Over...|   Contact

Afbeelding van Veni etinam logo

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

spacer spacer spacer

Augustus 2011

Op deze verzamelpagina, waarvoor kosten noch moeite zijn gespaard, staan alle kakels uit Augustus 2011 opgesomd waarmee ik à la minute of stante pede, je mag kiezen, niets vermoedende en argeloze voorbijkomende kijkbuislezertjes vanuit het kippenhok heb bekogeld.

Afbeelding van een geplukte kip

Het is dus zaak goed op te letten en op tijd te bukken want voordat je het weet kun je d'r één in je haar uitsmeren.

Oh ja, en dan niet gaan lopen zemelen dat je de disclaimer niet gelezen hebt.. hè?

Overzicht

Omdat door mij per maand heel wat als een kip zonder kop wordt afgekakeld kun je de kakels van dit jaar per maand raadplegen.

Overdaad schaadt immers, toch?

Favorieten

Ik kan het me bijna niet voorstellen maar mocht je déze webpagina in je favorieten willen opslaan dan kan dit door hier te klikken.

Qrcode

Dit is het moment,..

QRCode

voor je het weet is ie weg, foetsie!

In vino veritas
21 Augustus 2011, zondag 15:30 Permalink?
Close-up foto van de druivenstruik met daarin een tweetal druiventrossen!

Na dit weekend een wijnproeverij én daarna een avondje Haarlem Jazzstad te hebben meegemaakt is het zaak vandaag even lekker uit te rusten. Man, wat een festival van smaken was die proeverij zeg... en wat sloot die goed aan op dat festival van klanken! Dit jaar is het festival wel erg goed georganiseerd en hadden we niet zoals voorgaande jaren dat geneuzel met muntjes als je een lekker biertje of een roséetje voor lief wilt scoren. Over de toonbank gingen gewoon ouderwetse pegels en daarom struikelde je werkelijk over de tapjes. Er stonden er in tegenstelling tot vorige jaren genoeg! Ja mensen zo hoort het, laat de middenstand zelf de podia en de horeca verzorgen en de gemeente voor de veiligheid en de faciliteiten. Echt prima geregeld dit jaar en een geslaagde avond!

Om 'the day after' maar even in de (wijn)sfeer te blijven, op het balkon staat dit jaar een blauwe druif. Soort weet ik niet maar blauw is die zeker! De druifjes ervan dan hé?. En wat erg leuk is dat het eerste jaar met drie, jawel 3, trossen gelijk bingo is, natuurlijk. Nou ja en die waren vandaag dus rijp... (en zo op ;-).

Frrrrontaaaal!
20 Augustus 2011, zaterdag 15:00 Permalink?
Schermafdruk van de webblog van Frontaalnaakt met enkele tekstfragmenten van 'trolling low-life', oftewel stokers en beschimpers.

De afgelopen weken ben ik op mijn favoriete webblog nogal wat anoniem trolling low-life tegen het lijf gelopen. Kennelijk is mijn mening zo verwerpelijk dat zij het niet konden nalaten allerlei teksten uit hun verband te rukken en opnieuw in allerlei discussies te introduceren. En zoals het low-life betaamd zijn ze ook niet te beroerd je per e-mail enkele enge ziektes toe te wensen... Ach moet kunnen, toch?

Helaas was het goed verwijzen naar mijn kakels voor dat soort nog een hele klus en da's toch weer jammer. Omdat ik de beroerdste niet ben zal ik vanaf nu een permalink aan iedere kakel binden. Sterker, ik ben zo'n toffe peer dat ik dit gebrek van het weekend ook voor alle overige kakels ga fixen! Nou anonieme vuilbekken als dit geen gemak is weet ik het ook niet!

Opdat u maar goed leert verwijzen. Het goed schrijven van namen en correct citeren nemen we later door!

Bier!!!
14 Augustus 2011, zondag 20:00 Permalink?
Foto van de verzendverpakking met de drie Gauloise biertjes.

Het is eigenlijk al een paar weekjes geleden dat ik het pakketje met biertjes per post binnen heb gekregen maar het kwam er steeds maar niet van om deze aan een *kuch* vakkundig onderzoek te onderwerpen. Hoe ik er aan kwam? Nou ik had begin dit jaar een cadeaubon gekregen maar kon er eigenlijk niets leuks voor vinden totdat mijn oog op een kennismakingspakket Belgische biertjes gebrouwen door de Brasserie Du Bocq in Purnode uit de Condroz viel. Deze brouwerij is in 1858 opgezet en is tot op de dag van vandaag nog altijd een zelfstandige brouwerij die geen deel uitmaakt van één van de grote bierconcerns. De Gauloise was het eerste bier dat deze brouwerij in 1858 brouwde.

Dit weekend kon ik na een dagje 'ijskasten' de 75 cl Blanche de Namur, de Gaulois Blond én de Brune eens duchtig aan de tand voelen. Of eigenlijk, zij mij! Het alcohol percentage bedraagt namelijk respectievelijk 4,5%, 6,3%, en 8,1%...

1+1=2
6 Augustus 2011, zaterdag 20:15 Permalink?
Foto de herdenking in Japan over het afwerpen van de eerste vergelding (atoombom).

In 1945 werd omstreeks kwart over acht lokale tijd de eerste rekening met Japan vereffend. Een Amerikaanse B-29 bommenwerper, de Enola Gay met piloot Paul Tibbets, gooide de eerste atoombom (Little Boy, een uraniumbom) op de plaats Hiroshima.

Burgemeester Tadatoshi Akiba van Hiroshima legde een 'vredesverklaring' af waarin hij een emotionele oproep deed tot de afschaffing van kernwapens. Veel mensen in de wereld hebben zich neergelegd bij het gevoel dat we niets kunnen uitrichten, zei hij. Binnen de Verenigde Naties gebruiken de leden van de nucleaire club hun vetomacht om de internationale meerderheid te overstemmen en hun zelfzuchtige belangen na te jagen. Wel jammer dat hij er vergat bij te vertellen dat het Japan was die destijds een meedogenloze racistische oorlog begon en hierbij miljoenen onschuldigen over de kling joeg. Tja, en wordt je dan genuked en zeg je dan nee... dan krijg je er twee! Gevalletje Lex talionis als je het mij vraagt… En ook 'verzuimde' hij, op typisch japanse wijze, om excuses te maken. Je weet wel aan hen mishandeld en verwaarloosd, aan het troostmeisje, de dwangarbeider, de krijgsgevangene!

Naar boven