Disclaimer|   Contact

Afbeelding van Veni etinam logo

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

spacer spacer spacer

Vrijheid...

Wat is het en wat hebben we eraan? En misschien nog wel de belangrijkste vraag, wat gaan we ermee doen?

Verwijzingen

Dit artikel refereert aan inhoud op andere websites.

Moderne helden

Ook vandaag de dag bestaan er helden. Lui die pal staan voor de vrijheid (van meningsuiting).

Om aan te denken,

als je straks je vakantie gaat boeken... De vrijheid (van Godsdienst)

Mentale flush?

Durf jij buiten het politiek correcte kader te kijken en verder dan wat de mainstream media je voorschotelt?

Favorieten

Ik kan het me bijna niet voorstellen maar mocht je déze webpagina in je favorieten willen opslaan dan kan dit door hier te klikken.

Qrcode

Pak het moment,

QRCode

want voor je het weet is ie weg, foetsie!

Als ik

de webstek van het Nationaal Comité 4 en 5 mei doorspit vraag ik me af of zij zelf wel hebben nagedacht over wat vrijheid nu eigenlijk is. Ik bedoel, ze hebben er de spreekwoordelijke mond van vol. Maar op de vraag wanneer je nu eigenlijk precies vrij bent. En in hoeverre wij Nederlanders nu (al?) onvrij zijn wordt helemaal niet ingegaan. En dit terwijl er veel mensen zijn die vinden dat onze vrijheid, bijna dagelijks en ook steeds verder, wordt ingeperkt.

Wie is vandaag de dag bereid voor z'n vrijheid te vechten, vraag ik me af. Want het heeft er naar mijn idee toch wel erg vaak de schijn van, dat wij Nederlanders, het vechten voor de vrijheid, net zoals in 1945, liever aan anderen over laten. En dat terwijl we zo langzamerhand allemaal weten dat vrijheid verdiend moet worden. Dat vrijheid je niet gegeven wordt, Afbeelding van de vredesfakkel van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, of is het nu een duif op een sokkel? en dat vrijheid lang niet altijd betekent dat je ook in vrede kunt leven...

Ik kan me voorstellen dat er nu kijkbuislezertjes glazig gaan zitten kijken. Laat ik het even uitleggen:
Dè vrijheid verdedigen doe je niet door feesten en festivals te organiseren. Ballonnetjes op te laten. Of door in stille tochten mee te lopen. Net zoals je dit tijdens het interbellum niet deed door een speldje van het gebroken geweertje op te prikken. En je stelt je vrijheid al helemaal niet zeker door dienstplichtigen te helpen deze te ontduiken en door nauwelijks geld aan de landsverdediging uit te geven. Daar weten die kerels die tijdens de mei dagen in 1940 ons land met verouderde wapens, ongeoefend en met te weinig munitie moesten verdedigen namelijk alles van! En dus was het ook geen wonder dat na een paar dagen de strijd gestreden was. Een groot deel van de Nederlanders had zich door de valse schijn van vrede die het pacifisme uitdraagt in slaap laten sussen. Waardoor Nederland nu bezet en niet langer baas in eigen land was.

Toch haalden destijds veel Nederlanders opgelucht adem. Zij waren nergens het slachtoffer van geworden en konden nu rustig hun vredelievende leventje vervolgen. Ik vraag me af of zij, voor al die dapperen, waarvan er die dagen velen het leven hadden gelaten, ook een stille tocht zouden hebben georganiseerd? Als ie toen zou hebben bestaan, natuurlijk.

