Disclaimer|   Contact

Afbeelding van Veni etinam logo

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

spacer spacer spacer

Vaute shit

Een kleffe kliek knoeiers, kladders en verlakkers bepalen de sfeer in dit land. Voor politieke medestanders geldt: we hebben het goed met elkaar, we bedoelen het goed met elkaar en gaan niet teveel kritiek op elkaar hebben, want iedereen doet toch z´n best?

De tegenstander wacht demagogie, feitenverdraaiing, demonisering en uiteindelijk vervolging.

Verwijzingen

Dit artikel refereert aan inhoud op andere websites.

Multiculturele bagger

en zelfbevlekking voor al die 'nette' en 'fatsoenlijke' mensen en waar ze maar al te graag te koop mee lopen...

Een website die geld inzamelt voor onze oudjes die deze kerst in het verzorgingstehuis een extra 'pyama' dagje hebben, kon ik niet vinden...

Wat nou: "De beschaving van een land kan men afmeten aan de zorg voor hun ouderen en zwakkeren...". De Neanderthalers zorgden hier potdomme beter voor!

Favorieten

Ik kan het me bijna niet voorstellen maar mocht je déze webpagina in je favorieten willen opslaan dan kan dit door hier te klikken.

Qrcode

Pak het moment,

QRCode

want voor je het weet is ie weg, foetsie!

Ik kan

het me niet meer precies herinneren maar het zal een dikke 40 jaar geleden zijn geweest dat ik voor het eerst kennis maakte met het verhaal over een oude misantroop die op kerstavond bezoek krijgt van de geest van zijn overleden compagnon Marley. Deze compagnon toont de ouwe knar drie tijdsgeesten die hem meenemen op een tocht door het verleden, heden en de toekomst. Even snel samengevat, het wordt anders zo'n langdradig verhaal, worden op het eind van het verhaal de ogen van de oude gierigaard geopend en betert deze de rest van zijn nog resterende leven.

Pffff.. gelukkig, eind goed, al goed. Toch?

Sinds die eerste film heb ik A Christmas Carol van Charles Dickens in verschillende uitvoeringen op de televisie gezien en een enkele keer trouwens ook als musical in een theater. Een speurtocht op het Wilde Wijde Weppie naar allerlei wetenswaardigheden over dit verhaal Kerstboom met een gedekte tafel ervoor. leert dat Dickens dit verhaal in 1843 schreef. Dat was in een tijd dat Kerst bij de bevolking nog niet echt belangrijk was en daarbij, had het gros van de bevolking toen nauwelijks geld voor feestjes. Toch heeft dit verhaal een serieuze invloed op het kerstgebeuren gehad. Want volgens krantenberichten uit die tijd maakte het op de mensen meer indruk dan een donderpreek in de kerk. Het boek was niet aan te slepen en steeds meer lezers wilde ook een zogenaamde 'goede daad' verrichten.

Opvallend aan dit verhaal vond ik altijd de verschillende uitvoeringen waarin het steeds weer werd uitgebracht. Bijna iedere kerst was er wel weer een versie op de televisie te zien en ondanks dat ik na jaren het verhaal wel kon dromen was elke uitvoering op zichzelf weer een beetje uniek en magisch. Wat me door de jaren heen wel steeds meer opviel was dat de Victoriaanse wereld van Dickens in deze films langzaam aan werd verruild voor die van de twintigste eeuw. En ook speelde het verhaal steeds vaker op andere plaatsen af. Dat kon mij in het begin niet zo erg boeien totdat mij bepaalde dingen begonnen te irriteren. Want, lag het nu aan mij, of werden op bepaalde karakters wel erg makkelijk het etiket van de racistische blanke man geplakt? In An American Christmas Carol uit 1979 bijvoorbeeld, hebben de zogenaamde 'goede geesten' een donkere huidskleur terwijl het hoofdkarakter Ebenezer Scrooge, de vrek, net zoals zijn zakenpartner Jacob Marley, blank zijn gebleven. Nou, het heeft hierna niet lang geduurd totdat ik de boodschap in deze multiculturele versies naar waarde wist te duiden!

Op de keeper beschouwt is het originele verhaal van Charles Dickens niets meer dan een humanistische fantasie waarin mensen die 'goed doen' door iets, laten we zeggen het lot, zullen worden beloond. God bestaat namelijk niet in de Dickens wereld. In de tijd dat hij leefde was er in Victoriaans Londen sprake van een groot verschil tussen arm en rijk. Logisch, want de door migratie overvolle stad barstte bijna uit zijn voegen. Tijdens het leven van Dickens nam de bevolking hiervan met meer dan twee miljoen zielen toe. De stad was als een plek van belofte aan allerlei kansarmen en dan kun je op je vingers natellen dat er een overschot aan diensten ontstaat. En tegelijkertijd een tekort aan eerste levensbehoeften en huisvesting, natuurlijk. Het is dus niet verwonderlijk dat hospitalen, kerkhoven en de gevangenissen overvol raakten. In veel van de verhalen van Dickens is deze tegenstelling een thema, maar laten we wel zijn, overbevolking is een doodnormaal maatschappelijk gegeven waarop zelfs het communistische sprookje van een paar decennia geleden en de 'socialistische wensmaatschappij' van nu ook geen antwoord hebben.

