Disclaimer|   Contact

Afbeelding van Veni etinam logo

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

spacer spacer spacer

Shitzooi

Relies op de bress voor hun recht om onverdoofd te mogen slachten. Dat is immers hun recht, toch? Of niet?

Verwijzingen

Dit *kuch* artikel refereert aan inhoud op andere websites:

Adolf wordt ook weer eens afgestoft:

Zijn dit voorbeelden van hoe de rooie kapitalisten de islamisering door onze strot ramt?

Mirrors

Omdat sommige websteks wel eens een pagina wegtoveren...

De e-mails

Afbeeldingen van de ontvangen e-mails.

Favorieten

Ik kan het me bijna niet voorstellen maar mocht je déze webpagina in je favorieten willen opslaan dan kan dit door hier te klikken.

Qrcode

Pak het moment,

QRCode

want voor je het weet is ie weg, foetsie!

Trouwe

kijkbuislezertjes hebben de afgelopen weken die oproep tot actie op de hoofdpagina van deze webstek wel zien staan. Je weet wel die actie die oproept tot het verbieden van onverdoofd slachten en die misschien eerst wat aarzelend op gang kwam, want tsja.. mogelijk racistisch... Maar die nu mede dankzij de aandacht die op verschillende websteks hier aan besteden goed op dreef is. Er zijn zelfs verschillende petities over dit onderwerp te ondertekenen!

Even voor de kijkbuislezertjes die deze zondagochtend na een avond boordevol koele drankjes en neusgat verruimende middelen nog niet helemaal bij de les zijn:

Als je een lekker stukkie steak wilt eten moet deze volgens de Nederlandse wet afkomstig zijn van dieren die (in Nederland) snel en pijnloos zijn gedood. "Als er bewijzen komen dat het dierenleed bij een andere manier van ritueel slachten niet aanwezig is, dan zijn we voor ontheffing. Maar hier geloof ik niet in. Deze bewijzen komen er niet."

Marianne Thieme - Partij voor de Dieren
Hiertoe worden dieren voor de slacht eerst verdoofd. Er wordt echter om zogenaamde religieuze redenen een uitzondering gemaakt. Immers de Islamitische en Joodse spijswetten schrijven voor dat Halal en Koosjer vlees van onverdoofd geslachte dieren afkomstig moet zijn. Veel Nederlanders vinden dat barbaars en ook dat als je zo nodig in de zomer een lekker malse biefstuk op de BBQ wil pleuren dat deze dan wel afkomstig moet zijn van verdoofd geslachte dieren. Voor die geiten wollen sokken club Wakker dier en de Partij van de dieren voldoende reden om een flinke keel over dat onverdoofd slachten op te zetten. En te eisen dat dit asap, meteen, dus nu gaat stoppen!

Nou ben ik niet zo van dat ECO gezemel maar hierbij kan ik me wel wat voorstellen. Ik heb ooit eens een koei geslacht zien worden en wat mij toen opviel was hoe snel dat beest het hoekie om was. Kap op z'n kop, boem - einde en dat, nog voordat ik met mijn ogen kon knipperen! Da's wel wat anders dan die kijbuis filmpjes op het Wilde Wijde Wep. Ok toegegeven die kunnen misschien best wel wat overdreven zijn maar toch... Mijn rib-Eye smaakt plots toch heel anders als ik er aan denk.

Nou snapt natuurlijk iedereen direct het probleem als je begint te zeiken over dat Halal en Koosjer gedoe. Mot je niet doen want dan komen die besneden snikkels weer met hun Nazi's op de proppen of beginnen ze over het gebrek aan respect voor hun... hoe heet dat ook al weer.. oh ja.. ideologie religie. Waarschijnlijk hierom wilde de verschillende politieke partijen deze hete kartoffel zo snel mogelijk het gebouw van de tweede kamer uit hebben. Totdat die gekke geiten fluisteraars van Marianne Thieme met zo'n poster op de proppen kwamen. Je weet wel die met dat lieve lammetje d'r op. Tja dan zijn de rapen gaar en staan voordat je het weet allerlei cultuurvreemden die doorgaans elkander de hersens in elkaar proberen te rammen gebroederlijk een potje te zeiken. Nu gaat het er mij niet om wat die lui zo nodig moeten eten. Of wat niet Eerlijk gezegd boeit me dat helemaal niet, maar als we het gaan hebben over Halal of Koosjere shit zie ik de bui al hangen.

