Disclaimer|   Contact

Afbeelding van Veni etinam logo

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

spacer spacer spacer

Juni 2012

Op deze verzamelpagina, waarvoor kosten noch moeite zijn gespaard, staan alle kakels uit Juni 2012 opgesomd waarmee ik à la minute of stante pede, je mag kiezen, niets vermoedende en argeloze voorbijkomende kijkbuislezertjes vanuit het kippenhok heb bekogeld.

Afbeelding van een geplukte kip

Het is dus zaak goed op te letten en op tijd te bukken want voordat je het weet kun je d'r één in je haar uitsmeren.

Oh ja, en dan niet gaan lopen zemelen dat je de disclaimer niet gelezen hebt.. hè?

Overzicht

Omdat door mij per maand heel wat als een kip zonder kop wordt afgekakeld kun je de kakels van dit jaar per maand raadplegen.

Overdaad schaadt immers, toch?

Favorieten

Ik kan het me bijna niet voorstellen maar mocht je déze webpagina in je favorieten willen opslaan dan kan dit door hier te klikken.

Qrcode

Pak het moment,

QRCode

want voor je het weet is ie weg, foetsie!

Open brief aan stichting 'Witte Tulp'
30 juni 2012, zondag 15:00 Permalink?
Foto van het 'multicultirele' event.

Beste,

Vandaag was het weer eens zover. Alweer allerlei vaag multicultureel gedoe voor de deur. En dus kon ik als bewoner mijn auto nergens parkeren want alle plaatsjes waren ingenomen door van die pauper Mercedessen en BMW's. En jullie 'jeugd' liet ook weer danig van zich horen door het gebruikelijke 'shit, 'fuck' en ander onverstaanbare uitingen die kennelijk voor (jullie?) taal moet doorgaan.

Dit is niet de eerste keer, het is al meermaals voor gekomen dat auslanders uit heel Haarlem zo nodig in deze, voornamelijk Nederlandse wijk, lekker multicultireel moeten gaan zitten doen. Kan dat niet in je 'eigen', zo ver je bij dergelijke lui in Nederland van 'eigen' kunt spreken, wijk vraag ik me dan af. Waarom moet de hardwerkende Nederlander weer met dit gezeik worden opgezadeld?

Begrijp me niet verkeerd, als u zo graag wilt dan mag u dat echt hoor, maar dan niet hier. Da's toch niet zo moeilijk? Zoek lekker zo'n centraal gelegen en speciaal voor dit doel ingericht 'multicultireel' centrum en niet een halfomgebouwde opslagplaats voor kranten. Daarbij, hebben wij hebben zo'n beetje iedere zondag al allerlei parkeerproblemen omdat jullie zo nodig 'zondagschooltje' moeten spelen. Kennelijk is die soepsidiepot hiervan nog niet opgedroogd maar wat mij nog het meeste ergert is dat dit is voor lui die helemaal niet in onze wijk wonen! Dus houdt jullie rotzooi lekker 'thuis' ben ik geneigd te schrijven.

Ik ga ervan uit dat jullie de klachten van bewoners serieus nemen en ervoor zorgen dat jullie bezoekers geen Nederlanders meer lastig vallen.

Capisce amigo?

OMG!
27 Juni 2012, woensdag Meer lezen?     |    Permalink?
Digitale afbeelding van de webstek van een dumb blond bitch.

Getver, was ik net lekker bezig om mijn materiaal voor volgende *kuch* artikel bij mekaar te sprokkelen toen ik werd afgeleid door het 'boehoe' verhaal van een of andere lutser die zichzelf in Cairo (Egypte) eens flink te grazen liet nemen.

En Nee, dat heeft helemaal niets met religie te maken!

Echt niet!

Plus UPDATES!

Turkey surprise!
24 juni 2012, zondag 17:00 Permalink?
Afbeelding van het boek 'Turkey Surprise' van Peggy Archer.

