Over...|   Contact

Afbeelding van Veni etinam logo

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

left spacer mid spacer article spacer

November 2011

Op deze verzamelpagina, waarvoor kosten noch moeite zijn gespaard, staan alle kakels uit November 2011 opgesomd waarmee ik à la minute of stante pede, je mag kiezen, niets vermoedende en argeloze voorbijkomende kijkbuislezertjes vanuit het kippenhok heb bekogeld.

Afbeelding van een geplukte kip

Het is dus zaak goed op te letten en op tijd te bukken want voordat je het weet kun je d'r één in je haar uitsmeren.

Oh ja, en dan niet gaan lopen zemelen dat je de disclaimer niet gelezen hebt.. hè?

Overzicht

Omdat door mij per maand heel wat als een kip zonder kop wordt afgekakeld kun je de kakels van dit jaar per maand raadplegen.

Overdaad schaadt immers, toch?

Favorieten

Ik kan het me bijna niet voorstellen maar mocht je déze webpagina in je favorieten willen opslaan dan kan dit door hier te klikken.

Qrcode

Dit is het moment,..

QRCode

voor je het weet is ie weg, foetsie!

Pot vol blommen
27 November 2011, zondag 12:00 Permalink?
Foto van een vaas vol prachtige en veelkeurige rozen.

Een paar dagen geleden tijdens het boodschappen doen kocht ik een paar bosjes rozen. Niet te groot en niet te klein. Drie bosjes voor vijf eurotjes. Gewoon om gedurende het weekend iets fleurigs in de vaas te hebben staan.

Nu doen rozen het meestal maar een paar dagen goed is mijn ervaring. Het lijkt wel dat het niet uitmaakt hoe duur of hoe goedkoop ze zijn, ik snijd ze kennelijk altijd nt verkeerd af. Althans volgens de bloemenman...

Nu wil ik geen reclame maken maar sinds ik in de super van die vloeibare snijbloemenvoedsel van een bekend merk heb gekocht en die erbij doe in plaats van die door de bloemenman meegeleverde zakjes poeder kunnen we in huize Eliveld geregeld langer van de blommen genieten. Ze bloeien trouwens ook uitbundiger lijkt het wel, en deze drie bosjes leveren een werkelijk schitterende vaas bloemen! Man man man.. dat is pas een pot vol blommen!

Een gevaar!!!
25 November 2011, vrijdag 20:00 Permalink?
Digitale schermafdruk van ‘ volkertvandergraaf.net ’

Ken je em nog? Het stuk stront,het low life, De moordenaar van Pim Fortuijn. Die vuile hond, hufter die in 2003 tot achttien jaar cel werd veroordeeld en die na het uitzitten van tweederde van zijn straf halverwege 2014 vrijkomt: Volkert van der Graaf?

Nou, de lutser die ongewapende mensen door het hoofd schiet laat weer eens wat van zich horen beste kijkbuislezertjes! Websteks die zich, laten we zeggen, kritisch over deze terrorist, dit stuk stront, hypocriete klootzak, ons Volkertje uitlaten worden door advocaten met allerlei gezemel lastig gevallen. Neem nou www.volkertvandergraaf.net... Door op deze stek steeds maar weer opnieuw aandacht aan deze teringlijer,dit stuk low life, dit sujet ons Volkertje en zijn daad te besteden wordt een ongestoorde resocialisatie van hem in ernstige mate geschonden. En met het opnemen van zijn naam in een domeinnaam n het ongecensureerd tonen van zijn ,rotkop, tronie, portret wordt clint op roekeloze wijze in gevaar gebracht. Jawel, ROE-KE-LOOS, aldus advocaat Margriet Koedooder. Er zijn immers, zo lees ik in de PDF van de fax aan de provider van betreffende webstek, genoeg mensen die ons arme Volkertje iets aan zouden willen doen!!!

OWwww Shit! Getver, NEE toch!.. waarom dan?

Misschien Margriet, omdat er velen zijn die vanuit hun geweten ons Volkertje als een gevaar voor de samenleving zien en daarom graag een half uurtje met hem n een kettingzaag alleen zouden willen zijn.

