Over...|   Contact

Afbeelding van Veni etinam logo

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

spacer spacer spacer

Juni 2011

Op deze verzamelpagina, waarvoor kosten noch moeite zijn gespaard, staan alle kakels uit Juni 2011 opgesomd waarmee ik à la minute of stante pede, je mag kiezen, niets vermoedende en argeloze voorbijkomende kijkbuislezertjes vanuit het kippenhok heb bekogeld.

Afbeelding van een geplukte kip

Het is dus zaak goed op te letten en op tijd te bukken want voordat je het weet kun je d'r één in je haar uitsmeren.

Oh ja, en dan niet gaan lopen zemelen dat je de disclaimer niet gelezen hebt.. hè?

Overzicht

Omdat door mij per maand heel wat als een kip zonder kop wordt afgekakeld kun je de kakels van dit jaar per maand raadplegen.

Overdaad schaadt immers, toch?

Favorieten

Ik kan het me bijna niet voorstellen maar mocht je déze webpagina in je favorieten willen opslaan dan kan dit door hier te klikken.

Qrcode

Dit is het moment,..

QRCode

voor je het weet is ie weg, foetsie!

Geen onverdoofde slacht in Nederland!
26 Juni 2011, zondag Meer lezen?     |    Permalink?
Afbeelding van een Joodse rituele (en onverdoofde) slacht.

Op 23 juni hebben de VVD, PvdA, GroenLinks en D66 een akkoord bereikt over een amendement op het wetsvoorstel om onverdoofd ritueel slachten te verbieden. Dit amendement schrijft voor dat als religieuze groeperingen van deze standaard willen afwijken de bewijslast bij hen ligt. Zij moeten met behulp van wetenschappers en de Europese voedselautoriteit (EFSA) aantonen dat hun methode inderdaad niet meer dierenleed veroorzaakt dan de reguliere slacht.

Fok em!
18 Juni 2011, zaterdag 17:00 Permalink?
Afbeelding van een gebroken Grieks vlag en hiervoor een middelvinger.

Wij, burgers van het Koninkrijk der Nederlanden,

constateren dat minister de Jager en vele parlementsleden zich laten gijzelen door de angst van een failliet Griekenland . Bekend is echter dat onze banken en onze pensioenfondsen nauwelijks posities hebben in Griekse staatsobligaties. Het is belachelijk dat wij de Grieken financieel steunen om op hun 61ste met pensioen te gaan en corruptie belonen terwijl de Grieken zelf staken tegen elke hervorming. Laten we liever de zwakkeren in onze samenleving steunen!

Wij verzoeken om met onmiddellijke ingang elke vorm van financiŽle hulp aan de Grieken stop te zetten. Steun aan de ECB bij een failliet Griekenland zal vele male goedkoper en eerlijker zijn. Het zal tevens een precedent scheppen voor Ierland en Portugal om harde maatregelen te nemen om niet te eindigen zoals Griekenland. De EU zal eindelijk durf tonen en het financiŽle vertrouwen in onze economie herstellen.

Bedenk dat het slopen van deze verkrotte bouwval nu (ook) geld kost maar uiteindelijk een mooi bouwrijp terrein als resultaat zal hebben. Een terrein waarop een nieuwe villa voor een eervolle en hardwerkende Europeesche familie gebouwd kan worden. Het renoveren van de bouwval van multicultureel Europa zal uiteindelijk velen malen meer geld kosten. En dat zonder te weten met wie we allemaal moeten gaan samenwonen en in hoeverre zij te vertrouwen zijn... Teken daarom de petitie!

Update 20 juni

De mannetjes en vrouwtjes van Geenstijl hebben na het weekend de mail gelezen en doen ook mee...

Bloemenpracht
11 Juni 2011, zaterdag 14:30 Permalink?
Foto van een pot tweejarige geraniums met meer dan dertig bloemen!

Met de gekloonde gestekte geraniums, je weet wel die van begin dit jaar, gaat het prima. Twee van de drie oude moederplanten die ik destijds zo genadeloos onder handen heb genomen bloeien nu alsof hun leven ervan af hangt.

Man wat een bloemenpracht!

De witte geranium is helaas dood gegaan maar de roze en vooral de rode plant heeft een groot deel van de balkontafel in bezit genomen. In totaal meer dan 30, jawel!, derrrrr-tig bloemen! Het meerendeel van de bloemen is trouwens wel rood. Het zal me niet verbazen als iemand me vertelt dat raszuivere geraniums rood zijn...

Lutsers...
7 Juni 2011, dinsdag 18:30 Permalink?
Foto met het opschrift Lutserclub Connexxion.

