Disclaimer|   Contact

Afbeelding van Veni etinam logo

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

spacer spacer spacer

Januari 2012

Op deze verzamelpagina, waarvoor kosten noch moeite zijn gespaard, staan alle kakels uit Januari 2012 opgesomd waarmee ik à la minute of stante pede, je mag kiezen, niets vermoedende en argeloze voorbijkomende kijkbuislezertjes vanuit het kippenhok heb bekogeld.

Afbeelding van een geplukte kip

Het is dus zaak goed op te letten en op tijd te bukken want voordat je het weet kun je d'r één in je haar uitsmeren.

Oh ja, en dan niet gaan lopen zemelen dat je de disclaimer niet gelezen hebt.. hè?

Overzicht

Omdat door mij per maand heel wat als een kip zonder kop wordt afgekakeld kun je de kakels van dit jaar per maand raadplegen.

Overdaad schaadt immers, toch?

Favorieten

Ik kan het me bijna niet voorstellen maar mocht je déze webpagina in je favorieten willen opslaan dan kan dit door hier te klikken.

Qrcode

Pak het moment,

QRCode

want voor je het weet is ie weg, foetsie!

Rizzssslaaa +
29 Januari 2012, zondag 16:00 Permalink?
Foto van drie plaatjesalbums uit de eind jaren zestig van vloetjefabrikant Rizla met als onderwerp zo leer je vissen kennen.

Vandaag op een rommelmarkt kocht ik 3 deeltjes plaatjesalbums in de serie Zoetwatervissen - Zo leer je vissen kennen. Voor de ouwe hap die denkt dat komt me bekend voor… inderdaad die Rizla albums met foto's van A. van den Nieuwenhuizen.

Nu (her)ken ik deze albums, en meer nog de plaatjes, uit mijn jeugd maar realiseer ik me dat ik helemaal niet (meer?) weet hoe dat ging. Het was namelijk zo dat het mijn ouwe heer was die destijds rookte, zware shag, want dat roken échte mannen. En ik herinner me ook dat ik van hem wel eens een plaatje kreeg. Niet alleen van hem trouwens, ook van verschillende tantes en ooms. En oh ja, ook van de buurman kreeg ik er wel eens eentje. Of dit tijdens de actie was of erna weet ik niet, ik weet trouwens niet eens hoe lang die actie duurde… Ik herinner me nog wel dat ik als tienjarige(?) een album, al dan niet gevuld met plaatjes, in handen heb gehad en als ik het goed heb was dit deel 3. Die met die discussen erop. Gespiegeld, heb ik lange tijd in mijn hoofd gehad maar een foto om nooit te vergeten.

Shit man, wat ik me nu afvraag… van wanneer tot wanneer liep die actie? Hoe kregen de mensen de plaatjes in handen? Kreeg je bij ieder pakje Rizla een plaatje? Waar werden de boekjes verkocht en klopt het dat er in het hele land ruilbeurzen ontstonden?

Tjonge, allemaal lastige vragen. Gelukkig hadden lief en ik bij de uitgang van de Snuffelmarkt wat Groningse en Drentse worst en een, volgens de verkoper, zéér jonge kaas ingeslagen en konden we bij de super een tweetal flesjes Chileense rode wijn scoren om thuis op ons gemak eens diep over al deze moeilijke vragen na te denken...

Gefeliciteerd Emile!
22 Januari 2012, zondag 19:30 Permalink?
Foto van een nooit onderhouden en zwaar vervuild toilet.

Dit weekend zag ik tussen het zappen door een kort interview met SP voorman Emile Roemer over de peiling van Maurice de Hond waaruit bleek dat de SP met 32 zetels de grootste politieke partij in Nederland was. Dat is méér dan de PvdA en het CDA samen werd er in het journaal bijna triomfantelijk door de nieuwslezers gemeld. En oh ja, ook dat het vooral mensen met een laag inkomen én PVV stemmers waren die naar deze partij waren overgestapt. De PVV had namelijk sinds het aantreden van het kabinet in 2010 maar liefst 7 zetels verloren..! Ja, beste kijkbuislezertjes, ...ze-ven zeteltjes!

De dramatische verliezen bij het CDA of de PVDA waren veel minder het vermelden waard en dat is als je er even over nadenkt natuurlijk ook heel logisch! Het gaat immers om het bashen van de PVV! Toch?