Lutser Piet...
16 November 2011, woensdag Meer lezen?     |    Permalink?
Digitale opname van de kaft van een oud Sint Nicolaas boek.

Het kon natuurlijk niet uitblijven, Zielige Pieten die de intochten van de goedheiligman in Dordrecht en Amsterdam verstoren.

En dat allemaal omdat deze cultuurvreemden, vanwege een gebrekkige integratie, niets snappen van het Sint Nicolaasfeest of Nederlandsche volksfeesten.

Het verhaal van Sint Maarten
11 November 2011, vrijdag 18:00 Permalink?
Foto van twee lampionnen

Maartinus was soldaat. Toen hij op een dag op zijn paard naar de stad reed, zag hij bij de stadspoort een arme bedelaar zitten. De man had het koud en was hongerig. Martinus had medelijden met de man. Een soldaat mocht zijn mantel niet afgeven, zonder mantel mocht hij de stad niet in. Daarom deelde Martinus zijn mantel. Met zijn zwaard deelde hij de mantel in tween en gaf de helft aan de bedelaar. Die nacht zag Martinus de bedelaar in een droom en die zei hem dat hij zijn mantel had gedeeld met Jezus. Naar aanleiding hiervan liet Martinus zich dopen, ging uit het leger en werd kluizenaar. Later werd hij bisschop van Tours. Volgens de verhalen overleed Martinus in 397 en werd op 11 november begraven. Hij werd door de kerk heilig verklaard en de 11e november werd Sint Maartensdag.

Dat zal de keuvelaars vanavond natuurlijk allemaal ehhhh... worst zijn. Het gaat immers om de buit! Dus zwaaien met die lampion en zingen!

Verbouwing!
9 November 2011, woensdag 12:00 Permalink?
Schermafdruk van de hoofdpagina van deze webstek op 9 november 2011. Vanaf deze dag is de stek grafisch gewijzigd.

De beslissing is genomen, ik ga de stek grafisch gezien omgooien naar een model dat bijna volledig 'liquid' oftewel schaalbaar is. Was bij het model vanaf 2008 alleen het venster schaalbaar, het komende model zal alle afbeeldingen en video's schaalbaar weergeven. De webbrowsers vandaag de dag 'renderen' afbeeldingen proportioneel bijna zonder kwaliteitsverlies en het grote voordeel van een schaalbare webstek is dat deze ook op tablets en mobiele telefoons goed weergeeft. Nou deed het oude model dit al redelijk maar omdat afbeeldingen en video's niet schaalbaar waren raakten de verhoudingen op een bepaald moment helemaal zoek. En ook op webbrowsers die schaalbaar kunnen weergeven zien dergelijke schaalbare elementen er gewoon beter uit. Overigens is er wel een limiet aan het schaalbare karakter. Net zoals de oude stek zal het scherm niet kleiner kunnen worden dan ongeveer 740 pixels. De breedte van het scherm wordt op 1152 pixels gelimiteerd.

Ook probeer ik direct zoveel mogelijk HTML5 'compliant' te bouwen. Dit heeft als gevolg dat wat elementen zullen vervallen en een aantal zullen worden omgebouwd. Afijn, ik wil een minimalistische vormgeving en ik ga proberen een ontwerper te strikken die de 'typografie' voor zijn rekening wil nemen.

De verbouwing zal niet in n keer plaatsvinden. Ik ga de stek aan de 'achterkant', en dat is techneutenbabbel, zwaar laten leunen op PHP. Ook wil ik de oude verwijzingen laten 're-directen' zoals dit zo mooi heet (het komt erop neer dat als je een oude pagina in je favorieten aanklikt je webbrowser automatisch naar de nieuw versie hiervan wordt geleidt). En tja, dit zal natuurlijk allemaal tijd in beslag nemen. Verwacht daarom niet dat de stek met een dag of wat gereed is.

Nou ja, genoeg geneuzeld, aan de slag!

Naar boven