Over...|   Contact

Afbeelding van Veni etinam logo

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

left spacer mid spacer article spacer

Juli 2011

Op deze verzamelpagina, waarvoor kosten noch moeite zijn gespaard, staan alle kakels uit Juli 2011 opgesomd waarmee ik à la minute of stante pede, je mag kiezen, niets vermoedende en argeloze voorbijkomende kijkbuislezertjes vanuit het kippenhok heb bekogeld.

Afbeelding van een geplukte kip

Het is dus zaak goed op te letten en op tijd te bukken want voordat je het weet kun je d'r één in je haar uitsmeren.

Oh ja, en dan niet gaan lopen zemelen dat je de disclaimer niet gelezen hebt.. hè?

Overzicht

Omdat door mij per maand heel wat als een kip zonder kop wordt afgekakeld kun je de kakels van dit jaar per maand raadplegen.

Overdaad schaadt immers, toch?

Favorieten

Ik kan het me bijna niet voorstellen maar mocht je déze webpagina in je favorieten willen opslaan dan kan dit door hier te klikken.

Qrcode

Dit is het moment,..

QRCode

voor je het weet is ie weg, foetsie!

Zij die geloven...
31 Juli 2011, zondag 19:00 Permalink?
Foto van een (kerk)muur waarop 'Zij die geloven worden beloond' staat geschreven.

Heb ik altijd al eens willen doen, met die bak het Onze Lieve Vrouweplein in Maastricht op komen rijden, uitstappen en de sleuteltjes aan zo'n hotelboy overhandigen: "zoek maar een leuke plek voor em uit kerel, lief en ik gaan een paar daagjes Maastricht verkennen". Oké, toegegeven... kost een paar euri, maar dan heb je natuurlijk wel wat!

Helaas viel het weer dit maal een beetje tegen, het bleef weliswaar droog maar van zon was nauwelijks sprake. Geluk bij een ongeluk is dan natuurlijk dat vandaag de dag heel wat terrassen met van die verwarmers zijn uitgerust. Je kent die dingen vast wel, absoluut niet CO2 neutraal - zeg maar rustig ronduit klimaat onvriendelijk - maar wel lekker warm! En da's reuze comfortabel als de voetjes even een pauze willen.

Tussen veelvuldig terrasbezoek en het Maastrichts kadefeest door vond ik toch nog tijd een fototje te schieten van iets dat tijdens onze ontdekkingstocht door de stad zomaar mijn aandacht trok. Wie en belangrijker nog, waarom heeft iemand dit op de muur van een kerk geschreven?

2083 en een AUF 'zomerkamp'
26 Juli 2011, dinsdag Meer lezen?     |    Permalink?
Foto van de Noorse minister J.G Store op bezoek bij het AUF jeugd zomerkamp op Utoya.

Anders Behring Breivik schoot vrijdag 22 juli 2011 op Utoya op alles wat bewoog. 68 mensen overleefden het niet. Ook kwamen acht mensen om door een autobom die hij in Oslo had laten ontploffen. Iedereen vraagt zich af hoe dit had kunnen gebeuren in het tolerante Noorwegen...

Ja vast!
16 Juli 2011, zaterdag 17:00 Permalink?
Afbeelding van een namaak giro 555 actie voor de hoorn van Afrika met hierop Somalische piraten

Een goede oude vrind attendeerde mij middels de e-mail op het volgende: volgens de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) is de situatie in de hoorn van Afrika rampzalig. Verbaasd mij persoonlijk helemaal niets, want dat is die al decennia. Als er niet weer eens ouderwets met elkaar geknokt wordt dan worden er wel buitenlanders vermoord en gekidnapt. Of worden buitenlandse schepen door piraten gekaapt. Nu zou er weer sprake zijn van droogte, de ergste in zestig jaar, en worden volgens de Verenigde Naties tien miljoen mensen bedreigd. Als oorzaak is het niet helemaal zeker maar het zou best wel eens een beetje aan de klimaatverandering te wijten kunnen zijn. En tja we weten natuurlijk allemaal dat de Westerse industrie daarvoor verantwoordelijk is dus is het volkomen logisch dat het Westen weer even in de buidel tast. Je weet wel waar 50 jaar geleden ook al in werd gegraaid. En veertig jaar geleden. En.. shit nu ik er nog eens over denk betalen we ons decennia lang blauw aan dat soort shitholes! Je zou verwachten dat na zoveel poen ze er toch wel iéts van zouden moeten hebben gebakken! Toch? Och nee, ze waren natuurlijk te druk met mekaar de hersens in slaan. En de infrastructuur, net zoals de landbouw trouwens, af te breken. En daarbij, wie wordt er eigenlijk beter van dit soort acties? Waar gaat onze zuur verdiende euro eigenlijk heen?

Iedereen is natuurlijk vrij zijn geld waar dan ook aan uit te geven... Maar van mij gaat er geen cent naar dat soort shitholes. En ik ben niet de enige.... wat doe jij?

Eindelijk!
9 Juli 2011, zaterdag 17:00 Permalink?
Foto van een zestal geraniums stekken die bijna in bloei staan!

Het heeft even geduurd maar uiteindelijk, na vier maanden, bloeien mijn gestekte geranium planten. Vier potten met in totaal 11 plantjes meneertje!

Echt wetenschappelijk onderbouwd is het natuurlijk niet maar afsnijden nét onder de derde knoop en in een reageerbuisje vol met water zetten levert het snelst een fiks wortelgestel op. Je zou ook een smal glas of iets dergelijks kunnen proberen natuurlijk.

