Disclaimer|   Contact

Afbeelding van Veni etinam logo

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

spacer spacer spacer

Februari 2012

Op deze verzamelpagina, waarvoor kosten noch moeite zijn gespaard, staan alle kakels uit Februari 2012 opgesomd waarmee ik à la minute of stante pede, je mag kiezen, niets vermoedende en argeloze voorbijkomende kijkbuislezertjes vanuit het kippenhok heb bekogeld.

Afbeelding van een geplukte kip

Het is dus zaak goed op te letten en op tijd te bukken want voordat je het weet kun je d'r één in je haar uitsmeren.

Oh ja, en dan niet gaan lopen zemelen dat je de disclaimer niet gelezen hebt.. hè?

Overzicht

Omdat door mij per maand heel wat als een kip zonder kop wordt afgekakeld kun je de kakels van dit jaar per maand raadplegen.

Overdaad schaadt immers, toch?

Favorieten

Ik kan het me bijna niet voorstellen maar mocht je déze webpagina in je favorieten willen opslaan dan kan dit door hier te klikken.

Qrcode

Pak het moment,

QRCode

want voor je het weet is ie weg, foetsie!

Groenkapje
28 februari 2012, dinsdag 12:00 Permalink?
Bewerkte schermafdruk van Naemi Tahir waarop zij met burqa staat afgebeeld.

Als er geen gezeik is met FYA's in vage shitholes dan wel weer met zo eentje die met droge ogen beweert dat onwelvallige (Nederlandse) journalisten uit de Nederlandse Tweede Kamer geweerd zouden moeten worden. Geweerd omdat hun houding je niet aan staat, bijvoorbeeld. Omdat 'ze' te kritisch zijn of omdat 'ze' in jouw ogen 'domme' vragen stellen. Weren dus. Een beetje zoals ze dat ook in shitholes zoals, ik noem er zo maar even eentje, Pakistan doen.

Nu ben ik doorgaans geneigd om bij dat soort uitlatingen door cultuurvreemden mijn schouders op te halen. Ze weten, omdat ze bijna altijd afkomstig zijn uit shitholes waar ze tot op de dag van vandaag (nog steeds) niet gewend zijn aan (onze Westerse) vrijheid, immers toch niet beter. En laten we eerlijk zijn, ze maken zichzelf alleen maar onsterfelijk belachelijk met dat quasi academische geleuter van ze…

Toch zou ik als buitenlander een beetje oppassen met het doen van uitspraken over (het afschaffen van) de Nederlandse (pers)vrijheid, Naemi. Er zijn namelijk genoeg Nederlanders die helemaal niet zitten te wachten op het beknotten van deze vrijheid en die niets zien in jouw Sharia gezemel of in groenkapjes... Nederlanders die, in tegenstelling tot die leipe 'hoogleraar' van je, wel bereid zijn deze verworvenheden te verdedigen! Zij wel!

Alwéér een webstek aanpassing
25 februari 2012, zaterdag 17:30 Permalink?
Schermafdruk van de gewijzigde webstek

Op sommige mobiele apparaatjes slurpt het opvragen van jaarkakels heel wat bandbreedte op. Bandbreedte die je als klant natuurlijk wel moet betalen! Tja en omdat het crisis is, en ik natuurlijk ook de beroerdste niet ben, worden vanaf vandaag de kakels van dit jaar per maand 'geparsed' zoals dit zo mooi heet. Nu kan ik natuurlijk een heel leuk technisch verhaal gaan ophouden over hoe dat allemaal in zijn werk gaat maar t'komt er gewoon op neer dat er nu een maandpagina wordt getoond. Tja simpeler kon ik het niet maken...

Oh ja, ik heb per onderwerp ook het jaartal eraan toegevoegd. Ik bemerkte dat dit bij bepaalde thema's wel handig kan zijn.

Antwoord op email van Polonia.nl
22 februari 2012, woensdag Meer lezen?     |    Permalink?
Beeld uit de Poolse film 'Potop'.