Wat is het geval?

In veel andere Europese landen is het gewoon 'not done' om lammetjes onverdoofd de strot door te snijden en daarom is Nederland vanwege deze uitzondering een exporteur van formaat. Omdat het slachten op deze manier ook nog eens veel goedkoper is dan eerst de beestjes te verdoven wordt in Nederland deze slachtmethode op gigantische schaal gexploiteerd. Immers schaalvergroting verlaagd de kostprijs per kilo knaller en daarom moet je niet gek opkijken dat kijkbuislezertjes die tot het schandelijke athesten volk behoren zonder dat zij het weten een Halal gehaktballetje op hun bord krijgen! In genoeg gevangenissen gebeurt dit namelijk al. En tja noem me dan een vieze PVV'er, maar daar neem ik geen genoegen mee!

Ik vreet namelijk ook geen Koosjer... En dat doe ik omdat ik geen religieus bereid voedsel wil happen. Sterker, ik vindt dat ik als athest net zoveel recht heb op niet Halal eten als een FYA die het wel eist. Die instelling kun je natuurlijk als 'sneu' betittelen zoals onlangs gebeurde maar van een FYA stellen we toch ook niet dat ie niet moet zeuren en maar gewoon een varkens koteletje moet eten? Toch?

Nou dat weten de slachterijen ook. Zij weten dat lang niet iedere athest genoegen neemt met vlees dat volgens een religieuze spijzenwet is bereid en daarom zeggen hier zo min mogelijk over. Wel eens in de super karbonaadjes met zo'n speciaal Halal keurmerk gezien? Nou ik amper... En als je in de winkel erom vraagt weten ze vaak te vertellen dat het vlees Halal vriendelijk is bijvoorbeeld. Halal vriendelijk? Ja sorry hoor, maar die snap ik niet... het is Halal f het is het niet... En het is Koosjer f het is het niet... toch? Slap gewauwel dus want ik verdenk die lui ervan dat ik met een hoofddoek om een heel ander verhaal te horen krijg.

Ik heb daarom per e-mail verschillende supermarkten gevraagd aan welke criteria hun vlees voldeed...

Albert Heijn

"Albert Heijn verkoopt alleen bedwelmd geslacht halal-vlees. De dieren zijn volledig buiten bewustzijn op het moment dat ze geslacht worden. Hierop wordt ook toezicht gehouden door de VWA (kalf en kip) en door de productieleiding (rund)."

C1000

"In sommige gebieden waar een C1000-winkel zit is vraag naar Halal-vlees. Voor wat betreft de eisen die wij aan dit vlees stellen kunnen we heel duidelijk zijn: al het vlees dat C1000 centraal aanbiedt is van dieren die verdoofd geslacht zijn. In de Islamitische wet staat dat een dier zonder verdoving geslacht moet worden, maar als het dierenwelzijn in het geding komt, is verdoving wel toegestaan. Alle dieren worden daarom op traditionele wijze onder verdoving geslacht."

Jan Linders Supermarkt

"Wij begrijpen uw houding t.o.v. slachtmethodes die dierenwelzijnproblemen met zich mee zouden brengen. Ons halal vlees komt van de leverancier Mekkafood. Zij hebben ons gegarandeerd dat de dieren voor de slacht bedwelmd worden. Dierenwelzijn, milieu en sociale betrokkenheid zijn voor Jan Linders kernwaardes waaraan niet getoornd wordt. Dat is, wat u als klant van uw supermarkt van ons mag verwachten."