Vandaag de dag zijn er in onze multiculturele maatschappij lieden die deze met die van Victoriaans Engeland durven te vergelijken. Cultureel marxisten die stellen dat er onacceptabele verschillen bestaan tussen rijk, blank, autochtoon en allerlei uit vage shitholes afkomstig kansarm volk. Massaal geïmporteerd volk dat meer gebruik van de collectieve voorzieningen maakt en minder belastingen en premies betaalt dan de gemiddelde Nederlander. Cultuurvreemd volk dat vaker in de bijstand zit en ook vaker een arbeidsongeschiktheids- en werkloosheidsuitkering ontvangt. En waarvan een groot deel oververtegenwoordigd is in de criminaliteit.

  Klik Youtube resize afbeelding voor groot beeld.

En nee, dat heb ik niet bedacht, maar dat is gewoon de uitkomst van onderzoek. Als je het mij vraagt, dus logisch, dat een groot deel van de Nederlanders xenofobe racistische fascisten burgers ervoor past met hen te nivelleren! En dat zij ervoor bedanken mee te doen met de 'weg met ons' mentaliteit. De mentaliteit die heel politiek correct stelt dat als je geen geld over hebt voor, bijvoorbeeld, 'zielige' Orange Babies in Afrika of aan die Serious Request bagger, je wel iets in je leven gemist moét hebben. Dat je dan, net zoals destijds in de USSR als je niet aan de norm voldeed, iets mankeert. "Je moet namelijk eens weten hoe het is" wordt je voor de voeten geworpen. Vaak gevolgd door: "wees maar blij dat je hier bent geboren"...

Nou, het interesseert me geen ruk wat daar gebeurt. Sterker, je bent naar mijn overtuiging gewoon een ordinaire volksverrader als je geld dat onze oudjes in verzorgingstehuizen hard nodig hebben aan dergelijk multicultureel gezemel over de balk flikkert!

Maar ja, als je dat schrijft ben je een asociaal die als het aan 'fatsoenlijk' Nederland lag wettelijk verplicht zou moeten kunnen worden om 'goed' te doen. Toch? 'Goed doen' door Robin Hood belasting te betalen, bijvoorbeeld. Of door meer 'ontwikkelingssamenwerking'... Maar het kan ook zijn dat je met je "eigen volk eerst" gewoon een ordinaire xenofobe racistische fascist bent, natuurlijk. En dan word je, als je in de ogen van de deconstructeurs ook maar het minste of het geringste fout doet, of zegt, voor het gerecht gedaagd. Of krijg je een beroepsverbod opgelegd…

Nee, en dan niet gaan lopen zemelen dat die Nederlanders xenofobe racistische fascisten burgers dan net zoals de vrek Scrooge allemaal verbitterde zielepoten zijn omdat hun leven niet

Foto van multiculturele zelfbevlekking: geld inzamelen voor zielige negerkindertjes in shithole Afrika. zo is gelopen zoals zij hadden gehoopt. Of dat het egoïsten zijn… Durf zelf maar eens toe te geven dat die multiculturele fantasie van jullie ons Nederlanders een dikke 7 miljard per jaar kost! En dat zelfs de sprookjes van Dickens die cultuurvreemden niet in contact kan brengen met wat altijd het hart van de westerse beschaving is geweest: haar principiele democratisch-pluralistische gezindheid, haar hoop op vrijheid en gelijkheid.

Wat de toekomst, beste kijkbuislezertjes, ons Nederlanders gaat brengen weet ik natuurlijk niet. Geschiedenis heeft ons gemaakt tot wie we nu zijn, het verschaft ons inzicht in het heden. Daar was het één van de geesten in het verhaal van Dickens ook om te doen en daar kunnen wij ons aan spiegelen. Weet dat net zo als in de wereld die Dickens beschrijft het vermogen van de mens tot bevolkingsgroei onbegrensd is maar veel groter dan het vermogen van de aarde om voor de mens een (veilig) bestaan te produceren!

Ik hoop daarom van harte dat 2013 een jaar wordt dat wij Nederlanders weer gaan beseffen dat onze westerse cultuur iets is waar we ons niet voor hoeven te schamen. Dus opzouten met dat gezemel over slaven, Zwarte Piet en dat ramadan ook een héél Nederlands feest is. Oprotten met al die achterlijke ideologiën, besnijdenissen, eerwraak, verplicht halal vreten en gezeik over varkensvlees. En rot nog verder op met 'beledigd' zijn. Met het doodtrappen van een grensrechter of het doodslaan van een taxiklant. Met loverboys die snel naar het thuisland vluchten en cultuurvreemden die niet 'weten' dat een broodjeszaak ook tot de horeca behoort. Rot maar op met je uit neef-nicht huwelijken geboren idioten en analfabeten die te lui zijn om naar school te gaan maar die wel respect eisen…

Beste kijkbuislezertjes, ik wens jullie een goed 2013. Een 2013 waarin we zullen beseffen dat onze westerse cultuur iets is waar we juist ontzettend trots op moeten zijn. Dat geen enkele cultuur voor de burger zoveel welvaart, welzijn en vrijheid tot stand heeft gebracht als de onze!

En dat we het gekrijs van die cultuurrelativisten laten voor wat het is,.. bah humbug!

Naar boven