Disclaimer|   Contact

Afbeelding van Veni etinam logo

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

spacer spacer spacer

Vaute shit

Een kleffe kliek knoeiers, kladders en verlakkers bepalen de sfeer in dit land. Voor politieke medestanders geldt: we hebben het goed met elkaar, we bedoelen het goed met elkaar en gaan niet teveel kritiek op elkaar hebben, want iedereen doet toch z´n best?

De tegenstander wacht demagogie, feitenverdraaiing, demonisering en uiteindelijk vervolging.

Verwijzingen

Dit artikel refereert aan inhoud op andere websites.

Favorieten

Ik kan het me bijna niet voorstellen maar mocht je déze webpagina in je favorieten willen opslaan dan kan dit door hier te klikken.

Qrcode

Pak het moment,

QRCode

want voor je het weet is ie weg, foetsie!

Een paar

dagen geleden zag ik er weer eentje op de kijkbuis. Zo'n zieligheids filmpie over luitjes in één of ander vage shithole, ergens in Afrika, die na al die jaren nog steeds niet in staat zijn hun eigen broek op te houden. 'Natuurlijk' ben ik geneigd te schrijven want dat geziek daar in die regio gaat maar door. Al decennia zien we dat daar waar geen beschaving zit deze er ook niet uit kan komen. Dus waarom, waarmee en wanneer ze elkaar daar de hersens inslaan interesseert me echt niet. Hoe meer, hoe beter ben ik geneigd te denken. Het probleem lost zichzelf dan wel op.

Maar goed, om even terug te komen op dat filmpje. De boodschap hiervan was dat er alwéér honger dreigde voor zo'n 18 miljoen van die lutsers. Let wel… dreigt volgens de zakkenvullers oplichters wereldverbeteraars van Oxfam Novib dan. Je kent die club van subsidieslurpers die hun naamsveranderingen verbinden aan hoe de strijd tegen armoede zich in 54 jaar ontwikkelde vast wel. Zo van 'bijstand' naar 'betrekkingen' en veel minder van die van 'zakkenvullen' naar 'zelfverrijking'. Met behulp van allerlei vieze zaakjes die het daglicht niet konden verdragen zoals journaliste Linda Polman in haar boekje De crisiskaravaan in 2008 beschreef natuurlijk. Logisch dus dat er dan weer miljoenen honger 'dreigen' te lijden. Honger die natuuuurlijk veroorzaakt wordt door global warming en helemaal niet door allerlei vage FYA stammen die druk doende zijn hun achtelijke ideologie aan de man te brengen op een manier waar een normaal mens geen Nee tegen durft te zeggen.

Foto van zwaarbewapenden islamitische Tuareg's

Toegegeven, nu moet natuurlijk iedereen zelf weten waar ie zijn poen aan uitgeeft. Ik doe dat aan een lekkere steak als ik trek heb bijvoorbeeld. Maar toen ik op de webstek van deze zakkenvullers oplichters wereldverbeteraars een kijkje nam kon ik een neiging tot braken maar moeilijk onderdrukken. En oh ja, ik moest ook even aan de zuurstof… dat ook.

Wat is er aan de hand?

Om zichzelf in de toekomstige EU heilstaat van een stevig belegde boterham te blijven voorzien hebben die zakkenvullers oplichters wereldverbeteraars een zogenaamde 'Robin Hood tax' bedacht. Dat is eufemistisch gesteld een Een kleine bijdrage van banken en de beurs, een groot bedrag tegen armoede!… Waarom? Nou, omdat die zal bijdragen tot een betere regulering van de financiële markten en fondsen zal opbrengen om zowel het nationale begrotingstekort te verminderen als wereldwijd te investeren in gezondheid, onderwijs en de strijd tegen klimaatverandering!

Man daar zakt je toch de broek van af…

OxfamNovib je kunt het noemen zoals je het wilt en je kunt er een hartstikke mooi bullshit verhaal aanhangen maar het riekt mij een beetje te veel naar alwéér een belasting. Je weet wel zo'n multicultirele en die noemen we diefstal 'ontwikkelingssamenwerking'. Je weet wel, gratis geld aan allerlei vaag spul in allerlei vage shitholes uitdelen. En Ja daar doen we al voor een godsvermogen aan mee… Niet lang meer als het aan mij ligt, maar dit terzijde.

Tering, als jij het ook niet eens bent met dit onzinnige voorstel dat niets meer is dan het bestelen van hard werkenden, dan moet je dit die zakkenvullers oplichters graaiers dieven even via hun contactpagina laten weten.

Naar boven