zo'n lutser die niet mee wil doen en die daarom van de Goede Sint nog nooit wat in zijn schoen heeft gehad. Nou, zout dan maar op met je eeuwige zielige gezeik... Je wilde immers toch al niet meedoen!

Verwijzingen

Dit artikel refereert aan inhoud op andere websites.

Favorieten

Ik kan het me bijna niet voorstellen maar mocht je déze webpagina in je favorieten willen opslaan dan kan dit door hier te klikken.

Qrcode

Pak het moment,

QRCode

want voor je het weet is ie weg, foetsie!

Afgelopen

weekend klopte mening kinderhart wat sneller. Want na een lange bootreis uit Spanje meerde op zaterdag 12 november Pakjesboot 12 met aan boord de goedheiligman en zijn Pieten af in Dordrecht. Voor wie daar niet bij kon zijn werd hieraan in een televisieuitzending aandacht besteedt. De intocht van de Sint is immers als sinds de jaren vijftig op de televisie te zien en de laatste jaren zelfs in een speciaal live Sinterklaasjournaal. Vanaf de jaren '60 is de intocht trouwens elk jaar in een andere Nederlandse stad. Man, druk dat die ouwe het dus heeft! Gelukkig wist de goedheiligman ook dit jaar dankzij de hulp van talloze hulpklazen en een legertje Pieten binnen no-time van de ene stad naar de andere te varen. Vraag me niet hoe hij dat voor elkaar krijgt maar hij flikt hetzelfde geintje ook in België en Duitsland! En dat ieder jaar opnieuw! Ja, beste kijkbuislezertjes die goede Sint laat er met zijn Zwarte Pieten geen gras over groeien.

Nu ben ik zelf wat ouder en vier ik eigenlijk al heel lang geen Sinterklaasfeest meer. Afbeelding van Sint Nicolaas en zijn knecht.Oké ik haal een chocoladeletter voor lief maar dat is het dan wel. Nee, het Sint Nicolaasfeest is voor mij meer een volksfeest voor de allerkleinsten. Die worden zodra die ouwe aanmeert door het Sint Nicolaasvirus gegrepen en verdringen zich dan verkleed en beschilderd op de kade! Tjonge, en dan is het tot het heerlijke avondje op 5 december nog best lang slapen! Dat ging vroeghur wel even anders. Toen troffen wij als kleine jochies de cadeautjes pas de volgende morgen, dus op 6 december, aan. En je snapt wel dat er dan van slapen die nacht ervoor niet veel kwam. Daarbij, mijn ouwe luitjes schonken aan de hele aanloop van dit volkse feest zo min mogelijk aandacht in de hoop een zo betaalbaar en succesvol mogelijk cadeau te kunnen scoren. Zoveel guldens zaten er nu ook weer niet in de huishoudknip! Even voor de wazig kijkende kijkbuislezertjes: vroeghur betaalden we in Nederland met de gulden die destijds op de markt een daalder waard was. Dat is ongeveer een euro nu...

Maar ja, tijden veranderen en dus ook langzaam het Sint Nicolaasfeest. Afijn, een uurtje goegelen levert je zo een schat aan informatie over dit volksfeest en de geschiedenis hiervan op. Ik zal je daar nu niet mee vermoeien.

Waarom ik dan toch over de goede Sint begin? Nou vanwege dat gezeik van allerlei Lutser Pieten afgelopen weekend, Zielige Pieten die zich allemaal voelen aangesproken over het (vermeende) racistische karakter van Zwarte Piet. Man, daar krijg je toch een punthoofd van? Shit, en dat allemaal net terwijl ik dacht wat we weer gewoon een 'negerzoen' in de winkel konden kopen en dat we ons als blanke niet meer voor onze huidskleur hoefden te schamen. Maar nee hoor…dit jaar wisten een aantal Zemel- en Zeik Pieten het kinderfeest van Sint Nicolaas en zijn gevolg in Dordrecht en een dag later in Amsterdam vakkundig te vergallen door bewust de confrontatie met de pappa's en de mamma's op te zoeken. Die kregen een pamfletje onder de neus geduwd waarin zij indirect van racisme werden beschuldigd. Immers, omdat zij met het kroost de intocht bijwoonden impliceerde dit dat zij het met die vermeende racisme eens zouden zijn. Tja en dan natuurlijk als Agigator Piet maar hopen dat er een ouder is die hierop gaat reageren, toch?

