Disclaimer|   Contact

Afbeelding van Veni etinam logo

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

spacer spacer spacer

December 2012

Op deze verzamelpagina, waarvoor kosten noch moeite zijn gespaard, staan alle kakels uit December 2012 opgesomd waarmee ik à la minute of stante pede, je mag kiezen, niets vermoedende en argeloze voorbijkomende kijkbuislezertjes vanuit het kippenhok heb bekogeld.

Afbeelding van een geplukte kip

Het is dus zaak goed op te letten en op tijd te bukken want voordat je het weet kun je d'r één in je haar uitsmeren.

Oh ja, en dan niet gaan lopen zemelen dat je de disclaimer niet gelezen hebt.. hè?

Overzicht

Omdat door mij per maand heel wat als een kip zonder kop wordt afgekakeld kun je de kakels van dit jaar per maand raadplegen.

Overdaad schaadt immers, toch?

Favorieten

Ik kan het me bijna niet voorstellen maar mocht je déze webpagina in je favorieten willen opslaan dan kan dit door hier te klikken.

Qrcode

Pak het moment,

QRCode

want voor je het weet is ie weg, foetsie!

Kerstmis 2012
24 december 2012, maandag Meer lezen?     |    Permalink?
Digitale afbeelding van mijn kerstkaart voor 2012

Ik kan het me niet meer precies herinneren maar het zal een dikke 40 jaar geleden zijn geweest dat ik voor het eerst kennis maakte met het verhaal over een oude misantroop die op kerstavond bezoek krijgt van de geest van zijn overleden compagnon Marley.

Deze compagnon toont de ouwe drie tijdsgeesten die hem meenemen op een tocht door het verleden, heden en de toekomst. Even snel samengevat, het wordt anders zo'n langdradig verhaal, worden op het eind van het verhaal de ogen van de oude gierigaard geopend en betert deze de rest van zijn nog resterende leven.

Pffff.. gelukkig, eind goed, al goed. Toch?

Haarlemse kerstmarkt!
16 December 2012, zondag 16:00 Permalink?

Kijk! Dat is nu een leuk initiatief. Een oud Hollandsche kerstmarkt. Jammer dat het weer een beetje druilerig was maar gelukkig smaakte hierdoor de Gluhwein voor lief en de Corsendonk Christmas Ale van Eli er niet minder om. En natuurlijk viel er ook van alles te happen.

Op de markt liepen allerlei mensen in oude klederdracht die aan de 'feel-good' fantasietjes van Charles Dickens deden denken rond. Maar ja, het is dan ook de 200ste verjaardag van deze schrijver. Hier en daar stonden zangkoortjes en rond trokken de Haarlemse muggenblazers. Zodoende heerste er een echte kerstsfeer op de markt! Jammer genoeg zonder sneeuw maar gelukkig wel zonder ook maar een spoortje van enige 'multiculturele verrijking'...

Yep, kansloos...
15 December 2012, zaterdag 15:00 Permalink?

Dat de zieligheidindustrie ieder jaar in december overuren draait is me bekend. Maar dat je potdomme zodra je je porem maar in de buurt van een winkelcentrum laat zien, je bijna je poten over allerlei 'initiatieven' breekt?.. Voordat je het weet staat zo'n over het slaventijdperk schuldbewuste blanke huppeltut tegen je te blaten hoe zielig die negerkindertjes in Afrika wel niet zijn. En even verderop klampt een andere domme (blanke) gans je aan: Wist u meneer, dat er vanwege de crisis, steeds meer Nederlandse gezinnen zijn die op de voedselbank een beroep moeten doen? Die hiervan geheel afhankelijk zijn?