Het is werkelijk ongelofelijk hoeveel schijt busbedrijf Connexxion aan haar reizigers heeft!

Wat is het geval?

Het zal de busreizigertjes naar Amsterdam wel opgevallen zijn dat het Gemeentelijk Vervoer Bedrijf aldaar tegen de bezuinigingsplannen van het kabinet staakt. Is lastig maar moet kunnen zou je denken, ze hebben het recht op staking. Maar nu komt het...

Welke rol speelt Connexxion hierin? Je weet wel die lusterclub die rijdt in opdracht van de provincie Noord Holland? Niks zeg je? Fout....

Passagiers die vandaag op een Connexxion lijn die Amsterdam uitging instapten konden niet meer in Amsterdam uitstappen. Dit zou dan namelijk een sluiproute voor door het GVB gedupeerde reizigers kunnen zijn! Niks mee te maken dat u een abonnement heeft en dus het recht hebt om op deze lijn in en uit te stappen waar u wilt meneertje.... U kunt lopen! Tjonge, dus zo laat deze lutserclub haar passagiers weten op welke politieke partij ze de volgende keer moeten stemmen!

En nu niet meteen gaan gillen dat ik een vuile vieze bruinhemd ben maar ik begin wel te begrijpen waarom af en toe zoín chauffeur op z’n muil wordt getikt.

Een beetje geluk
5 Juni 2011, zondag 18:00 Permalink?
Foto van het gedicht over de 'Gelukstraat' op de muur van een gebouw in Gent.

De afgelopen hemelvaarsdagen was ik wegens 'weg' in het Belgische Gent even A(way) F(rom) K(eyboard). Je kent die websteks waar je last-minute supergoedkoop een hotelletje kunt boeken om zo het hok maar vol te krijgen vast wel.

Zoniet dan kan ik je die van harte aanbevelen, want het leuke hiervan is dat als je het een beetjes slim speelt ťn natuurlijk als je een beetje geluk hebt, je voor een prijs waarvoor je normaal gesproken nog niet eens ergens in de buitenwijk van Gent terecht kan nu gewoon pats-boem in het centrum van dit pittoreske stadje kunt bivakkeren. Bijna voor nop dus en ook parkeer je dan de auto in zo'n privť garage eronder. Allemaal reuze handig!

Nu waren mijn lief en ik een jaartje geleden op precies dezelfde wijze in een Antwerps Hiltonnetje terecht gekomen en dus kende we deze streek al een beetje maar ik moet zeggen dat Gent toch wel echt heel spectaculair was. Het weer was trouwens weer schit-te-rend, zeg maar gerust Hot met een hoofdletter H want rond het middaguur werd in de schaduw de 30 graden Celsius ruimschoots gehaald! 's Morgens rolde we voor zo'n overheerlijk Oost Vlaams streek-ontbijtje zo de Graslei op en s' avonds na de consumptie weer terug het Gentse Marriott in. De tijd daartussen in vulden we met rondslenteren, beetje fototjes maken, rondtochtjes varen, hapjes doen en oh ja.. koele biertjes slikken. Gentenaren verkleinen namelijk zo'n beetje ieder woord. Van het ontbijtje met het koffietje tot het betalen met centjes aan toe. Jawel, want Nederlandse pinpasjes werken meestal niet en dat is anno 2011 best wel even wennen! Daarbij moet je ook nog eens zoeken naar een flappentapje. Verbeterpuntje dus...

Een echt minpuntje waren de voetbalrellen die in Gent uitbraken na het eerste en de beste tegendoelpunt voor de aanwezige cultuurverrijkers. Voetbal is voor dat soort cultuurvreemden kennelijk alleen leuk als ze winnen want net aan een dag later werd van alles in Borgerhout en het Antwerpse Kiel kort en klein geslagen. 'Het leek wel LibiŽ' hoorde ik iemand om de radio zeggen toen we vandaag in de regen Gent uit reden.

Het verhaal van Kees
1 Juni 2011, woensdag Meer lezen?     |    Permalink?
Foto van de verpakking van een 'Step by Step' van Amroh uit de jaren 60.

Ben ik effe blij dat ik een redelijk grote digitale kelder heb waar ik allerlei lekkers van jaren terug in op kan slaan! Want zomaar uit het niets maak ik kennis met Kees die de sweep legt over zijn scanner en mij voorziet van de nodige PDF'jes en reuze interessante verwijzingen. Tja en wie zegt daar nu NEE tegen? Ikke niet...

Update 5-02-2013

De Belgische liefhebber ECC80 attendeerde mij op de 'Google Docs' verwijzing van de nummer 6 uitgave van "Philips Nieuws" - december 1967!!!

Naar boven