Kijkbuislezertjes die deze stek al eens eerder hebben bezocht weten dat ik het niet zo op heb met je bemoeien met de zaken van een ander. Zeker niet als dit allerlei vage shitholes betreft. Echter, het 'incident' zoals dit zo mooi heet, als gevolg van het Turks imperialisme kon voor ons Europeanen nog wel eens verstrekkende gevolgen gaan krijgen.

Jullie zullen allemaal wel over die bullshit van een ongewapende Turkse Phantom straaljager die onlangs geheel 'per ongeluk' het Syrische luchtruim binnenvloog en daar pardoes door het Syrische luchtafweer naar beneden werd gehaald hebben gelezen. Leuke details hierin zijn dat het vliegtuig geraakt zou zijn toen deze het Syrische luchtruim al had verlaten en dat de brokstukken hiervan nu in Syrische wateren liggen... Is heel logisch als je er even over nadenkt want de Turkse uitvoering van dit type straaljagers staan erom bekend dat ze achteruit kunnen vliegen.

Opvallend is dat alles heel 'per ongeluk' en 'pardoes' heeft plaatsgevonden en daarom hebben onze islamitische broeders tegen deze agressie geheel terecht en op basis van artikel 4 van het NATO handvest consultaties met de andere lidstaten aangevraagd. Gewoon om die oude en vertrouwde 'koude oorlog' waar Turkije in de jaren 80 zoveel aan heeft verdiend weer eens uit de kast te kunnen slepen. Het is immers crisis!

Eens kijken hoeveel westerlingen er straks ter hogere eer en glorie van het Turkse islamitisch kalifaat dubbelplusgoed daar het leven zullen gaan laten.

Bekijk het maar!
21 juni 2012, donderdag 19:00 Permalink?
Foto van een weigerende Rabobank flappentap.

Lief die een paar weekjes op vakantie gaat trof gisteren, op de dag van aankomst, een defecte flappentap. Sterker, het halve stadje zat zonder bankverkeer. En ja hoor... meteen pinpas geblokkeerd!

Ook vandaag deed de kaart het niet, dus ik naar de Rabobank vestiging bellen. De zaak uitgelegd en na het geven van allerlei privé gegevens, ze moeten natuurlijk wel weten dat ik écht de persoon ben die ik zeg te zijn, zag de dame die ik aan de telefoon had in het systeem dat, die dag en in dat plaatsje, geprobeerd was te pinnen en dat deze transactie wegens een storing was afgebroken. En ja, de pinpas was om die reden geblokkeerd.

Mooi denk je, er zit schot in de zaak... Totdat je hoort dat lief om de kaart te kunnen deblokkeren dan even naar de bank moet komen... HUH??? Ze is net aangekomen en zit daar nog twee weken!.. Dus ga je uitleggen dat we al meer dan dertig jaar een en/of rekening bij deze bank hebben, al meer dan twintig jaar naar hetzelfde plaatsje op vakantie gaan en dat ik bereid ben met mijn paspoort en bankafschriften, ochtendurine, en noem maar op, naar de bank te komen om mezelf te identificeren. Nou je zult wel begrijpen dat ik bijna achterover sloeg van verbazing toen de dame antwoorde dat eigenlijk lief de bank had moeten bellen. Oh ja, en dat de bank op afstand geen kaarten (meer) deblokkeert... Ja meneertje, service in vorm van veiligheid naar de klant toe!.. Gratis!

En dan realiseer je jezelf dat die bank maar één doel heeft en dat is risico afdekken. Het allermooiste is dat je nog geen seconde nadat je dit hebt gedacht al gelijk krijgt als de dame vervolgens uitlegt dat de bank in dit soort gevallen verantwoordelijk is… En dat je wordt bedankt voor je begrip!

Nou had ik helemaal geen begrip voor deze situatie, en dat heb ik de dame ook verteld. Maar helaas, het kon écht niet wat ik wilde want misschien was er toch wel sprake van skimming.... (!!!!!) En of ik dan misschien via Western Union geld naar haar kon overmaken sloot zij haar verhaal af.

