Over...|   Contact

Afbeelding van Veni etinam logo

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

spacer spacer spacer

Maart 2012

Op deze verzamelpagina, waarvoor kosten noch moeite zijn gespaard, staan alle kakels uit Maart 2012 opgesomd waarmee ik à la minute of stante pede, je mag kiezen, niets vermoedende en argeloze voorbijkomende kijkbuislezertjes vanuit het kippenhok heb bekogeld.

Afbeelding van een geplukte kip

Het is dus zaak goed op te letten en op tijd te bukken want voordat je het weet kun je d'r één in je haar uitsmeren.

Oh ja, en dan niet gaan lopen zemelen dat je de disclaimer niet gelezen hebt.. hè?

Overzicht

Omdat door mij per maand heel wat als een kip zonder kop wordt afgekakeld kun je de kakels van dit jaar per maand raadplegen.

Overdaad schaadt immers, toch?

Favorieten

Ik kan het me bijna niet voorstellen maar mocht je déze webpagina in je favorieten willen opslaan dan kan dit door hier te klikken.

Qrcode

Dit is het moment,..

QRCode

voor je het weet is ie weg, foetsie!

Gouden jaren
21 maart 2012, woensdag Meer lezen?     |    Permalink?
Schermafdruk van een HUB kaart.

Tijdens de voorjaarschoonmaak van mijn werkkamer kom ik een verzamelband met een aantal *kuch* publicaties van jaren terug tegen. Niet dat het zo'n puinzooi in mijn werkkamer is maar deze stond helemaal onderaan op de eerste plank in de kast. Achter van alles en nog wat.

Begin 1995 stond de wereld aan de vooravond van de slag der titanen: het in 1994 uitgekomen Netscape Navigator tegen de later in Windows 95 (1995) bijgeleverde Internet Explorer 2.0. Ik stond aan de vooravond van mijn gouden jaren toen ik in dat jaar aan de slag ging bij een uitgeverij van computerbladen die haar onderkomen in een statig Haarlemse sociëteit had en waarvan de leeftijd van het gebouw en de onmogelijkheid om daar knap je auto te kunnen parkeren, mij nog helder bijstaat.

Verdorie..., en ik voelde ik mezelf al een aardige ouwe zak worden met dat *kuch* Beos artikel….

Red Sea Max
18 maart 2012, zondag 13:00 Permalink?
Foto van de begroeide Red Sea Max met links Fred en rechts een dochter gemaakt op 18 maart 2012

Zomaar een met de Koreaan gemaakte foto van de Red Sea Max zoals deze er vandaag op deze regenachtige dag bij staat.

In het midden de met javamos begroeide imitatie boomstam, hieraan hebben zich enkele Javavarens gehecht. Rechts een dochter van Fred en Truus en linksboven op zijn vaste hangplek, waar hij wekelijks aan een nieuw schuimnest begint omdat ik het vorige dan vernietigd heb, de trotse paradijsvis Fred.

Met naald en draad!
17 maart 2012, zaterdag 20:00 Permalink?
Foto van de stoelhoes door lief aangepast aan de stoel!

Vanwege het mooie weer de laatste dagen kreeg lief het op haar heupen. Oké, toegegeven, ze was er al eerder over begonnen maar vandaag moest hét gebeuren. Het uitzoeken van nieuwe…. ehh hoe het zoiets?...oh ja, stoelhoezen (or whatever). Na eerst een momentje naar hoezen á la 35 euro per stuk te hebben gekeken besloten we de Blokkers en de Xenoses eens te bezoeken. Je weet immers maar nooit, misschien hadden zij wel wat. Want ja, het gaat eigenlijk om niets meer dan een lapje stof rond een tuinstoel. Toch? En niet dat we geen tuin hebben maar een balkon, het is iets van 5 vierkante metertjes, maar dat doet hier niets aan af. Toch?

Man man man, hoe lang kun je naar iets geschiks lopen zoeken… En je gelooft het toch niet maar in de eerste en de beste Blokker vestiging vonden we precies wat we zochten. De knul die ons hielp excuseerde zich ervoor dat het zijn eerste werkdag was maar dat mocht onze pret niet drukken. Binnen no-time droegen we vier stoelhoezen voor een prikkie de zaak uit.

Thuisgekomen bleek dat we voor die 35 euro iets te enthousiast waren geweest. Wat was het geval? Het betroffen hoezen voor stoelen met extra hoge zittingen. En ja wie heeft dat vandaag de dag nog? Weet ik veel, interesseert mij geen zak, maar wij in ieder geval niet. Nu raak ik van dergelijke miskopen meteen in alarmfase 3, maar lief bekeek de zaak eens. En na een half uurtje toverde zij stoelhoezen met extra dikke stoelzittingen te voorschijn! Vraag me niet hoe ze het deed.. iets met naald en draad.

