Disclaimer|   Contact

Afbeelding van Veni etinam logo

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

spacer spacer spacer

Augustus 2012

Op deze verzamelpagina, waarvoor kosten noch moeite zijn gespaard, staan alle kakels uit Augustus 2012 opgesomd waarmee ik à la minute of stante pede, je mag kiezen, niets vermoedende en argeloze voorbijkomende kijkbuislezertjes vanuit het kippenhok heb bekogeld.

Afbeelding van een geplukte kip

Het is dus zaak goed op te letten en op tijd te bukken want voordat je het weet kun je d'r één in je haar uitsmeren.

Oh ja, en dan niet gaan lopen zemelen dat je de disclaimer niet gelezen hebt.. hè?

Overzicht

Omdat door mij per maand heel wat als een kip zonder kop wordt afgekakeld kun je de kakels van dit jaar per maand raadplegen.

Overdaad schaadt immers, toch?

Favorieten

Ik kan het me bijna niet voorstellen maar mocht je déze webpagina in je favorieten willen opslaan dan kan dit door hier te klikken.

Qrcode

Pak het moment,

QRCode

want voor je het weet is ie weg, foetsie!

Een tolerantieprobleem
29 augustus 2012, woensdag Meer lezen?     |    Permalink?
Digitale schermafdruk van een meubelzaak die adverteert met Nederlandse kwaliteit.

Constant Kusters van de Nederlandse Volks Unie heeft op een demonstratie iets geroepen dat volgens één of ander vaag (zelfbenoemd) Anti Discriminatie Bureau niet door de beugel kan. Iets in de trant van "eigen volk eerst", en iets over ene Ali B en Mustafa die naar Turkije terug zouden moeten gaan.

Ehhh getver, en dus mag er weer een Nederlander voor het hekje verschijnen...

Wat een leven...
26 augustus 2012, zondag 11:00 Permalink?
Foto van het overheerlijke ontbijt.

Deze ochtend regende het weer eens...

Net zoals gisteren trouwens, ook toen viel de regen met bakken uit de lucht en onweerde het zelfs. Weinig balkonweer zou je zeggen maar aangezien er nauwelijks wind was bleef een groot deel van het balkon gewoon lekker droog. En koud was het ook niet. Vandaar dat lief en ik deze morgen besloten het ontbijtje buiten te eten. Je weet wel, zo eentje met een eitje, en een paar stukjes vers gebakken brood. Waarvan één belegd met radijsjes, de ander met een plakje kaas en tomaat. En met een paar worstjes natuurlijk. Die mogen absoluut niet ontbreken. En dan niet van die Hollandse knakworsten met zo'n papieren smaak, maar echte Poolse. Bestaande uit rund en varkensvlees en waar het vet uit spuit als je met je vork erin prikt...

8122
24 Augustus 2012, vrijdag 22:00 Permalink?
Afbeelding van een Tempelierskruis.

"The men the European public admires most extravagantly are the most daring liars; the men they detest most violently are those who try to tell them the truth."

Andrew Berwick - "2083 - A European Declaration of Independence" - London (2011)

Mag het ietsje meer zijn?
19 Augustus 2012, zondag 12:30 Permalink?

Het weer was zoals al was voorspeld uitstekend en dat kwam mooi uit want lief en ik hadden ons uitje naar het Haarlemse Jazz & More festival al een tijdje geleden gepland. Deze vond tussen de 16 tot en met de 18e augustus plaats. De donderdag en de vrijdag hadden we geen tijd, want ja, werken hé? En daarom hadden we bedacht vandaag te gaan. En man, wat was het verschrikkelijk heet… We waren ruim op tijd op de Grote Markt om rond vier uur de Oscar Benton Blues band te kunnen zien. Helaas voor hen verschool het grootste deel van het publiek zich zoveel mogelijk in de schaduw en de rest lag kennelijk nog op het strand. Wel veel ouders met kleine kinderen trouwens en zo vanaf een beschaduwd terrasje met een lekker koel biertje in de hand was het een koddig gezicht om die wandelende Pampers met het water, dat door de festival crew met behulp van een aantal tuinslangen werd opgespoten, te zien spelen. Tja, nat is dan wel nat natuurlijk, maar met deze temperatuur waren ze zo weer opgedroogd. En waren sommigen ook weer schoon. Dat ook...

Zoals gebruikelijk was de sfeer ook dit jaar weer behoorlijk relaxed maar pas écht leuk werd het toen om zes uur de Zwazi's SoulSoup samen met Big Boi Caprice en Rackattack Ten begon te spelen. Niet dat deze namen mij iets zeiden maar ja zo staat het op de programmagids. Jammer dat ze zo vroeg op de dag speelden trouwens. En zo kort, net aan een uurtje. En natuurlijk waren er die avond nog veel meer (goed) artiesten maar zoals zij speelden… en dat voor een veel te klein publiek!

Sudah, laat maar?
15 augustus 2012, woensdag 15:30 Permalink?
Digitale opname van een affiche waarop aangedrongen wordt wraak te nemen voor de jappenkampen.

Ik zag iedere dag dode mevrouwen: ze stuikten door hun benen tijdens de langdurige appèls in de hamerende hitte op het koempoelanplein, ze vielen voorover of achterover of opzij tijdens de corveedienst, ze stonden niet meer op als het 's morgens licht werd, of midden op de dag gingen ze zitten of liggen, deden hun ogen dicht en bleken dood te zijn...
De letterlijkheid van de betekenis van het woord 'doodgewoon'.

Jeroen Brouwers - "Bezonken rood" (1981)
Eigen tabak eerst!
4 augustus 2012, zaterdag Meer lezen?     |    Permalink?
Foto van een aantal overgeplante tabaksplantjes.

Ik heb het echt geprobeerd maar uitstellen is denk ik niet langer verantwoord. Ik kan er echt niet meer langer omheen draaien… en ik moet het maar gewoon toe geven:.. de tabaksplantjes van Joop van de Geuzenpartij staan er veel beter bij dan die van mij.

Tering, ik ben definitief de sjaak!

Volksverraadster!
2 augustus 2012, donderdag Meer lezen?     |    Permalink?
Foto van een protest tegen de vervolging van Kopten in Egypte.

Ow gut, getver, Eli is weer eens ergens gebanned. Ditmaal op die rechtse stek, je weet wel, die met die echt gure wind:.. DeJaap. Volgens de toelichting op de webstek is DeJaap niet progressief of op andere wijze van zijn eigen moraal overtuigd. Hmmmmmm.... oh ja, en opgericht door Bert Brussen.

Naar boven