Over de rol die het Nederlands verzet tijdens de bezetting heeft gespeeld is veel geschreven en de leden hiervan verdienen om als helden geëerd te worden. Maar wat mij toch altijd een beetje tegen staat is dat er teveel zijn geweest, die pas aan het einde van de oorlog, toen bleek dat de mof de oorlog zou gaan verliezen, door 'vaderlandsliefde' werden overmand. Was dat omdat zij een kans om ook in de vaderlandse geschiedenisboekjes te worden opgenomen bijna aan hun neus voorbij zagen gaan? Als dat zo is, dan was het voor een groot aantal van deze last-minute helden een geluk dat zij alsnog een waardevolle bijdrage konden leveren door lukraak tegenstanders om te leggen, ontwapende vijandelijke soldaten door Nederlandse steden te laten marcheren en vrouwen die zich met de vijand hadden ingelaten kaal te scheren. Of om NSB'ers, die fout waren, maar die vanaf het begin, op hun manier, wèl bereid waren geweest voor hun land te vechten, bijeen te jagen en ongeacht voor wat zij misdaan hadden, af te straffen. Zo werd een aantal van hen, door deze 'goede vaderlanders', in gevangenissen doodgeslagen. Begrijp me niet verkeerd, je mag wat mij betreft je vijand wegvagen. Maar geef dan gewoon toe wat mensen elkaar in oorlogstijd aan kunnen doen. En dat die lui je op dat moment gewoon geen reet kon schelen maar ga er later dan niet lekker politiek correct over zitten zemelen. Echte helden hebben immers geen schone handen!
En wat betreft de kinderen van die 'foute' ouders, zij hebben hun leven lang bij hèt Nederlandse volk boete moeten doen...

Want ja, hèt volk had immers niets gedaan.... Toch?

Inderdaad...

Daar kunnen heel wat mensen die door de bezetter op werden gehaald over mee praten. Of eigenlijk niet, want de meeste van hen hebben de kampen niet overleefd. En een aantal die na de oorlog wel terug wisten te keren bemerkten dat een groot deel van hun bezittingen 'verloren' waren gegaan. Foetsie, en Nee, die waren echt niet (alleen) door de bezetters geroofd!

Beste kijkbuislezertjes, deze herdenking geeft mij al jaren een vieze smaak in m'n bakkes, zo net onder de plek waar vroeghur de amandeltjes zaten.

Ik herinner me dat in mijn jeugd de gedenkplaatsen vervielen omdat niemand geld voor het onderhoud hiervan over had. Afbeelding van een plakaat uit 1945 dat aangeeft dat de oorlog voorbij is. Later werd de herdenking maar eens in de vijf jaar gevierd omdat de oorlog al zo lang geleden was... Echter, vandaag de dag, wordt het ene na het andere monument opgericht en wordt het herdenken meer en meer door de multiculteralisten uitgemolken. Daarom zie je in promo's op de televisie die het belang van deze herdenking moeten benadrukken ook steevast, zo is mijn overtuiging, een mediterraans uitziende jongeman en een hoofddoek voorbij paraderen. Ja, en dan niet dat ik het ze niet gun hoor. Maar zij hebben in mijn beleving met de bevrijding toch echt niets te maken. Oké, toegegeven behalve die Marokkanen die ons bevrijdt hebben dan...

En natúúrlijk herdenken en vieren we allemaal samen. Maar als het even kan, dan wel zonder moderne verzetshelden als Theo van Gogh of Pim Fortuyn. Dat waren toch maar xenofobe racistische fascisten..toch? En nu ik er eens beter over nadenk... Ook over cartoonisten die vanwege islamkritische afbeeldingen van hun bed worden gelicht hebben we het dan even liever niet. En al helemaal niet over buitenlandse schrijvers zoals Salman Rushdie. Over Lars Hedegaard of die andere Lars (Vilks). Elisabeth Sabaditsch-Wolff, Tommy Robinson, Pat Condell... Logisch, we zouden eens cultuurvreemden tegen het hoofd stoten. En dus rekken we, in het belang van die o zo lieve vrede, hèt begrip 'vrijheid', liever nòg maar een stukje verder op. Schrappen we enthousiast woorden als negerzoen en allochtoon. En debatteren we, terwijl nazaten van geïmporteerde achterlijkheid met de rouwkransen voetbalt, over hoe ver onze vrijheid van meningsuiting nu toch eigenlijk reikt. Want ja, we moeten natuurlijk wel voorkomen dat iemand zich buitengesloten voelt. Toch? Ja, want dan moèt zo iemand toch wel radicaliseren? En dat moeten we natuurlijk niet willen, met z'n allen... Toch?

