Over...|   Contact

Afbeelding van Veni etinam logo

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

spacer spacer spacer

Mei 2011

Op deze verzamelpagina, waarvoor kosten noch moeite zijn gespaard, staan alle kakels uit Mei 2011 opgesomd waarmee ik à la minute of stante pede, je mag kiezen, niets vermoedende en argeloze voorbijkomende kijkbuislezertjes vanuit het kippenhok heb bekogeld.

Afbeelding van een geplukte kip

Het is dus zaak goed op te letten en op tijd te bukken want voordat je het weet kun je d'r één in je haar uitsmeren.

Oh ja, en dan niet gaan lopen zemelen dat je de disclaimer niet gelezen hebt.. hè?

Overzicht

Omdat door mij per maand heel wat als een kip zonder kop wordt afgekakeld kun je de kakels van dit jaar per maand raadplegen.

Overdaad schaadt immers, toch?

Favorieten

Ik kan het me bijna niet voorstellen maar mocht je déze webpagina in je favorieten willen opslaan dan kan dit door hier te klikken.

Qrcode

Dit is het moment,..

QRCode

voor je het weet is ie weg, foetsie!

Verkocht...
31 Mei 2011, dinsdag 20:00 Permalink?

En zo verkocht het verarmde volk zijn held(en), van God verlaten, aan de Freislers van de groot industriŽlen. Die conform de doctrine van het rode kapitalisme de mens reduceert tot een consumptie- en productie- eenheid en die zich vooral niet bezig mag houden met de volkse cultuur. Welkom in de heilstaat die potentaten aan de macht brengt om ze vervolgens voor eigen gewin, en natuurlijk omdat hťt volk het wil, voor het gerecht te slepen en voor eeuwig in geschiedenisboeken te verdoemen...

Laat het duidelijk zijn, dat voor hen geen waarheid bestaat. Geen volk en geen identiteit. Geen eigen geschiedenis, zij zijn immers de antifascisten!

Brand?
21 Mei 2011, zaterdag 13:30 Permalink?
Foto van het protest van de vrijwillige brandweer in Haarlem-Oost.

Vandaag stond Haarlem in brand! Wat is het geval? Er wordt door de politiek bezuinigd op de vrijwillige brandweer. Je weet wel die lui die gratis en voor niks brandjes blussen en zielige katjes uit bomen plukken en zo. Deze bezuinigingen hebben volgens de brandweerlieden tot gevolg dat Haarlemmers langer moeten wacht op de brandweer. Dat er minder tankautospuiten beschikbaar zijn en dat bij een langere inzet van de beroepscollega's kazernes niet bezet zijn. Tjonge dat klinkt allemaal niet best maar hoe zit dat nu met dat gratis werken vroeg ik mezelf af. "We worden niet betaald" verklaarde een brandweerman toen ik hem hierom vroeg. Maar vraag ik mezelf af: als je gratis gaat werken dan prikkel je de politiek toch niet om geld te steken in die zaken die de burgerij belangrijk vindt? Ik bedoel, bezuinigen op gratis werk? Of gaat de onkostenvergoeding omlaag? Tja dan maar even een andere hobby zoeken mannen! Als na een jaartje of wat de burgerij moord en brand schreeuwt weet de politiek weer waar belasting voor wordt betaald. Namelijk voor brandweerlieden of ziekenbroeders.. om maar twee belangrijke voorbeelden te noemen. Dat is weer wat anders dan zielige Afrikaanse kindertjes subsidiŽren. Toch?

Gratis werken is als je het mij vraagt de oorzaak van dat duur verdiende belastingcentjes over de balk worden gesmeten. Want er is geld en vrijwilligers zat... en daarom, beste kijkbuislezertjes, worden er geen (broodnodige) beroepsbrandweerlui aangenomen! Dat heet namelijk prioriteiten stellen...

Do not pour euros down the drains!
20 Mei 2011, vrijdag Meer lezen?     |    Permalink?
Afbeelding van een waarschuwingsbord met hierop in het Engels de tekst Caution do not pour euros down the drains.

