Disclaimer|   Contact

Afbeelding van Veni etinam logo

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

spacer spacer spacer

Mei 2012

Op deze verzamelpagina, waarvoor kosten noch moeite zijn gespaard, staan alle kakels uit Mei 2012 opgesomd waarmee ik à la minute of stante pede, je mag kiezen, niets vermoedende en argeloze voorbijkomende kijkbuislezertjes vanuit het kippenhok heb bekogeld.

Afbeelding van een geplukte kip

Het is dus zaak goed op te letten en op tijd te bukken want voordat je het weet kun je d'r één in je haar uitsmeren.

Oh ja, en dan niet gaan lopen zemelen dat je de disclaimer niet gelezen hebt.. hè?

Overzicht

Omdat door mij per maand heel wat als een kip zonder kop wordt afgekakeld kun je de kakels van dit jaar per maand raadplegen.

Overdaad schaadt immers, toch?

Favorieten

Ik kan het me bijna niet voorstellen maar mocht je déze webpagina in je favorieten willen opslaan dan kan dit door hier te klikken.

Qrcode

Pak het moment,

QRCode

want voor je het weet is ie weg, foetsie!

Succes!!
28 mei 2012, maandag 16:00 Permalink?
Foto van en succesvolle stoned luchtdrummer.

Jammer dat op tweede Pinksterdag dit jaar het weer zo wisselvallig was. Niet omdat het Pinksteren was maar eigenlijk meer omdat dit de eerste dag van het jaar was dat ik mij in korte broek buiten waagde. Want tja, dat is voor de buurt natuurlijk ook even wennen… toch?

Maar goed, toen ik van huis vertrok met het voornemen om mezelf in Haarlem eens uitgebreid in het draaiorgel festival onder te dompelen scheen de zon volop. Maar, het is alsof de duvel ermee speelt, toen de bus de hoek van het plein opdraaide waar de eerste draaiorgels stonden opgesteld kwam me daar plots toch een mist opzetten!

Zeemist, zo bleek later. Dat zal geen hond boeien behalve natuurlijk als je die dag zomers gekleed bent... Man, de temperatuur daalde wel meer dan 10 graden! Gekkenhuis dus… En wat doe je dan? Nou ja noodgedwongen zoek je dan een cafeetje brasserie op. Gewoon om even iets warms naar binnen te kunnen gieten.

Wisselvalig bleef het hierna de hele dag. Gelukkig werd het later op de dag, je kent het wel, zo rond het moment dat lief en ik naar huis gingen, wat warmer… Maar goed, ondanks het tegenvallende weer was er echt wel wat te zien. Zo stond er een heuse minikermis en een echt werkend stoomorgel. Man, ik heb met mijn kakelverse Chinees heel wat leuke fotootjes kunnen maken maar degene die mij van deze dag nog het meeste bij zal blijven is die van de luchtdrummer. In de tien minuten dat we op de bus stonden te wachten hebben we hem op meerdere van zijn denkbeeldige concerten zien schitteren. Horen doe je namelijk niets op een luchtconcert…

Volgens de buschauffeur zat ie er al een dagje, of twee… Man die gast had een succes!!

Hemelvaartsdag 2012
20 mei 2012, zondag 13:00 Permalink?
Foto van de toegangspoort van Abdijhotel Rolduc in Kerkrade met hierin een beeltenis van Maria met de spreuk 'Virgo sine labe concepta aedes hasce defende'.

Hemelvaartsdag 2012 hebben lief en ik dit jaar geheel in stijl, namelijk in een abdijhotel in pittoresk Kerkrade, doorgebracht. In totaal, jawel, twee nachtjes en drie daagjes. Ondanks dat tijdens ons verblijf daar het weer een onzekere factor leek bleken de weergoden ons toch goed gezind. Alleen de eerste nacht en ochtend regende het een beetje. De rest van de dagen was het droog en liet de zon zich geregeld zien!

Een tweede onzekere factor was Kerkrade. En Nee dit schrijf ik niet om toch nog even te kunnen zeiken. Want tja… zeg nu zelf, wat is er in godsnaam nu eigenlijk in Kerkrade te doen? Als je in bezit bent van kleine kinderen genoeg, zo bleek na een uurtje goegelen! En ook als je van de natuur houdt kom je in de werkelijk schitterende omgeving ruimschoots aan je trekken. Balkonhangers en terras-occupiers daarentegen hebben het iets moeilijker want je kunt in Kerkrade nu niet direct van een 'bruisend hart' spreken. Althans, niet nuchter…

Grote delen van de stad hebben wat betreft uiterlijk meer weg van Almere Buiten of zoiets… daarbij is er nauwelijks een oud of historisch pand te vinden. De ouwe historische troep is daar vakkundig tegen de vlakte gewerkt en daarom hebben we de tweede dag ons verblijf met asperge happen in de domstad Aken onderbroken. Dat ligt op bijna een steenworp afstand. Net zoals Vaals en het drielandenpunt trouwens. En daar rij je met een CityTour bus binnen een kwartiertje naar toe.