En die met de auto hun voedselpakket ophalen, vul ik aan…

Kom op zeg! We weten allemaal welke massaal geïmporteerde bevolkingsgroep we tot de clientèle mogen rekenen. In het jaarverslag 2010 van het Platform Armoedebestrijding Doetinchem omschrijft deze dit gegeven eufemistisch als de Toenemende complexiteit van de samenleving:

PAD komt in contact met een groep kwetsbare mensen binnen onze samenleving; de samenleving stelt steeds hogere eisen aan deze groep, bijvoorbeeld door ze snel weer aan het werk te krijgen, in een poging om ze niet buiten te sluiten. Dat is op zich een positieve gedachte die echter nu zo in een stroomversnelling komt dat velen uit deze groep de ontwikkeling niet bij kunnen houden omdat hun zaken thuis niet op orde zijn. Er wordt te plotseling een te groot appél gedaan op hun eigen verantwoordelijkheid terwijl zij te maken hebben met een grote achterstand.

Getver, en dan hebben we het nog maar over een buitenpost als Doetichem…

Hoi kerel,
12 December 2012, woensdag 00:01 Permalink?

Ik probeerde je net te bellen om je met je verjaardag te feliciteren en blijkt dat ik een oud mobiel telefoonnummer van je in de feun en adreslist heb staan.

Sorry man.

Gefeliciteerd met je verjaardag kerel! Nog vele jaren.

Ik gun je een goed leven. Omringd met mensen die van je houden.

Erwin

Zwarte Piet
5 December 2012, woensdag 17:00 Permalink?

Het zijn ordinaire volksverraders! Zij die zemelen over Volkse feesten als Sinterklaas en Kerstfeest, in een poging de Nederlandsche volksheid op cultureel marxistische wijze te deconstrueren. En die door subsidieslurpende intellectuelen worden gesteund, oeverloos discussiërend over de vraag wie op de hoogste sport van de door hen zelf opgerichtte maatschappelijke ladder staat. En, die zelf een plekje begerend, bereid zijn te stellen dat ramadan net zoals Sinterklaas een heel Nederlands feest is. Omdat zij baat hebben bij de massale import van cultuurvreemde kanslozen. Die 'respect' komen eisen voor hun fascistoïde ideologie en die verlangen dat wij onze eigenheid en onze volksfeesten aanpassen:

The prime enemy is the traitor within Europe, who alone makes possible the starving and looting of Europe by the outer forces. He is the symbol of chaos and death. Between him and the spirit of the twentieth century is unremitting war.

Francis Parker Yockey - Imperium: The Philosophy of History and Politics

Nederlanders, let op uw saeck!
4 December 2012, dinsdag 21:00 Permalink?

En wat doen de 'fatsoenlijke' Nederlanders? Zij roepen op om alle spelers op het veld een minuut lang een rode kaart te laten zien. En men organiseert een stille tocht...

Terwijl wij allemaal weten dat het geen incidenten zijn: het door een taxi chaffeur doodslaan van een klant die klaagt over de ritprijs. Het doodschieten van leraren of het doodrijden van ouderen. Om maar een paar voorbeelden te geven.

Weet dat wij geweld afkeuren en daarom onze kinderen opvoeden tot geweldloosheid. Maar dat zij hun kinderen bijbrengen om sterk, dapper en strijdlustig te zijn. Om te overwinnen!

Zie, hoe een volk van besluitelozen en lafbekken krijgt wat het verdient!

ZIENGS lutsers!
1 december 2012, zaterdag Meer lezen?     |    Permalink?
Digitale bewerking van de etalagesticker van de Ziengs vestiging in Haarlem waarop staat dat Ziengs de 2012 retailprijs 2012 voor lutsers heeft ontvangen.

Er zijn een paar dingetjes in het leven waar lief niet echt vrolijk van wordt.

Laten we zeggen dat ze daar wat zwaarder dan de rest van de dagelijkse beslommeringen aan tilt. Je weet wel, echt geen onoverkomelijke zaken. Min of meer, voor anderen, onbenulligheden waar je niet mee moet gaan lopen fokken.

Gewoon een paar dingetjes om, als je leven je lief is, rekening mee te houden…

Naar boven