Zodoende worden begrippen als 'nazisme','oorlog', 'discriminatie' en 'vervolging' op zo'n manier gekoppeld dat bijna automatisch iedereen die vraagtekens bij de massa-immigratie plaats. Die de vraag wat een allochtoon ons nu eigenlijk kost stelt - en nee dan bedoel ik niet de KNIL militair die nog steeds niet is uitbetaald - en die kritisch is ten aanzien van diversiteit, in de ogen van hèt volk direct tot SS officier in een vernietigingskamp wordt gedegradeerd!

Je kunt jezelf nu natuurlijk afvragen of Eli niet overdrijft met dat gezemel over onze vrijheid...

Die paar uit het vocabulair geschrapte woorden? Och joh, daar kunnen we toch best zonder? En waarom zouden we ons niet aan de gebruiken van landen waar we op bezoek zijn houden? Kleine moeite toch? Omgekeerd, waarom zouden we, gastvrij land dat we zijn, hetzelfde vragen? En vanzelfsprekend serveren we zoveel mogelijk halal. Het merendeel van de Nederlanders is toch atheïst en de rest ziet echt geen bezwaar om God, ook gewoon allah te noemen...

Toch?

Of niet?

In het compendium 2083 - A European Declaration of Indepence van Andrew Berwick uit 2011 wordt in 2.42 'The islamisation process in European countries' het proces waarin langzaam de vrijheid van burgers wordt ontnomen en hoe deze steeds meer gedwongen worden zich aan een vreemde ideologie te onderwerpen beschreven.

Foto genomen in Egypte waar islamieten een Christelijke kerk tot de grond af laten branden.Het vertrekpunt is een Westerse maatschappij (a) met een redelijk economisch klimaat waarin vrede en veiligheid heersen. Een westers land met een gemiddeld niveau van criminaliteit waarin politieke veranderingen door het democratische proces worden gestuurd. En dat vervolgens onder invloed van de maatschappelijke deconstructie in een aantal stappen vervalt tot een totalitaire staat. Het uiteindelijke resultaat is een staat waarin weliswaar vrede heerst maar die onder absolute controle van de heersende ideologie staat. En ondanks dat de criminaliteit laag lijkt is de veiligheid van de burgers geheel en al afhankelijk van de interpretatie van de opgelegde wetgeving. Een economie bestaat nauwelijks en deze functioneert als onder oorlogsomstandigheden.

Een voor de hand liggend voorbeeld voor het uiteindelijke resultaat is Iran maar ook, en dat zal je misschien verbazen, de op het eerste gezicht zo paradijselijk ogende eilandengroep de Malediven...

Op de Malediven is Christelijkheid namelijk verboden. Het gezag stelt zelfs dat er helemaal geen Christenen zijn. Gewoon foetsie! Oké, er zijn een paar weggepest of vervolgd, maar het grootste deel heeft zich enthousiast en geheel uit eigen beweging tot de islam bekeerd. Toen dat werd bevolen... Echt! En het is niet, dat ze daar geen 'ongelovigen' moeten hoor! Buitenlandse toeristen zijn, om de economie draaiende te houden, van harte welkom. Ja, ook de Christelijke! Die vormen omdat ze toch weer oplazeren immers geen enkel gevaar. Tenminste als ze geen bijbels of andere 'afgod symbolen', zoals ze dit op de Malediven noemen, bij zich hebben...

Misschien dat jij in dergelijke 'vrijheid' wilt leven maar ik niet! Rot dus maar op met die advertentie waarop Vrijheid geef je door staat.

Vrijheid doorgeven met een fakkel..?

Hoe ironisch... als je kerk af fikt!


Nawoord

Het is best mogelijk dat ik het allemaal niet meer zal mee maken. Maar het kon nog wel eens zo aflopen, dat zij, die nu door hèt vredelievende Nederlandsche volk voor islamofobe racistische fascisten worden uitgemaakt, de enige zijn die straks, als het er op aankomt, bereid zijn ervoor te vechten!

Naar boven