Disclaimer|   Contact

Afbeelding van Veni etinam logo

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

spacer spacer spacer

April 2013

Op deze verzamelpagina, waarvoor kosten noch moeite zijn gespaard, staan alle kakels uit April 2013 opgesomd waarmee ik à la minute of stante pede, je mag kiezen, niets vermoedende en argeloze voorbijkomende kijkbuislezertjes vanuit het kippenhok heb bekogeld.

Afbeelding van een geplukte kip

Het is dus zaak goed op te letten en op tijd te bukken want voordat je het weet kun je d'r één in je haar uitsmeren.

Oh ja, en dan niet gaan lopen zemelen dat je de disclaimer niet gelezen hebt.. hè?

Overzicht

Omdat door mij per maand heel wat als een kip zonder kop wordt afgekakeld kun je de kakels van dit jaar per maand raadplegen.

Overdaad schaadt immers, toch?

Favorieten

Ik kan het me bijna niet voorstellen maar mocht je déze webpagina in je favorieten willen opslaan dan kan dit door hier te klikken.

Qrcode

Pak het moment,

QRCode

want voor je het weet is ie weg, foetsie!

Boerka bij?
30 April 2013, dinsdag 12:00 Permalink?
Afbeelding van een islamistische herinneringsmok van de kroning van 30 april 2013.

Nel mezzo del cammin di nostra vita, mi ritrovai per una selva oscura, ché la diritta via era smarrita.
Ahi quanto a dir qual era è cosa dura, esta selva selvaggia e aspra e forte, che nel pensier rinova la paura!

Dante Alighieri - La Divina Commedia, Inferno (1.1 - 1.6)
Vervlogen tijden...
24 April 2013, woensdag Meer lezen?     |    Permalink?
Foto van de Philips mengpaneeleenheden van Jac.

Er was eens, héél, héél, lang geleden een klein ventje die op een dag door een vreemd virus werd besmet. Wat men ook probeerde, een bouwpakketje van een setje Philips speakers, een meetzender. Of MFB boxjes, de koorts wilde maar niet zakken.

Decennia later is ie, zo blijkt, nog steeds niet van dit buitengewoon hardnekkige virus genezen...

Waarschuwing!
21 April 2013, zondag 20:00 Permalink?
Foto van de FYA die toch liever maar niet (vanaf de passagierstoel) de auto uit komt.

Het FYA gezemel en gezeik komt nu wel er dicht bij huis.

Wat is het geval?

Vanmiddag toen lief en ik op familiebezoek gingen, gooide ik voordat we met de bak zouden vertrekken nog snel even wat vuilnis in de container. Toen ik hiervan terugliep kwam vanaf de passagierkant uit een ernaast geparkeerde auto een FYA op me af, die zei dat ik met mijn portier de auto waarin hij zat geraakt zou hebben. Toen ik vroeg waar dit dan geweest moest zijn vervolgde hij dat hij het geluid ervan gehoord had maar dat er op het lakwerk niets zichtbaar was... Tja, dan is er ook geen probleem antwoorde ik. Volgens hem zag ik dit verkeerd maar voordat hij goed en wel uitgesproken was had ik mijn voorportier al geopend en nam ik plaats achter het stuur. Ik heb namelijk helemaal geen zin om met dergelijk schorremorrie in discussie te gaan. Zeker niet ongewapend èn met lief erbij! En dus besloot ik dat het maar beter was het typische FYA gejengel gewoon te negeren. Ik bedoel, ze spelen toch altijd de vermoorde onschuld en dus het slachtoffer.

Terwijl Eli de bak achteruit het parkeervak uit reed zag ie een fluim het linkerraam raken en dus draaide ie de bak zo dat deze de weg van de andere auto blokkeerde. Maar zoals ik al dacht was de FYA te laf om daadwerkelijk uit te stappen. Kennelijk waren zijn 'vriendjes' uit het zicht...