Het was "leuk wakker worden" verklaarde Emile Roemer in een reactie. En voegde er meteen aan toe: Een leuk compliment. Maar daarna wel weer met beide benen op de grond. Want het blijven peilingen. Tja, Emile is natuurlijk ook niet gek en hij vraagt zich nu natuurlijk af welk deel van het "bruine" electoraat zijn heil bij de communisten socialisten heeft gezocht. Verschillende onderzoeken naar de PVV stemmer hebben immers aangetoond dat deze voor bijna de helft uit laag opgeleiden bestaat (Motivaction - 2009, "de achterban van de PVV") En het kan niet anders dan dat het deze groep (laagbetaalden) is die zijn heil bij de Sint Nicolaaspartij heeft gezocht. De midden en hoger opgeleiden begrijpen dat er offers gebracht moeten worden en realiseren zich dat deze geld kosten. Dat is voor hen ook niet zo'n probleem want zij kunnen financiële tegenvallers vaak gemakkelijker opvangen. Zij zullen dus echt niet zo snel naar een andere politieke partij overstappen.

Tjonge, daar ben je als politieke partij klaar mee zeg! Er vanuit gaande dat hetzelfde effect bij alle ander partijen waarvan de SP zetels afsnoept speelt kan het niet anders dan dat de SP zo langzamerhand het afvoerputje van Nederland vertegenwoordigt. Nou gefeliciteerd Emile met, hoe noemde fatsoenlijk Nederland deze groep ook alweer? Oh ja.. de bruine derrie uit de maatschappij...

De verhuftering!
12 Januari 2012, donderdag 20:30 Permalink?

Vuurwerk bij De Wereld Draait Door gisteravond! Theo Maassen kwam daar zijn nieuwe filmpje Doodslag pluggen waarin hij een ziekenbroeder speelt die in zijn werk door hufterig gedrag belemmerd wordt en op een dag van zich af slaat. Het gesprek waarbij ook Prem Radhakishun aanwezig was en eerst over de film ging nam al snel een heel andere wending. Niet naar de vraag of het bestraffen van dergelijk tuig de norm moest zijn maar naar de constatering dat Prem met een eerder gedane uitspraak waarin hij stelde een door hem betrapte inbreker op zijn minst flink af te rossen mede de oorzaak zou zijn van de verhuftering in dit land!

Nu is het natuurlijk niet echt slim om een betrapte inbreker direct dood te slaan zoals Prem toen suggereerde. En ook is hierover later bij de rechter liegen bijvoorbeeld door te verklaren dat je met je knuppel op de borst mikte en vervolgens 'per ongeluk' zijn schedel open spleet niet erg netjes. Zelf denk ik dat Prem meer bedoelde dat Nederlanders nu maar eens het recht moesten nemen om zichzelf en hun spullen te verdedigen. Daarbij stelde hij, en volgens mij zijn heel veel burgers het op dat punt met hem eens, dat het er toch wel heel sterk op lijkt dat de Nederlandse Politie allang het volk niet meer beschermd. Gewoon omdat oom agent bijvoorbeeld veel drukker is met de fotoradar. En dat zij daarom dan wel genoodzaakt zijn om het zelf te gaan doen.

De reacties van Theo "je weet immers niet waarom die persoon op inbrekerspad is gegaan", "misschien moet ie dat wel" en "misschien is het wel een heel aardige vent!" kon ik niet plaatsen maar mijn klomp brak toen hij er nog een schepje bovenop deed door te stellen dat "hij nou nooit dergelijke problemen had." En dat Prem, net zoals Theo van Gogh en Pim Fortuyn, kennelijk het geweld over zichzelf hadden afgeroepen. Kortom, dat zij gewoon zelf schuldig waren aan wat hen was overkomen…

Ik moest op dat moment denken aan die televisiespotjes van zo'n dertig jaar geleden. "Doe vooral zelf niets maar werk mee" of die van vandaag de dag: "Auto niet op slot? Buit eruit!" 'Voorlichting' die de burger wijs moet maken dat niet hij maar in werkelijkheid de dader zielig is. Je weet wel, vanwege een slechte jeugd. Afkomstig uit achterstandswijk of getraumatiseerd door oorlogsgeweld in het thuisland en zo. Want laten we mekaar geen mietje noemen: als jij niets van waarde in je auto had achtergelaten dan was er niet ingebroken! Toch?

Theo Maassen is zo iemand die ervoor zorgt dat zijn zusje geen kort rokje aan trekt. En dat zijn moeder altijd voldoende respect toont door haar ogen neer te slaan. Ook zegt Theo niets, maar dan ook helemaal niets, als ze voor hoer worden uitgemaakt. Theo doet namelijk niet aan hufterigheid. Hij niet!

Volkomen gepast...
11 Januari 2012, woensdag Meer lezen?     |    Permalink?
Foto uit de oude doos van het gala ter ere van het huwelijk Juliana en Bernhard waarop verschillende hoogwaardigheidsbekleders de Nazigroet brengen.

Het nieuwe jaar is net aan koud begonnen en ik heb net goed en wel de oliebollensmaak met de laatste fles champagne weggespoeld of ik kan wéér naar de slijterij.

Want man, man, man, wat voor een baggersmaak ik van al dat gezeik nu weer in m'n bakkes krijg…

Naar boven