Weliswaar vriendelijker van toon dan die ik in mijn repliek aansloeg is het emailtje dat ik van mevrouw Malgorzata Bos-Karczewska ontving (oké, toegegeven, maandagavond al maar ik moest haar e-mail even laten bezinken zoals dit zo mooi heet) maar inhoudelijk was naar mijn idee haar antwoord niets meer dan een bevestiging van haar eerdere uitlatingen. Daarom per e-mail en hier op mijn webstek mijn antwoord.

Goodbye Jew
21 februari 2012, dinsdag 20:30 Permalink?
Filmbeeld van een kind dat in de film 'Shindlers list' Joden die worden afgevoerd 'uitzwaait'.

Dat was waar ik gisteren aan moest denken toen ik hoorde dat u, meneer Cohen, de Haagse politiek, na een korte en grotendeels mislukte carrière, vaarwel zei. Nee, niet omdat ik u iets slechts toewens maar meer omdat ik op dat moment toch wel een beetje oprecht geraakt was. Geraakt? Jawel, ik was geraakt door de indruk die ik de laatste maanden van u heb gekregen . Namelijk die van een door de wol geverfde socialist die overtuigd van eigen gelijk het gewoon niet in zich had om maar het minste te kunnen veranderen. Inclusief uw integere zelf. Die er maar niet in slaagde de door uw partij zo gevreesde 'hordes' te bedwingen. Hiervoor was uw manier van werken te stuntelig. Ja, te onbeholpen maar zeker ook te vriendelijk.

U bent gewoon te zachtaardig voor harde woorden, en als u deze wel uitsprak zette u eigenlijk meer uzelf dan uw opponent te kakken. Want man, wat kwam u soms triest over... in uw pogingen om te redden wat er nog te redden viel. Om het allemaal samen onder uw aanvoering nog één keer te proberen. Wellicht daarom dat ik genegen ben, meneer Cohen, aan te nemen dat u werkelijk gelooft in een 'fatsoenlijke samenleving'.

En het zou dan nog best wel eens zo kunnen zijn dat deze fatsoenlijker is dan die van die streber die na net aan 8 jaar politiek zogenaamd voor zijn jonge gezin koos en nu tonnen per jaar opstrijkt. Fatsoenlijker dan die van de fractieleden die u nu in uw rug steken en zeker fatsoenlijker dan die van hen, die toen het erop aankwam, niet bereid waren de kar te trekken, om het voortouw te nemen. Maar die nu wél uw vertrek eisen...

Protestbrief aan Polonia.nl!
15 februari 2012, woensdag Meer lezen?     |    Permalink?
Oorlogsmonument Mazcek

Je kunt wel lopen zemelen dat een meldpunt stigmatiserend is maar wat als je zelf als voorzitter van de Stichting van Poolse Experts in Nederland, redactrice van de Poolse versie van 'ING Matters', buitenlands talkshow host voor Desmet Live en correspondent voor Rzeczpospolita laat optekenen:

Hopelijk krijgt deze zaak geen impact op de ontvangst van Nederlandse fans bij het EK...

Beter dan als Nederlander voor de zekerheid straks maar niet naar het EK in Polen?

Update 17 februari: Nog steeds geen reactie op mijn eerste *kuch* artikel of op deze protestbrief. En wat ik mezelf afvraag, heeft Polonia van vriendje Francisco van Jole nu het advies gekregen om zichzelf, door PVV sympathisanten, digitaal aangevallen te verklaren? Man, kennelijk is niets deze oude communiste te gek! Nou mevrouw, Malgorzata Bos-Karczewska, ik zou graag de logs willen inzien.

Update 22 februari: Weliswaar vriendelijker van toon dan die ik in mijn repliek aansloeg is het e-mailtje dat ik van mevrouw Malgorzata Bos-Karczewska ontving (oké, toegegeven, maandagavond al maar ik moest haar e-mail even laten bezinken zoals dit zo mooi heet) maar inhoudelijk was naar mijn idee haar antwoord niets meer dan een bevestiging van haar eerdere uitlatingen. Daarom per e-mail en hier op mijn webstek mijn antwoord.

MOE?
12 februari 2012, zondag Meer lezen?     |    Permalink?
Eerste pagina uit een presentatie van de Poolse Politie over internationale bendes.