Nou ik weet al wat ik straks ga doen als ik lief van poen heb voorzien, en dat is met een noodgang naar een andere bank en alle rekeningen die ik bij deze Rabobank heb opheffen. Ik bankier wel via Western Union!

Intewatte?
17 juni 2012, zondag 16:00 Permalink?
Foto van een turkse stand op het multicultirele Haarlemse Houtfestival.

Vanmiddag bezochten lief en ik het Haarlemse Houtfestival. Nu had ik op de webstek hiervan al gelezen dat het een 'mondiaal' gebeuren, die overigens gesoepsidieerd wordt door de gemeente Haarlem, betrof. En dus had ik me al op het ergste voorbereid, maar wat ik daar aantrof sloeg echt alles. Bierbrouwerij Jopen hanteerde voor een glas bier de meest exorbitante prijzen die je jezelf maar kunt voorstellen. Maar liefst 3 euro voor een glas waarvoor je ook nog eens 50 cent statiegeld moest betalen. En dan niet met Euro's… Nee, je moet eerst muntjes bij de kassa ernaast kopen. Vervolgens werd je buiten de occupy-achtige sfeer die er hing ook nog eens op allerlei FYA geblér getrakteerd. Kijk… nu snappen we hoe de vork in de steel zit!.. Halal zul je vreten en alcohol nuttigen kun je alleen tussen de hekken… Wat nou integratie?

Analoge stuff...
17 juni 2012, zondag 16:00 Meer lezen?     |    Permalink?
Digitale schermafdruk van de advertentie op Marktplaats.nl

Regelmatig neem ik een kijkje op koop en verkoop websites en zoek ik zomaar op wat trefwoorden. Meestal ben ik op zoek naar allerlei ouwe shit van vroeghur. Je weet wel, ouwe Philips mengversterkers, platenspelers, competoeters… noem maar op.

En dan zie je zomaar een ELO uit 1978 aangeboden worden! Nou, dan kan het mij even echt he-le-maal niets schelen dat je me voor ouwe zak uitmaakt als ik daar een *kuch* artikel over schrijf!

Com-mu-ni-ca-tie!
14 juni 2012, donderdag 12:15 Permalink?
Schermafdruk van de Connexxion website met het onderwerp 'Innovatieve suggesties'

M.i.v 14 juni 2012 05:00 is deze halte buiten gebruik staat er op een informatieblad bij de bushalte te lezen. Het bord dat de halte markeert is met een oranje hoes afgedekt en de passagiers worden naar een nabij gelegen bushalte verwezen.

Oké, er wordt verbouwd dus goede informatievoorzieing ben je geneigd te denken. Echter, passagiers die bij de aanbevolen bushalte staan beleven een vreemd en soms zelfs een gevaarlijk avontuur. De Connexxion bussen blijven namelijk gewoon bij de buiten gebruik zijnde halte stoppen met als gevolg dat passagiers die bij de aanbevolen bushalte staan deze alsnog proberen te halen. Om dit te doen moeten zij een drukke verkeersweg oversteken waarbij in de haast iemand wel eens een rood voetgangerslicht pikt. Zij die voor de zekerheid op groen blijven wachten zien de bus alsnog vlak voor hun neus vertrekken!

Wat volgt lijkt wel een kat en muis spel tussen Connexxion chauffeurs en passagiers die door van halte naar halte te rennen proberen hun bus te halen. Er zijn ook passagiers die heel strategisch halverwege het te lopen traject op een vluchtheuvel van het drukke kruispunt een plekje hebben ingenomen. Dat scheelt namelijk één oversteek en zodoende halen zij meestal wel nét de bus. Een toezichthouder in één bus maakt het wel heel erg bont. In de verte zie ik dat hij vanuit de bus, duidelijk herkenbaar aan zijn gele reflecterende kleding, de passagiers op de aanbevolen bushalte gebaart om naar de afgesloten bushalte te komen...