Man, deze zomer wordt een top jaar wat betreft balkonhangen! Ik zweer het je!

Eerste zaai
15 maart 2012, donderdag 17:00 Permalink?
Foto van het schaaltje waarin de tabakszaadjes zijn gezaaid.

Een aantal van de tabakszaadjes die ik onlangs van Joop van de Geuzenpartij kreeg thuisgestuurd heb ik vandaag gezaaid. Gewoon in een plastic schaal met hierin een vijftal centimeters potgrond.

Omdat de zaadjes zo ontzettend klein zijn heb ik als toplaag blank zaagsel gebruikt, je ziet dan waar de zaadjes terecht komen. En, volgens kenners zou dit ook schimmelvorming tegen gaan. Als hulp gebruik ik een stukje dubbelgevouwen papier waar de zaadjes tussen liggen en dat als trechter fungeert. Door hier voorzichtig tegenaan te tikken rollen er steeds een paar zaadjes van het papier af.

Voorlopig laat ik het schaaltje in huis staan, het is daar warm en licht genoeg. Volgens de instructies dient het schaaltje vochtig te blijven en moet ik het afdekken met een glasplaatje. Hmmm, dat heb ik niet maar een stukje plexiglas is denk ik ook wel goed.

Het is nu wel van belang onze 'oude dame' uit de buurt van het schaaltje te houden. Zij heeft er de laatste jaren nog wel eens een handje van bloempotten met verse aarde als kattenbak te gebruiken, met of zonder glasplaatje erop... Maar ja ze is dan ook bijna 19 jaar oud.

To be or not to be?
11 maart 2012, zondag Meer lezen?     |    Permalink?
Schermafdruk van een BeOS bureaublad met meerdere tegelijkertijd draaiende applicatie.

Krijg ik zomaar een e-mailtje van iemand die een oud *kuch* artikel van mij over het besturingssysteem BeOS heeft gelezen. Tja logisch dan natuurlijk dat er een hele correspondentie ontstaat waarin talloze ouwe koeien uit de sloot worden gejaagd!

Toch?

Eigen tabak!
6 maart 2012, dinsdag 21:00 Permalink?
Foto van de tabakszaadjes door Joop van de Geuzenpartij opgestuurd.

Afgelopen zondag e-mailde Joop van de Geuzenpartij mij dat hij net zoals verleden jaar weer wat tabakszaadjes had gescoord. Of ik even mijn adresgegevens wilde doorgeven want dan zou hij een zakje opsturen. Daar had ik namelijk een tijdje terug op zijn blog op gezinspeeld, zo van neem als je weer wat gaat halen ook even een zakje zaad voor mij mee.. Joop, zo moet je weten, kweekt namelijk zijn eigen tabak en schreef hierover op zijn blog: zie deel I, deel II, deel III, deel IV en deel V!

Vandaag bij thuiskomst, toen ik de postbus opende zag ik em al liggen, de enveloppe... Maar wat was ie.. ehhh .. klein. Ik bedoel, ik dacht dat tabaksplanten hele grote zaden hadden.

Waarom?

Weet ik veel... dacht ik gewoon. Dat ze als zaden van planten die 1.8 meter hoog kunnen worden zo ontzettend klein waren? Nee, dat had ik niet verwacht. Hoe dan ook het betreft hier, volgens de bijsluiter, zaden van planten die ook voor de tabaksindustrie worden gebruikt! Dus zoek ik van de week gelijk even een geschikte bloempot uit want voorzaaien: eind maart, zoals in de bijsluiter staat...

Da's zo!

Giro 5125, of anders..!
3 maart 2012, zaterdag 20:00 Permalink?
Foto compilatie waarop Syriërs het westen met duizenden Bin Laden's bedreigen omdat zij inactief zijn geweest tijdens de oproer in dat land.

Het Rode kruis De Rode Halve Maan maakt zich grote zorgen over de slachtoffers van het geweld in Syrië.

Er is een tekort aan medicijnen en medische hulp, duizenden mensen zijn vanwege het geweld gevlucht.

Op dit moment is het Rode kruis de Rode Halve Maan de enige hulporganisatie die hulp mag verlenen in Syrië. De Rode Kruis Rode Halve Maan vrijwilligers geven de slachtoffers voedselpakketten, tenten, dekens, keukensets. Ook verlenen ze medische zorg en voeren operaties uit op locatie.

Uw hulp is hard nodig!

Er zijn vele ettelijke miljoenen euro nodig om in Syrië naar wens hulp te kunnen bieden. En daarom heeft het Rode kruis Rode Halve Maan Rode Kruis giro 5125 geopend om geld in te zamelen. Help mee en geef..!


Of anders...

Naar boven