Jumbo

"Jumbo Supermarkten heeft duurzaam ondernemen hoog in het vaandel staan. Een van onze focuspunten binnen ons duurzaamheidbeleid is dierenwelzijn. We verkopen vlees, vis en eieren en we vinden het daarbij belangrijk dat deze dieren een goed leven hebben (gehad). Klanten kunnen bij Jumbo voor al hun boodschappen terecht. Dus ook voor Halal producten. Dit is n van de 7 Dagelijkse Zekerheden waarmee Jumbo garandeert dat wat zij belooft ook echt waarmaakt. De dieren van onze leverancier van Halal producten worden op rituele wijze geslacht. Voor de slacht worden de dieren bedwelmd. Dit gebeurt volgens Europese Richtlijnen. Onze leverancier geeft ons te kennen dat de basis voor de Islamitische wet is dat een dier zonder enige vorm van verdoving moet worden geslacht, maar als het dierenwelzijn in het geding is, is bedwelming toegestaan. Een dier mag volgens de Islam immers niet lijden. Als het welzijn van het dier in het geding is, mag het vlees zelfs niet verwerkt worden als Halal. Onze leverancier bevestigt dat op zorgvuldige wijze verschillende leveranciers heeft geselecteerd. Deze zijn stuk voor stuk gecertificeerd in Halal."

Plus supermarkt

"Graag willen wij u geruststellen, in onze winkels verkopen wij geen vlees van ritueel geslachte dieren die onverdoofd zijn geslacht. Bij PLUS verkoopt n winkel Halal-vlees. Wij kunnen u verzekeren, dat deze dieren volledig buiten bewustzijn zijn op het moment dat ze geslacht worden."

Opvallend bij de reactie van de Plus is dat deze een bulk antwoord heeft verstuurd. Het eerste antwoord ontving ik om 12:41 het tweede om 13:45.

Super de Boer

"Het Halal-vlees dat Super de Boer centraal aanbiedt is uitsluitend van dieren die bedwelmd zijn alvorens ze worden geslacht. De slachtmethode gebeurt door EEG goedgekeurde slachterijen die door de Voedsel en Waren autoriteit worden gecontroleerd."

De Spar supermarkten hebben alleen een bevestiging gestuurd met de belofte z.s.m te reageren. Nou daar heb ik dus mooi niets meer van vernomen. En ook als ik de antwoorden van de andere supermarkten lees bekruipt me een gevoel dat ik belazerd wordt. Je kunt mij niet wijsmaken dat al deze slagerijen Halal gecertificeerd vlees afkomstig van verdoofde dieren in de schappen hebben liggen. Als dit namelijk zo zou zijn dan hoorde je die relies niet zoveel kabaal maken over het verbod! Toch? En dan zou Nederland ook niet zowat Europa's nummer uno exporteur van Halal vlees zijn. Nee, beste kijbuislezertjes de rooie kapitalisten staan de zaak gewoon lekker ouderwets te belazeren!

In ieder geval hebben op 23 juni de VVD, PvdA, GroenLinks en D66 een akkoord bereikt over een amendement op het wetsvoorstel om onverdoofd ritueel slachten te verbieden. Een naar mijn idee, als we ervan uit gaan dat in Nederland de Nederlandse wetten en gewoonten de standaard zijn, meer dan terechte beslissing. Het amendement schrijft voor dat als idiologische religieuze groeperingen van deze standaard willen afwijken de bewijslast bij hen ligt. Zij moeten met behulp van wetenschappers en de Europese voedselautoriteit (EFSA) aantonen dat hun methode inderdaad niet meer dierenleed veroorzaakt dan de reguliere slacht. Initiatiefnemer Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) meent dat het amendement het einde van de religieuze slacht inhoudt. Volgens haar bestaan er momenteel geen rituele slachtmethoden die diervriendelijker zijn dan de reguliere slacht.

Even voor de goede orde: als relies zo nodig Halal of Koosjer willen eten dan zijn ze hier natuurlijk vrij in! Zolang het vlees niet afkomstig is van in Nederland onverdoofd geslachte dieren natuurlijk... Als je daar een probleem mee hebt dan is daar niets mis mee. Je kunt dergelijke producten natuurlijk importeren en een andere mogelijkheid is om 'thuis' te gaan eten.

Nu nog etikettering!

Naar boven