Over...|   Contact

Afbeelding van Veni etinam logo

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

spacer spacer spacer

Maart 2011

Op deze verzamelpagina, waarvoor kosten noch moeite zijn gespaard, staan alle kakels uit Maart 2011 opgesomd waarmee ik à la minute of stante pede, je mag kiezen, niets vermoedende en argeloze voorbijkomende kijkbuislezertjes vanuit het kippenhok heb bekogeld.

Afbeelding van een geplukte kip

Het is dus zaak goed op te letten en op tijd te bukken want voordat je het weet kun je d'r één in je haar uitsmeren.

Oh ja, en dan niet gaan lopen zemelen dat je de disclaimer niet gelezen hebt.. hè?

Overzicht

Omdat door mij per maand heel wat als een kip zonder kop wordt afgekakeld kun je de kakels van dit jaar per maand raadplegen.

Overdaad schaadt immers, toch?

Favorieten

Ik kan het me bijna niet voorstellen maar mocht je déze webpagina in je favorieten willen opslaan dan kan dit door hier te klikken.

Qrcode

Dit is het moment,..

QRCode

voor je het weet is ie weg, foetsie!

Dienstverlening?
24 Maart 2011, donderdag 08:30 Permalink?
Foto van de zoveelste bus die geen dienst heeft.

Op mijn opstaphalte van de busmaatschappij Connexxion zouden tussen 7:00 en 8:00 s'morgens 8 bussen moeten rijden. Maar wat valt me regelmatig op? Er rijden helemaal niet zoveel bussen als dat er opgegeven wordt.

De bus van 7:23 komt keurig op tijd. De bus van 7:30 komt niet maar er stopt er wel eentje om 7:34. En je raadt het al... die van 7:36 komt ook niet. Ik ben dit jaar meerdere malen een halfuurtje op de halte blijven staan en het blijkt dat dit geintje door Connexxion vaker en ook op andere tijden wordt toegepast. In plaats van 8 bussen rijden er dat uur regelmatig maar 6!

Connexxion belazert dus met haar dienstregeling de boel!

Overlevenden
20 Maart 2011, zondag 14:00 Permalink?
Foto van de schaal met hierin de verschillende geraniumstekken.

Ik had van verleden jaar nog een aantal geraniums overgehouden en liep al langer met het idee rond om die te stekken. Na wat gegoegel op het Wilde Wijde Wep bleek dat er verschillende tijdstippen en methodes waren. Je kunt die dingen stekken in het najaar maar ook in het voorjaar... afsnijden onder of op de knoop...in water plaatsen of in grond... Tja beste kijkbuislezertjes dit riekt weer naar zo'n wetenschappelijk lekker onverantwoord experiment! En je weet natuurlijk al wie daar als de kippen bij is! .. Toch?

Ik heb een schaaltje met tape verdeeld in een soort van.. eehhh vierkant rooster en volgekieperd met water en heb verschillende toppen van de geraniums op of net boven de derde knoop afgeknipt en er in gezet. Het schaaltje heeft een lekker zonnig plekje achter het balkonraam gekregen en zal vanaf nu door mij dagelijks geinspecteerd worden. Kijken of die geraniums het beter doen dan dat tuig van die bolgewassen

Echte vrienden...
17 Maart 2011, donderdag 21:00 Permalink?
VN kopstukken gezellig met Libische leider Gadaffi op de foto.

Omdat de gewapende burgers zonodig beschermd moeten worden hebben tien van de vijftien leden van de VN-Veiligheidsraad zojuist ingestemd met een oorlogsverklaring aan Libië. Geheel terecht dus dat de Libische leider Muammar Khaddafi heeft gedreigd met vergeldingen mocht het zover komen.

Kennelijk snapt het westen nog steeds niet waar het om gaat. Want waarom moet om een FYA probleem op te lossen weer Westerse levens op het spel worden gezet? Let wel… ook Libië heeft de Verklaring van Cairo, je weet wel dat verdrag tussen FYA landen waarmee feitelijk de sharia als enige maatschappelijke leidraad wordt afgesproken, ondertekend.

Nee jongens blijven jullie nu maar hier. Dat scheelt jullie niet alleen een hoop body-bags. We kunnen hen dan ook verbieden naar hier te komen.

Ehhh??
14 Maart 2011, maandag 13:00 Permalink?
In het nabijgelegen park gemaakte foto van een Groot hoefblad.