Kun je het jezelf voorstellen? Het ene Zuid Europeesche land belazerd jarenlang de EU met misleidende cijfers over het begrotingstekort en blijft maar om poen vragen terwijl haar bevolking tranen met tuiten jankt over een pensioenleeftijd van 63 jaar! En een ander laat tienduizenden gelukszoekers binnen en loodst ze vrolijk, voorzien van 'humanitaire visa' verder Europa in! Drie keer raden wie er voor de shit op draait...

Oh ja als klap op de vuurpijl wordt ook nog eens de IMF voorman in de USA opgepakt!

Verhuizing
8 Mei 2011, zondag 15:30 Permalink?
Foto de geraniums in de met grond gevulde plastic bekertjes.

Van mijn helemaal zelf gestekte geraniums kon ik er vandaag 11 verpotten en een lekker zonnig plaatsje op het balkon geven.

Je weet vast nog wel dat ik een tijdje geleden besloot mijn geraniums te gaan stekken. Als een semi-wetenschappelijk experiment heb ik toen van iedere kleur die ik had, rood, roze en wit een aantal stekken gesneden. Nadat de stekken in een schaaltje met water met wortelen waren begonnen heb ik deze in plastic bekertjes overgeplaatst. Hierin werd iedere week steeds een beetje meer grond gedaan zodat na verloop van tijd de stekjes in een bakje met grond stonden. Twee stekjes hebben het niet gehaald en voor wie het heel, maar dan ook echt hťťl graag wil weten: beiden waren boven de derde knoop geknipt!

Herdenking Pim
6 Mei 2011, vrijdag 14:00 Permalink?
Foto van FYA's die in Engeland demonstreren voor de invoering van de islamitische sharia in Nederland en die stellen dat de vrijheid (van meningsuiting) naar de hel kan lopen.

Op 6 mei 2002 omstreeks 18:00 werd Pim Fortuyn op een parkeerterrein van het Audiocentrum op het Media Park in Hilversum door de linksradicale milieuactivist Volkert van der Graaf vermoord.

Fortuyn had een kritische kijk op de islam en de islamisering van de Nederlandse samenleving. Markant zijn zijn uitspraken: "Ik ben ook voor een 'koude oorlog' met de islam. De islam zie ik als een buitengewone bedreiging, als een ons vijandige samenleving." en "Je moet moskeeŽn zien als mantelorganisaties..in de moskeeŽn worden martelaars gefokt". Onvergetelijk voor mij was zijn kersttoespraak:"Ik wens iedereen die denkt dat het wel zal meevallen met de agressie van de islam veel sterkte. Zalig zij[n] de onnozelen van geest."

Voor veel Nederlanders is deze 6e mei een dag die bewijst hoe belangrijk het is de vrijheid, in dit geval die van de meningsuiting, te verdedigen! Een dag waard om te herdenken...
Oranje-blanje-bleu!

Reisverslag Polen 1986 - slot & epiloog
3 Mei 2011, dinsdag Meer lezen?     |    Permalink?
Naar aanleiding van een postkaart uit 1986 van Nowy Dwor Mazowiecki een door mijzelf met foto's uit 2011 bijgewerkte versie hiervan.

Het slot van mijn reisverslag over de laatste dagen van mijn vakantie in Polen in 1986. Wie had kunnen denken dat ik de weg daarnaartoe op een zeker moment zelfs met mijn ogen dicht zou kunnen rijden?

Want 25 jaar later blijkt die ene reis mijn hele verdere leven te hebben veranderd. Of toch niet? ..Ik bedoel als je nog steeds bijna datzelfde traject rijdt?..

Reisverslag Polen 1986 - deel 4
1 Mei 2011, zondag Meer lezen?     |    Permalink?
Foto genomen in 1986 op de 1 mei parade in de Poolse hoofdstad Warschau.

Net voor het afsluiten van mijn vakantie in Polen, zo'n dikke 25 jaar geleden, gooien die Ruskies met een geplofte kerncentrale roet in het eten!

Dus wat doe je dan?

Juist.. je gaat nog eens lekker los op de 1 mei parade!

Dat zal die rooie rakkers leren!

Naar boven