Over...|   Contact

Afbeelding van Veni etinam logo

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

left spacer mid spacer article spacer

Januari 2011

Op deze verzamelpagina, waarvoor kosten noch moeite zijn gespaard, staan alle kakels uit Januari 2011 opgesomd waarmee ik à la minute of stante pede, je mag kiezen, niets vermoedende en argeloze voorbijkomende kijkbuislezertjes vanuit het kippenhok heb bekogeld.

Afbeelding van een geplukte kip

Het is dus zaak goed op te letten en op tijd te bukken want voordat je het weet kun je d'r één in je haar uitsmeren.

Oh ja, en dan niet gaan lopen zemelen dat je de disclaimer niet gelezen hebt.. hè?

Overzicht

Omdat door mij per maand heel wat als een kip zonder kop wordt afgekakeld kun je de kakels van dit jaar per maand raadplegen.

Overdaad schaadt immers, toch?

Favorieten

Ik kan het me bijna niet voorstellen maar mocht je déze webpagina in je favorieten willen opslaan dan kan dit door hier te klikken.

Qrcode

Dit is het moment,..

QRCode

voor je het weet is ie weg, foetsie!

Arme Mirco
28 Januari 2011, vrijdag 20:30 Permalink?
Foto van 10-jarige Mirco, uit het Duitse Grefrath nabij Venlo.

Verdriet is als een zware steen die aan een touw om je nek hangt.
Het maakt dat men zich zwaar voelt en alleen maar - met gebogen hoofd - naar eigen verdriet kan kijken.
Op dat ogenblik ziet men de leuke dingen van het leven niet meer.
Zo'n zware last kan men niet alleen dragen.
Als er dan iemand is die luistert, lijkt het of men het niet meer alleen hoeft te verwerken.
Even lijkt het minder zwaar.

Ik hoorde zojuist in het journaal een Duitse mevrouw zeggen dat Olaf H., de smerige laffe rothond die vandaag bekend heeft Mirco te hebben verkracht en te hebben vermoord, gecastreerd zou moeten worden en ik vraag mezelf af:.. ben ik de enige die aan de doodstraf denkt?

Kweterdekwetter
27 Januari 2011, donderdag 20:00 Permalink?
Afbeelding van (Hans) Sebald Beham (1500-1550)genaamd 'Der Narr und die Närrin'.In het Engels: 'The Fool and the Lady Fool'

Als een blogger op Twitter een misselijke grap maakt over de VN die naar Nederland troepen moet sturen om PVV stemmers dood te schieten gaat half Nederland zowat met elkaar op de vuist. En dat terwijl de PVV zo'n beetje de enigste partij is die helemaal niets ziet in het Afghanistan verhaal... Peter!

Waar ik me steeds meer over op begin te winden zijn al die lui die een ander het recht ontnemen om wat dan ook te zeggen, of te tekenen… Lui die meteen klaar staan om iemand als fascist, haatnudistische Vodafone-terrorist, domrechts, linksmensch of god mag weten wat dan ook te betitelen. En dat terwijl de vrijheid van meningsuiting, hoe misselijk de grappen ook, ons allergrootste goed is. We hoéven het namelijk niet met meneer Breedveld eens te zijn. We mogen het...

Toegegeven, voor de rest is het een irritante eikel!

Status update!
16 Januari 2011, zondag Meer lezen?     |    Permalink?
Detailfoto van Red Rea Max genomen op 16 januari 2011

Een goed kennis attendeerde me op het feit dat ik al in geen tijden aandacht aan de inhoud van de Red Sea Max had geschonken! En dat terwijl de RSM er op zijn paasbest bij staat!

En wat doe je dan?..

Juist, je flanst snel een update in elkaar!

Getver!
15 Januari 2011, zaterdag 17:00 Permalink?
Afbeelding met een fotocollage van wreedheden verricht op Christenen in Egypte met de oproep daarom niet in dat land op vakantie te gaan

Vandaag in de email aangetroffen, een oproep om vanwege de toenemende Christenvervolging in Egypte daar niet op vakantie te gaan. Nu krijgt men voor dergelijke acties bij een fervent tegenstander van de multiculturele maatschappij en voorstander van het 'wij blijven hier en jullie daar' principe zoals ik altijd de handjes op elkaar en dus ben ik niet te beroerd hierover een ei te leggen en deze in je haar te smeren!

Je gaat als tegenstander van stierengevechten ook niet in Spanje op vakantie... toch?

RSM II
8 Januari 2011, zaterdag 17:00 Permalink?
Foto genomen van de Red Sea Max met een gedeeltelijk gemonteerde onderrand.

In de praktijk is de bovenste rand van de Red Sea Max (130 classic) te smal. Als het waterpeil zakt ontstaat bijna direct inkijk in de kap met als gevolg een storende streep van de verlichting. Die smalle rand zit er afgezien dat de bak er slanker uitziet overigens niet voor niets. In een zeewateraquarium is handhaving van een zo constant mogelijk waterpeil erg belangrijk! Immers door verdamping dikt het zeewater in en verandert de watersamenstelling. Natuurlijk zeewater is vanwege zijn volume redelijk stabiel. In een zoetwater aquarium mogen veel vaker de waterwaardes veranderen, dit is eigenlijk heel natuurlijk. Denk maar eens aan een regenbui of een overstroming en daarom mag de waterspiegel best wel wat fluctueren. In de doe het zelf heb ik een strook plastic van 20 mm breed en ongeveer 2 mm dik van zo'n twee meter lang gehaald. Ik wil proberen hiermee een onderrand te maken en heb deze op de linkerhoek van de RSM bevestigd. Voorlopig met lijmklemmen om het materiaal in model te dwingen. Als de linkerkant in model blijft zal ik de truc op de rechterkant herhalen en de strook provisorisch vastkitten. De volgende stap is dan om de strook in eenzelfde kleur als de kap te krijgen.

En weer.. terug.
4 Januari 2011, dinsdag 15:15 Permalink?
Foto genomen vanuit het vliegtuig op weg naar Nederland.

Zoals zoveel jaren werden de december feestdagen, ditmaal vanaf de tweede kerstdag, met de familie in het buitenland gevierd. Bijzonder was dat we dit jaar oud en nieuw zonder de koters vierden, die zijn nu namelijk op een leeftijd dat ze niet eens meer de moeite doen om de autosleutels te vragen maar gewoon met die bak aan de haal gaan. En niet dat het dan minder gezellig is maar man, wat gaat de tijd toch snel... Van talloze kerst en oud en nieuw vieringen vind ik het jammer dat ik zo weinig foto's heb want om de één of andere reden vervagen de herinneringen hieraan té snel. En voordat je het goed en wel door hebt vlieg je alweer terug naar huis.

Tja en dan ben je blij met zo'n eenvoudige Koreaan.... De beste wensen!

Naar boven