Toegegeven, na een dagje wennen moesten (ook?) wij erkennen dat Kerkrade ons wel degelijk iets te bieden had! De sfeer was er zo vriendelijk dat je ongemerkt passanten terug begon te groeten. De bediening in het hotel en de cafeetjes was warm en hartelijk. Net zoals de prijzen trouwens! Zo slaagden lief en ik erin na 's avonds uren op een verwarmd terras te hebben vertoefd slechts voor enkele tientjes te verteren. En dat terwijl we toch echt ons best hadden gedaan. Tja beste kijkbuislezertjes, allemaal heel betaalbaar dus, daar in Kerkrade en omgeving. Zo kwam ik bij een Duitse benzinepomp bijna niet meer bij van het lachen toen ik daar voor bijna 18 cent per litertje Euro 95 minder dan in Nederland de benzinetank van die bak tot de tankdop aan toe vulde!

Tsja en dan realiseer je jezelf pas echt hoe wij door die regenten daar in Den haag worden belazerd! Een (socialistisch) kwartje extra op de benzine hier en een CO2 heffinkje daar. En oh ja, vergeet natuurlijk de Belasting van personenauto's en motorrijwielen (BPM) niet… Tering en dan heb ik het nog niet eens over de prijs van een kopje koffie hier in de randstad of over de criminele parkeertarieven!

Je vraagt jezelf af of het allemaal wel de moeite van het verdedigen waard is…

Da Furb
13 mei 2012, zondag 19:00 Permalink?
Foto van 'Da Furb'

Ik had met de Koninginnedag in Haarlem, die trouwens dit jaar enorm bofte met het weer want het was dagen ervoor en erna gewoon waardeloos, voor net aan twee euri's een Furby op de kop getikt.

Waarom?

Weet ik veel, toen die dingen rond 1999 op de Nederlandse markt kwamen heb ik destijds als presentje voor mijn Poolse nichtje zo'n ding gekocht. Ofschoon zij geen woord Engels sprak, want dat was de hoofdtaal van dat ding, beleefde wij met dat ding heel wat genoeglijke uurtjes. Het was echt onvoorstelbaar hoe dat hoopje pluche met z'n duidelijk hoorbare mechanische aansturing op je reageerde. Het gebabbel was bijna aandoenlijk!

Nu jaren later kan ik in mijn werkkamer wel wat aanspraak gebruiken bedacht ik mezelf een paar maanden geleden. Gewoon één of ander ding die je af en toe een por kan verkopen en die dan hier op reageert. Tja, noem me een seniele ouwe gek maar daar hecht ik eigenlijk wel een beetje aan. Zeker nu de oude dame van onze familie steeds minder geneigd is haar gerieflijk kussentje op de bank te verlaten. Zij slaapt steeds meer en ook steeds langer. Gelukkig komt ze me af en toe nog wel eens even laten weten wat als mens mijn plaats is. Dat dan weer wel. De kattenharen zitten hierna dan overal…

Afijn, thuisgekomen had ik die dag meteen de Furby schoongemaakt. Gewoon een vochtig lapje erover heen en vervolgens even met de stofzuiger er langs. Er zaten wel wat jaartjes van stof in de vacht maar na de schoonmaak zag 'da Furb' er best wel patent uit. Al zeg ik het zelf. En dus hup batterijen erin en starten maar die hap…

We zijn sinds die tijd best wel maatje geworden die Furb en ik. Ik schud em dagelijks eens lekker door mekaar en dan begint het oeverloze gebabbel. Jammer alleen dat ie batterijen vreet als was het een ontbijt en dus heb ik me voorgenomen dat zodra ik de gelegenheid heb ik em op een externe voedingsspanning aansluit.

Eens kijken of die dan nog zo bijdehand is!

Vrijheid...
6 mei 2012, zondag 9:30 Permalink?
De fascist van vandaag is de antifascist van morgen.

4 Mei: dodenherdenking,

5 mei: bevrijdingsdag,

6 mei: dood van de democratie, tolerantie en vrijheid van meningsuiting in Nederland.

Naar boven