Disclaimer|   Contact

Afbeelding van Veni etinam logo

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

spacer spacer spacer

Vaute shit

Een kleffe kliek knoeiers, kladders en verlakkers bepalen de sfeer in dit land. Voor politieke medestanders geldt: we hebben het goed met elkaar, we bedoelen het goed met elkaar en gaan niet teveel kritiek op elkaar hebben, want iedereen doet toch z´n best?

De tegenstander wacht demagogie, feitenverdraaiing, demonisering en uiteindelijk vervolging.

Verwijzingen

Dit artikel refereert aan inhoud op andere websites.

Favorieten

Ik kan het me bijna niet voorstellen maar mocht je déze webpagina in je favorieten willen opslaan dan kan dit door hier te klikken.

Qrcode

Pak het moment,

QRCode

want voor je het weet is ie weg, foetsie!

Beste

mevrouw Malgorzata Bos-Karczewska.

Ik heb het artikel op de webstek Polonia.nl en de verwijzing naar het artikel op de webstek van het Financieel Dagblad (alleen toegankelijk voor abonnees) van 15 februari gelezen. En ik moet zeggen uitermate geschrokken te zijn van de uitspraak: "Hopelijk krijgt deze zaak geen impact op de ontvangst van Nederlandse fans bij het EK" die u gedaan heeft als reactie op het lanceren van het PVV meldpunt 'Meld Midden en Oost Europeanen' en de discussie hieromtrent.

Wat mij met name aan uw bijdrage in deze discussie stoort is dat u aan de classificatie 'Midden en Oost Europeanen' louter en alleen als nationaliteit 'Pools' verbindt. Alles wat uit het Oosten komt zal wel als Pools worden gezien meent u en hiermee meet u de Poolse invloed op ondermeer het zwart werken, de criminaliteit en bij het bezorgen van overlast op oud socialistische wijze een eerste plaats aan. Nou mevrouw, er zijn meer Midden en Oost Europeanen!

Ook de manier waarop u Polen de slachtofferrol denkt aan te moeten meten is mij een doorn in het oog want ik meen mevrouw, als Nederlander die dit land al zoveel jaren als zijn tweede vaderland ziet, dat u hiermee de Polen bezoedelt! Een dief wordt in Polen zoals u weet gewoon een dief genoemd en een leugenaar gewoon een leugenaar, ongeacht nationaliteit!

Ik neem aan dat u als voorzitter van de Stichting van Poolse Experts in Nederland, redactrice van de Poolse versie van 'ING Matters', buitenlands talkshowhost voor Desmet Live en correspondent voor Rzeczpospolita weet wat u zegt als u iets dergelijks (voor het Financieel Dagblad) laat optekenen. En daarom doet uw uitspraak mij als Nederlander de haren te bergen rijzen.

Ik weet namelijk niet of ik uw uitspraak moet opvatten als een serieus dreigement, namelijk dat Nederlandse fans in Polen gedurende het Europees Kampioenschap later dit jaar voor dit PVV initiatief gestraft zullen gaan worden. Of dat zij dit artikel als goedkope retoriek, ja als slinkse stemmingmakerij mogen opvatten. Want waar was uw commentaar toen de SP en later de PVDA zich (jaren geleden) negatief over de 'Midden en Oost Europeese' criminaliteit uitlieten? Ook vraag ik me af of u met uw uitspraak de Polen niet oproept om gedurende dit EK Nederlandse bezoekers een spreekwoordelijke poot uit te draaien of erger..

Zou het daarom niet beter zijn dat Nederlanders, ter voorkoming van problemen, het EK niet in Polen zullen beleven?

Ik wil graag van u weten of u inziet dat uw uitspraak (later dit jaar) voor problemen tussen Polen en Nederlandse bezoekers zou kunnen gaan leiden en het ernstig benadelen van Nederlandse bezoekers tot gevolg zou kunnen hebben. Om het simpel en op direct Nederlands wijze te stellen: betreurt u uw uitspraak omdat deze voor (sommige) Polen als een oproep tot haat jegens Nederlanders gezien zou kunnen worden.

In afwachting van uw antwoord,

Erwin Eliveld

Naar boven