In ieder geval toen het wortelgestel zowat het reageerbuisje uitgroeide heb ik een stek in zo'n plastic (koffie)bekertje met water gezet. De eerste dag heb ik daar wat grond bijgegooid en vervolgens iedere drie á vier dagen weer een beetje. Uiteindelijk houd je dan een prutje over en dat gaf ik pas weer water toen de grond echt weer droog was. Eens in de twee weken met wat vloeibare mest bijgemengd. Voordeel van deze methode is, zo heb ik bedacht - maar ik kán er natuurlijk naast zitten... is dat hierdoor tijdens het verpotten de worteltjes niet beschadigen!

Tjonge dat balkon groeit straks nog dicht met al die geraniums! Trouwens nu we het er toch over hebben? Geranium..iemand?

Welke generatie?
4 Juli 2011, maandag 21:00 Permalink?
Scan van bewuste 'bonnen knip krant'

Er is de laatste week nogal wat te doen over de officiële definitie van het begrip 'allochtoon'

Wat is het geval?

De PVV heeft, in navolging van het Centraal Bureau voor de Statistiek, aangegeven dat de huidige officiële definitie van het begrip 'allochtoon' te beperkt is om bij de 3e generatie de mate van integratie te kunnen meten. In het rapport 'Verkenningen niet-westerse 3e generatie' gaat het CBS uit van een bredere definitie omdat de 3e generatie nog steeds oververtegenwoordigd is in de statistieken 'voortijdig schoolverlaten' en 'criminaliteit'.

Nu kun je natuurlijk direct allerlei enge associaties met het Derde Rijk gaan maken of "racisme!!!" gaan lopen bléren maar er viel me dit weekend toch iets op wat me een beetje benauwde. In de 'Bonnen Knip Krant', één of andere vage bijlage van een lokaal krantje, werden foto’s getoond van gevels waar werd gevlagd. Studenten die geslaagd waren dus, en zoals bekend wordt dit gevierd door de schooltas aan de vlaggenstok te binden. Een vlaggenstok die is voorzien van de Nederlandse vlag.

Ofschoon vermeldt werd dat het een voorbeeld betrof uit 'eerdere jaren' viel mij aan de foto's diegene met de Turkse vlag op... Deze was niet zomaar langs een vlakkenstok gedrapeerd, maar heel nadrukkelijk aanwezig. En de boodschap die dit moest afgeven was mij duidelijk. De student(e) die hier woont is trots Turks te zijn!

Ik stel me zo voor dat deze student(e) tot de zogenaamde tweede generatie behoort en vraag me af: stel, dat deze student(e) binnen de eigen gemeenschap huwt. Is het dan niet meer dan terecht dat kinderen uit dit huwelijk tot de allochtonen worden gerekend?

Connexxion sucks
2 Juli 2011, zaterdag 16:00 Permalink?
Afbeelding van een Zuurjood met zuurwaar.

Kijk dáár ga je als professionele organisatie nou over lopen zemelen! Dat er een ‘verboten’ woord wordt gebruikt in een klacht. En dat er een ‘niet respectvol naar de medewerkers van Connexxion toe’ e-mail adres wordt opgegeven (feitelijk een alias)!

Normaal gesproken krijg je van deze lutserclub nooit zo snel en ook niet zo’n gedetailleerd antwoord als je klaagt over bijvoorbeeld de temperatuur die in de bus tot boven de 40 graden oploopt.. en oh ja dat het condens dan langs de ramen loopt!!! Of wanneer Connexxion driftig mee staakt met de lokale vervoersbedrijven door je niet in of uit te laten stappen. Of dat er gedurende een uur een stuk of drie geplande bussen niet komen opdagen. Todat je het woord ‘Jodenkar’ erin zet natuurlijk, dan wel!!!

Is niet respectvol naar die medewerkers die wél graag goede service willen verlenen aan reizigers…meneertje! Laat een Manager Verkoop & Service van deze lutserclub mij weten.

Inderdaad zijn er medewerkers die wel hart voor de reiziger hebben! Chauffeurs die even blijven wachten als je nét de bus dreigt te missen. Die gewoon eerlijk vertellen dat de airco het al dagen niet doet. Niet alleen in deze bus maar ook niet in een aantal andere op deze lijn... De rest, afgestompte chauffeurs en management smurfen hebben ronduit schijt aan de reiziger - die natuurlijk wel gewoon netjes zijn abonnement op tijd mag blijven voldoen hé?

Mijn MOH policy verhindert dat ik een schermafdruk van de e-mail publiceer die je mij deze week stuurde beste Manager Verkoop & Service. Je weet wel, die met dat politiek correcte gewauwel. Connexxion is immers een fatsoenlijke club die iedereen respecteert! Toch?

Vroeghur, beste Manager Verkoop & Service, konden door Amsterdamers in zuur gelegde uien, augurken, haringen en kool aan de Jodenkar gekocht worden. Zuurjoden werden ze genoemd, zoals je ook voddenjoden had. Het Joods Historisch Museum heeft een rijmprent uit 1850 in bezit. Het bevat een ellenlang lied van vele coupletten over zuurkoopman Lijp...

Het wachten, beste Manager Verkoop & Service, is op de eerste passagier die deze lutserclub kaput procedeert omdat ie het in zo’n snikhete 'Jodenkar’ te zuur heeft gekregen en zijn rikketik het heeft begeven...

Naar boven