Het was dit weekend zulk mooi weer dat mijn lief en ik besloten een wandeling in het nabij ons appartement gelegen park te maken. Leuk een beetje eendjes voeren, je kent ut wel. Nou, kennelijk is eendjes voeren een populaire bezigheid want wat waren die beesten dik en vadsig zeg! Behalve dan een paar die fiks aan het meppen waren… T'leek wel of ze in geen maanden te eten hadden gehad. Tjonge, en ik dacht dat eendjes altijd lievvvvv waren - nou deze dus echt niet! En wat te denken van meeuwen? Die krengen scheren zo laag over dat ze het brood bijna uit je hand pikken! Afijn, het waren gelukkig maar een paar sneetjes…

Onderweg kwamen we zo vlak aan het water een paar bloemen tegen die we nog nooit gezien hadden. Wat een vreemde planten zeg! Daar moest ik meer van weten en dus was een foto snel gemaakt. Vandaag kwam ik na wat gegoegel in mijn lunchtijd op de webstek van de 'soortenbank'. Dat is een webstek met informatie over duizenden verschillende soorten dieren, planten en paddenstoelen die in Nederland voorkomen. Leuk is dat je bijvoorbeeld zelf je gevonden plantje kunt determineren en zo duurde niet het lang voordat ik erachter was met welke plantje ik te maken had!

Laaielichters
5 Maart 2011, zaterdag 16:00 Permalink?
Schermkopie van de enquette op de 'Haarlem dit weekend' webstek omtrent de stelling of Haarlem een Egyptische zusterstad behoeft.

Wie kaatst kan de bal (terug) verwachten en na mijn open brief aan de redactie van het lokale krantje Haarlem dit weekend kan ik em spreekwoordelijk in mijn zak steken. In het vervolg van het artikel waarop ik met mijn open brief reageerde verhaalt de redactie over de vele positieve reacties die zij op haar voorstel heeft ontvangen en haalt zij uit naar die ene tegenstander die niet zo te spreken zou zijn over haar initiatief om Damyat voor te dragen als Haarlems zusterstad: te weten ikke....

Hierbij komt de redactie niet verder dan het noemen van enkele 'referenties', zoals zij dit zelf noemt, naar “communisten, aidspatiënten, Joden, de Sharia, vernietigingskamp Sobibor, homoseksuelen, volksverraad en nog wat andere zwaarwegende motieven”. En natuurlijk, je kunt het van dit soort verwachten, wordt de lezer er nog even fijntjes op gewezen dat het epistel te lang is en “te moeilijk te doorgronden is om hier ingekort te plaatsen”. Tuuuuurlijk...

Terwijl ik het krantje doorblader vraag ik mezelf af of ik eigenlijk iets anders had verwacht... Is mijn open brief gepubliceerd? Nee... Is er door de redactie op gereageerd, bijvoorbeeld met behulp van de e-mail? Nee.. In dit artikel door het geven van een echt weerwoord? Nee.. Nou ja, gelukkig wordt vanuit het artikeltje alhoewel niet naar de open brief verwezen naar mijn webstek. Je weet wel, op zo'n manier van "daar woont ie hoor!". De open brief mag de lezer natuurlijk zelf ontdekken. Ik concludeer daarom dat ik op mijn zojuist gestelde vraag simpelweg 'Nee' mag antwoorden. Deze reactie is conform er van een advertentieblaadje te verwachten valt...

Opvallend aan het 'artikel' is dat er sprake is van maar één tegenstander terwijl de enquette op de webstek van dit krantje een heel ander beeld laat zien. Op 1 maart 2011 bleek maar liefst 67% van de stemmers tegenstander van dit idiote voorstel te zijn. Vandaag echter, bedraagt dit percentage plots 62%. Kennelijk kan er nog steeds gestemd worden, laat me raden: waarschijnlijk net zolang totdat er meer vóór dan tegenstemmers zijn...

Idiots
3 Maart 2011, donderdag 20:00 Permalink?
Foto van de door Libische strijdkrachten buitgemaakte Nederlandse marine helikopter.

Vreemd hé Rutte, dat als je met een zwaar bewapende militaire helikopter landt op het strand van een ander landt zij dit helemaal niet cool vinden en vervolgens de bemanning hiervan gevangen nemen. Want zeg nou zelf, moet dat stunten nu echt? Tjonge, je was wel blij dat de pers je geen vervelende vragen over dit verzwegen debacle kon stellen, zeker? Ik bedoel zo vlak voor de Provinciale Staten verkiezingen…

Ik vind erg spijtig te moeten toegeven dat die Libiërs helemaal gelijk hebben: je kunt als Nederland natuurlijk niet zomaar de territoriale integriteit van een ander land aan je laars lappen. Toch? En daarbij ben je nogal hypocriet Rutte... Jouw soort heeft jarenlang zaken met die lui gedaan!

Nou ja.. gelukkig kunnen wij weer een typisch Neerlands wapenfeit op de lat bijschrijven, zo naast 'handjesomhoog Generaal Winkelman' en 'handjesomhoog Overste Karremans'! En die Libiërs hoor je waarschijnlijk ook even niet,.. zij gaan zichzelf eens vermaken met die langharige blonde... Koekje erbij?

Naar boven