Over...|   Contact

Afbeelding van Veni etinam logo

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

spacer spacer spacer

Februari 2011

Op deze verzamelpagina, waarvoor kosten noch moeite zijn gespaard, staan alle kakels uit Februari 2011 opgesomd waarmee ik à la minute of stante pede, je mag kiezen, niets vermoedende en argeloze voorbijkomende kijkbuislezertjes vanuit het kippenhok heb bekogeld.

Afbeelding van een geplukte kip

Het is dus zaak goed op te letten en op tijd te bukken want voordat je het weet kun je d'r één in je haar uitsmeren.

Oh ja, en dan niet gaan lopen zemelen dat je de disclaimer niet gelezen hebt.. hè?

Overzicht

Omdat door mij per maand heel wat als een kip zonder kop wordt afgekakeld kun je de kakels van dit jaar per maand raadplegen.

Overdaad schaadt immers, toch?

Favorieten

Ik kan het me bijna niet voorstellen maar mocht je déze webpagina in je favorieten willen opslaan dan kan dit door hier te klikken.

Qrcode

Dit is het moment,..

QRCode

voor je het weet is ie weg, foetsie!

Phone home
27 Februari 2011, vrijdag Meer lezen?     |    Permalink?
Afbeelding van het merk Fysic.

Als een mobiele telefoon kuren gaat vertonen ben je voorbereid op het ergste. Hoe lang zal de leverancier je van het spreekwoordelijke kastje naar de muur gaan sturen?

Gelukkig blijkt het ook anders te kunnen... gewoon door het geven van Service (dat woord staat niet voor de lol met een hoofdletter 'S')!

Open brief aan redactie Haarlem dit weekend
26 Februari 2011, zaterdag Meer lezen?     |    Permalink?
Computer scan van de lokale krant 'Haarlem dit weekend' met het artikel dat voorstelt de Egyptische stad Dumyat als zusterstad te kiezen.

De redactie van het lokale krantje Haarlem dit weekend heeft als "goed idee" het voorstel de Egyptische stad Dumyat als zusterstad te kiezen. Hoe wereldvreemd kun je zijn vraag ik mezelf af...

Als een jood die in zijn Pullman rijtuig in Sobibor arriveert?

Brrrr
23 Februari 2011, woensdag 15:00 Permalink?
Foto van de sneeuwbui op 23 februari 2011.

T'mot niet gekker worden zie je iedereen kijken... sneeuw. En iedereen dacht dat de lente al op komst was!

Hopelijk is dit dan de laatste stuiptrekking van koning winter...

Voorzichtig op de weg mensen!

Alwéér een cartoon?
15 Februari 2011, zaterdag 17:00 Permalink?
Afbeelding van de 'Joop' cartoon in kwestie.

We zijn er weer hoor.... ik bedoel alwéér een cartoonrel.

Geert Wilders was 'not amused' en Twitterde dat als die cartoon niet opzoutte van de Joop webstek hij niet bij de Vara op de thee zou komen. Lijkt me logisch want een FYA gaat ook niet bij Gregorius Nekschot langs als die weer eens een rake cartoon heeft getekend. Ehhh .. oké misschien ook wel, maar dan niet voor een bakkie leut.

Kennelijk snappen die Joop luitjes het nog steeds niet, want ze blijven maar volhouden dat Geert hypocriet is en tegen de vrijheid van meningsuiting in gaat. En dat terwijl hij geen aangifte bij de politie heeft gedaan en er ook helemaal geen SWAT team diep in de nacht naar Joop is afgereisd...

Nee kijkbuislezertjes, je hoéft het niet met die cartoon eens te zijn.

Dat Geert Wilders zichzelf vanwege deze cartoon niet met dat Joop volk associeert zegt helemaal niets over de legitimiteit van die cartoon. Geert hoéft daar niet op bezoek te gaan... Dus geen niks gezeik over 'censuur' bitte... (politiek blijft leuk he?..)

Luxman L30
13 februari 2011, zondag Meer lezen?     |    Permalink?
Foto van een validatiesticker van de firma Audioscript op de achterzijde van een Luxman L-30 audioversterker.

Heb je een jaartje geleden je kelderbox opgeruimd kom je in een stapel ouwe troep een heer van stand tegen!

Tsja daar sta je dan...

Uiteindelijk strijk je met je hand over je hart en verleen je de oude baas onderdak. Want laten we eerlijk zijn... wie zegt er nee tegen een zwarte Luxman L30?

Valsemunters!
10 Februari 2011, donderdag 19:00 Permalink?
Afbeelding van de omslag van het boek 'de schijnelite van de valse munters' van Martin Bosma

Ik had er eerlijk gezegd niet meer op gerekend. Ik bedoel, dat ik één van die vijftig zou zijn die door het simpel versturen van een e-mailtje een door Martin Bosma gesigneerd exemplaar van zijn boek 'De schijn-élite van de valse munters' zou ontvangen. He-le-maal graties!

Wat is het geval?

Halverwege januari van dit jaar trakteerde de redactie van de webstek Het vrije volk de eerste 50 die een e-mailtje met hierin naam en postadres naar hen stuurden op een exemplaar van dit boek!