Klachten indienen heeft geen zin. Mijn connexxion_sucks email adres is kennelijk geblokkeerd. Ik krijg hierop geen bevestigings e-mailtjes meer. Logisch, want zo com-mu-ni-ceer je niet! Toch?

Zelfbouw JBL filter
13 Juni 2012, woensdag Meer lezen?     |    Permalink?
Digitale afbeelding van het filterontwerp.

In 2008 maakte het beest en ik voor de eerste kennis en sinsdien is ie niet meer uit de Red Sea Max weg te slaan! Met slechts één filterkorf behaalt ie in litertjes een zeer respectabele doorvoer en van knars geluidjes is geen enkele sprake.

En dus mag ie omdat ie zo goed bevalt blijven. En dat betekent voor mij weer geknutsel met PVC pijpen, moffen en lijm. Want ja hij krijgt er dan natuurlijk wel meteen een paar filterkorven bij!

Bar en boos...
10 juni 2012, zondag 12:00 Permalink?
Foto van de tweejarige rode geraniums.

Het is de laatste maanden weinig groeizaam weer geweest. De tabaksplantjes van Joop van de Geuzenpartij hebben de paar dagen zon op het balkon niet overleefd. Gelukkig had ik bij de eerste poging slechts een derde van de inhoud van het zakje zaad dat Joop mij had gestuurd gezaaid. En dus kon ik een weekje of anderhalf geleden met een deel van de rest een tweede poging ondernemen. De zaailingen hiervan zijn inmiddels een paar millimeter groot.

De blauwe druif is vanwege de late nachtvorst het grootste deel van de twee ranken kwijt geraakt. Maar gelukkig loopt de laatste knop die ik hierop over had uit. Met een beetje geluk kan ik deze behouden en kunnen we aan het eind van het jaar toch nog een paar trosjes oogsten.

Nee, op het balkon is het slechts zelden goed toeven. Het meerendeel van de tijd regent het of staat er een ronduit koude wind. Dit wordt zoals het er nu uitziet helemaal geen goed balkonjaar. tenminste niet bij mij. De pot met de wilde wingerd is nog kaal. Het lijkt erop dat deze de strijd heeft opgegeven. Alleen de ouwe tweejarige rode geranium en stek van de roze variant brengen met de gekochte viooltjes die nu de bloembakken vullen wat leven in de brouwerij...

Busje komt zo... NOT!
4 juni 2012, maandag 21:00 Permalink?
Foto compositie van een afgeladen Connexxion bus met de tekst 'Connexxion Sucks'.

Vervoersbedrijf Connexxion heeft een nieuw wapen tegen het zwartrijden in de strijd geworpen! Gewoon één twee bussen niet op komen laten dagen! Zwartrijders kijken wel uit om in een bus te stappen waar de deuren nog nét van dicht kunnen... Kijk!.. zo pak je dat (professioneel!) aan!

Zucht, ik stel maar weer het connexion_sucks e-mailadres in werking als ik op de webstek van Connexxion mijn klacht deponeer. Eens kijken hoe lang het deze keer duurt tot die lutserclub mijn klachten weigert...

Kill Robin!..
2 juni 2012, zaterdag Meer lezen?     |    Permalink?
Afbeelding van een gezocht - dood of levend poster met hierin het logo van de RobinHoodTax.

Een paar dagen geleden zag ik er weer eentje op de kijkbuis. Zo'n zieligheids filmpie over luitjes in één of ander vage shithole, ergens in Afrika, die na al die jaren nog steeds niet in staat zijn hun eigen broek op te houden. 'Natuurlijk' ben ik geneigd te schrijven want dat geziek daar in die regio gaat maar door. Al decennia zien we dat daar waar geen beschaving zit deze er ook niet uit kan komen. Dus waarom, waarmee en wanneer ze elkaar daar de hersens inslaan interesseert me echt niet. Hoe meer, hoe beter ben ik geneigd te denken. Het probleem lost zichzelf dan wel op.

Naar boven