Het hele gedoe rond de Elfstedentocht is nog niet voorbij of Nederland heeft zichzelf alweer op de kaart gezet. Ditmaal in 'Brussel', je weet wel die zelfuitgeroepen Europeesche hoofdstad met die elitaire lutserclub die er maar niet genoeg van kan krijgen om shitholes als Griekenland royaal van onze poen te blijven voorzien.

Ditmaal is er kritiek op het PVV meldpunt Midden en Oost Europeanen (MOE) die de verdringing op de arbeidsmarkt en overlast in kaart wil brengen.

Update 15 februari Op mijn e-mail van zondag 12 februari, waarin ik middels de tekst van dit artikel, uitspraken gedaan uit naam van de Polonia webstek, van repliek dien. Heb ik tot vandaag geen reactie gekregen. Ik heb daarom vandaag ter herinnering via het contactformulier op deze webstek wederom de tekst van mijn artikel ingediend.

Lutservolk(?)
3 februari 2012, vrijdag 20:00 Permalink?
Foto van een leeg informatiebord van de Nederlandse Spoorwegen.

Tjonge wat een lutserland zeg! Een paar vlokjes sneeuw en de wegen staan vol files omdat de hulpdiensten bij wat blikschade hele rijstroken afsluiten. En tja, dan kan de NS natuurlijk niet achterblijven! Deze lutserclub bij uitstrek gaat dan over op de 'winterregeling' die feitelijk inhoudt dat er helemaal geen treinen meer rijden… Het gevolg: overvolle stations met in dit geval verkleumde mensen. Want de temperatuur was laag beste kijkbuislezertjes, zeker als je uren lang moet wachten verkleum je tot op het bot!

Heb jij je ook zo mateloos zitten op te vreten? Op te vreten over de debiele uitvluchten die voorlichtlutsers van de NS verzonnen om maar (weer) niet te hoeven te laten blijken hoe incompetent die NS wel niet is. Ook heb ik me zitten op te vreten aan die KLPD dombo's die het uitzonderlijke aantal ongelukken veroorzaakt door de sneeuw de schuld gaf van de files. En niet het voor joker afsluiten van rijbanen of spitstroken…

En wat te denken van de informatievoorziening? Nou BUT!! De webstek van de NS lag er om half drie s'middags al uit en menig webstek van lokale vervoerders zoals Connexxion lagen urenlang plat.. Want tja wie had kunnen weten dat in uitzonderlijke gevallen zovééééél mensen hiervan gebruik zouden maken? Niemand toch?

Horrorwinter?

Flikker toch op zeg... drie uur nadat de eerste sneeuwvlokken rond Amsterdam de grond raakten reden er in dat gebied al geen treinen meer. En stond het verkeer op de autosnelwegen bijna stil... want er was op dat moment goddomme al vijf,... jawel VIJF(!!!) cen-ti-meter sneeuw gevallen! Oké het zal op sommige plekken iets meer zijn geweest: zes...

Natuurlijk is dit alles helemaal niet het gevolg van incompetent handelen maar van die idiote reizigers zelf. Immers, die vingen gewaarschuwd voor het slechte weer massaal en veel vroeger dan verwacht de thuisreis aan! Tja en dat moet je niet doen tijdens een 'horrorwinter' hé?

Ik vraag me af wat er zou gebeuren als de reiziger zich nu eens niet urenlang als dom vee in een NS station liet samenpakken maar gewoon alle informatieborden van de wanden trok, deze worden immers toch niet gebruikt. Als men de tegels uit de perrons trok en alle ruiten aan diggelen sloeg, de pin automaten te lijf ging. In en uitcheck poortjes uit de grond trok en om een beetje warm te blijven infobalies in de fik stak… Oh ja, en al die NS lutsers het station uit joegen. In hun blote reedt! Weten ze gelijk hoe het is om genaaid te worden! Wat als automobilisten die rode kruizen op de spitsstrook eens aan hun laars lapten en met de hand op de claxon naar huis reden? Afgesloten rijbanen? Rot op zeg.., schuif die wrakken maar aan de kant!

Zou dan de politie met het wapen in de hand de burger weer in het gareel proberen te krijgen? Of zouden we als volk dan eindelijk eens de verantwoordelijken afstraffen? Desnoods op oud Stalinitische wijze?

Ik ben benieuwd, want bedenk dat ieder volk krijgt wat het verdient.

Naar boven