Getver, dat is bijna hetzelfde als op een kinderboerderij waar de kleintjes bij staan een schaap halal gaan staan slachten, lees ik op een forum. Inderdaad, het is allemaal echt te sneu voor woorden… Persoonlijk word ik kotsmisselijk van al die Ziele Pieten die vinden dat wij Nederlanders ons aan hun aan zouden moeten passen. Terwijl hun zogenaamde kritiek niets meer is dan een uiting van een falend integratiebeleid. Ze snappen immers geen zak van het hele Sinterklaasverhaal of van Nederland. Als het niet zwart geschilderde Pieten zijn dan is het wel weer de Gouden Koets waar iets fauts op zou zijn geschilderd. Rot dan op als onze cultuur je niet aanstaat, je hoéft hier niet te zijn ben ik dan geneigd te gaan roepen. Er is namelijk bij de jeugd potdomme geen gekleurde zo geliefd als Zwarte Piet, stelletje Lutser Pieten!

En voordat mijn postbus weer door allerlei anoniem trolling low-life wordt volgezeken:

JA, je mag in Nederland vinden dat Zwarte Pieten een teken van racisme zijn. Maar dan moet je net zoals alle anderen wel gewoon een vergunning aanvragen om te demonstreren. En NEE aan dat laatste is niets racistisch … Maar door je aanhouding te manipuleren door op de grond te blijven liggen en te schreeuwen dat je niets gedaan hebt kom je er volgens mij niet. Natuurlijk zullen een aantal toeschouwers het politieoptreden overdreven vinden maar de rest van de bevolking denkt er toch echt anders over…

Foto van La mohama die klaarstaat om in het zuidoosten van Spanje ter nagedachtenis van de verdrijving van de islamitische Moren van een middeleeuwse toren geflikkerd te worden.Die ligt echt niet wakker van de vraag waarom de Sint vergezeld gaat van Zwarte Pieten. Dat was in hun herinnering namelijk altijd al zo. Denk niet dat het hen interessseert dat de oorsprong van het Sint Nicolaasfeest zeer waarschijnlijk gevonden kan worden in de legende van Odin die door Wodan te overwinnen, de slaaf Norvi overhield. Dat eens per jaar tijdens de midwintervieringen hier in het noorden Odin ter aarde kwam samen met Norvi, die trouwens toen al een roe had en zwart van kleur was, om stoute kinderen te straffen en lieve kinderen te belonen met lekkernijen. En NEE er is geen kind dat zich realiseert dat deze legende in het verhaal van een Byzantijnse heilige die een gevangen genomen Moor als knecht hield is opgenomen. En NEE dat maakt Sint Nicolaas niet Turks want dat bestond toen nog niet... Maar het betekent wel dat tot op de dag van vandaag in het zuidoosten van Spanje de verdrijving (reconquista) in 1492 van de islamitische invallers (Moren) wordt herdacht door het in brand steken of laten ontploffen van een pop die de islamitische profeet Mohammed (La Mahoma) moet voorstellen. Een pop die sprekend lijkt op onze Zwarte Piet!..

Nou, als je het mij vraagt dan ligt dáár de oorsprong van Zwarte Piet, en niet in allerlei zielige zwarte slaafjes! Daarbij ben ik er ook van overtuigd dat al die kinderen er überhaupt niet aan denken waarom Zwarte Piet zwart is, zolang ze maar liedjes mogen zingen en pepernoten krijgen!

Dus zeg eens eerlijk Lutser Piet, is het feit dat je denkt dat Zwarte Piet racistisch is, niet júist racistisch?

Naar boven