In dit boek zet PVV-Kamerlid Martin Bosma zijn gedachtegoed uiteen, maar werpt hij ook een persoonlijke blik op de jaren van zijn politieke carrière, de jaren waarin Pim Fortuyn en Theo van Gogh werden vermoord en Geert Wilders uitgroeide tot de spraakmakendste politicus van Nederland. De afgelopen decennia veranderde de samenleving drastisch, met als voornaamste ontwikkeling: de multiculturele samenleving. De bevolking is echter altijd tegenstander geweest van de toestroom. Waarom vond die dan toch plaats? Als zich zo veel krachten verzamelen die alles op alles zetten om de massa-immigratie steeds maar weer op te voeren, zijn er kennelijk doorslaggevende redenen de stabiliteit van Nederland daaraan op te offeren. Het boek legt de schuld bij de geest van mei 1968 en de elites die toen een klap van de mallemolen kregen waarvan ze nooit hersteld zijn. De linkse elites zijn net zo blind voor de islam als ze destijds waren voor het communisme. Tjonge, in begin er morgen in de bus meteen aan!

Zucht...
7 Februari 2011, maandag 21:00 Permalink?
Foto van de cultuurverrijkende tikgeit van Ymere.

Heb ik dat weer hoor… kreeg ik onlangs een vaag mailtje van één of andere Financieel Adminstratief Mederwerker [sic] van mijn VVE beheerder Ymere. Zonder ook maar enige toelichting betrof het een lijstje bedragen voor één of ander 'Reservefonds groot onderhoud' en een 'Reservefonds algemeen' allemaal 'm.b.t. aangifte inkomstenbelasting' volgens mederwerker [sic] Jan.

Altijd handig zo'n overzicht natuurlijk! Want met de fiscus wil je geen gezeik maar zo zonder toelichting een beetje ingewikkeld als je de inkomstenbelasting door een adviseur laat afhandelen. Want wat mot ik ermee? Dus probeer ik eerst mederwerker [sic] Jan te e-mailen… Tja dat kan dus niet.. als je wat wilt vragen wel netjes via het geëigende pad van het VVE Meldpunt! En dus stuur ik de handel daar naar door met de vermelding dat ik geen hout begrijp van dat overzicht...

Wat denk je?

Krijg ik bericht terug van multicultimuts Fatima met de vraag welk woonadres het betreft en wat de naam van mijn VVE is. En, nu komt het leukste, van wie de brief afkomstig is...

Ja kijbuislezertjes, je blijft lachen met dat soort! Deze FYA heeft niet eens moeite gedaan het e-mailtje volledig te lezen want onderaan staan alle gegevens. Kun je niet missen... als je Nederlands kunt lezen tenminste. Daarbij, het ging helemaal niet over een brief... En dus wijs ik haar in mijn antwoord er fijntjes op dat mijn woonadres en de naam van die mederwerker [sic] tezamen met zijn e-mail adres in het overzicht staan.

Man, je gelooft het gewoon niet, krijg ik even later antwoord met de opmerking dat ik dé bijlage niet had meegezonden en dat ze het daarom niet kon weten!

Tering... daar zakt je toch de broek vanaf, daar betaal je als VVE nou bijna een ton per jaar voor!

Update 18-07-2011

Een paar anonieme lafbekken op mijn favoriete blog menen dat ik heel hypocriet multiculti muts Fatima haar (gebrek aan Nederlandse) taalbeheersing kwalijk neem terwijl mijn teksten zelf ook stikken van de spelfauten.
Nou lutsers... als de frontdesk van een professionele organisatie niet eens het verschil kent tussen een e-mail en een brief en basis computervaardigheden zoals het naar beneden scrollen om de rest van een gedigitaliseerd document te lezen ontbeert. Ben je behoorlijk stom. Uiteindelijk de klant de schuld geven door te stellen dat een bijlage niet was meegestuurd (waar helemaal geen sprake van was) maakt voor mij duidelijk dat het geen foutje betreft zoals in het blog werd gesuggereerd. Maar dat persoon in kwestie op typische FYA wijze de schuld bij de ander probeert te leggen, incompetent is voor de taak en alleen maar vanwege een voorkeursbehandeling op die plek zit. Ik ben me daar gek dat ik me aan mijn MOH policy hou!

Tuig!!!
5 Februari 2011, zaterdag 15:00 Permalink?
Schaal met groeiende bolgewassen.

De schaal met bolgewassen staat nu al een paar maanden binnen en de bollen hierin krijgen regelmatig hun natje. Toch schiet het niet echt op... de druifjes zijn verdroogd en de krokussen hebben dit jaar maar overgeslagen. Ja zelfs de hyacinten zijn te beroerd om ook maar wat te doen. Mijn laatste hoop is gevestigd op de narcissen maar ik kan je nu al verzekeren dat dit het laatste jaar is dat ze lekker een beetje binnen in huis hebben kunnen chillen. Volgend jaar laat ik ze mooi op het balkon afkleumen! Gelukkig doen een drietal geraniums van verleden jaar het wel redelijk dus met die ga ik eens proberen of ik die kan stekken. Bolgewassen? Ondankbaar tuig is het!

Naar boven