Zou Eli met zijn portier de auto toch niet ongemerkt geraakt kunnen hebben vraag je me?

Nee, ik heb namelijk voordat ik instapte helemaal geen portier geopend, het is gewoon een 'scam'. Ik vermoed om mensen voor een 'schadeloosstelling' op te laten draaien. En daarom maakte ik gelijk maar even een foto. Je weet wel, om de buurt voor dit FYA low-life te waarschuwen.

Toch?
20 April 2013, zaterdag 18:00 Permalink?

Dat was even schrikken zeg! Voor een ogenblik was ik bang dat alwéér een aanhanger van die fascistoïde ideologie de religie van de vrede iets met de bomaanslagen in de Amerikaanse stad Boston te maken had! Gelukkig vals alarm...

Oké, toegegeven, één van de daders is getrouwd met een dame die zich nu netjes volgens de regels van die fascistoëde ideologie de religie van de vrede kleedt. Maar zoals je zult begrijpen is dit geheel toevallig en heeft die vervelende toestand in Boston, niets, ik herhaal: niets met die fascistoëde ideologie de religie van de vrede te maken.

Toch?

Voorjaar
17 April 2013, woensdag 15:00 Permalink?
Foto van een ontluikende bloem van een appelboompje.

Verleden jaar hebben we em gekregen. Van zo'n hypotheek verstrekker. Je weet wel, als cadeautje omdat we niet ergens anders onze hypotheek hadden ondergebracht. Toen onze nieuwe rentevaste periode inging en nèt voordat de banken ècht goed onderuit gingen.

Een appelboompje in een pot, kennelijk als symbool bedacht voor het hebben van een appeltje voor de dorst...

Hij stond er het hele najaar. Of moet je 'het' schrijven? Ik bedoel, de bloemen van de appel zijn tweeslachtig. Nauwelijks blad. Maar ja, maar wat verwacht je ook van zo'n armetierig ding bedacht ik me. Gekregen van een... ik durf het amper te schrijven.. fi-nan-cièle instelling. Het zal dus wel niks worden, dacht ik. En daarom blijf je dus maar mooi van de winter waar je staat, op het balkon! Je bevriest maar! En die vage witte pluis op je takken kun je ook steken waar de zon niet schijnt.

Zakkenvuller!

Eerder deze week zag ik een knopje op één van de takjes. Maar vandaag toen ik even op mijn gemak de troepen op het balkon inspecteerde, zag ik in een paar potjes wat klein leven in de vorm van minuscule blaadjes. Terwijl die armoedzaaier van een appelstronk met zijn eerste ontluikende bloem stond te pronken!

Wat nou crisis?

Geen probleem!
6 April 2013, zaterdag 20:00 Permalink?

Zoals de zichzelf 'Nederlander' noemende volksverräters al meerdere malen hebben herhaald en blijven herhalen: er is geen, herhaling: geen, Marokkanen probleem!

Wat ik mezelf afvraag is hoever wij, Nederlanders, bereid zijn te gaan om dit probleem op te lossen. Of blijven we net doen alsof het niet bestaat?

Tja, dan verdien je als volk ook niet beter. Toch?

Welkom in de Europeesche Unie!
3 April 2013, woensdag Meer lezen?     |    Permalink?
Foto van een gedekte tafel tijdens Pasen in Polen.

Met de Kerst viel ons familiebezoek in Polen wegens ziekte een beetje in het water. En daarom zijn lief en ik speciaal maar even de Paas daar gaan vieren.

De heenreis verliep vlekkeloos. Op goede vrijdag echter, ofwel Wielki Piątek zoals de Polen deze dag noemen begon het tot ieders verbazing te sneeuwen en was er zodoende sinds decennia weer sprake van een witte Paas.

De terugreis verliep weer lekker ouderwets, met veel opstoppingen, geneuzel en gezemel op het grondgebied van de lusterclub die EU heet. Pasen 2013 is om nooit te vergeten...

Naar boven