Disclaimer|   Contact

Afbeelding van Veni etinam logo

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

spacer spacer spacer

Juni 2013

Op deze verzamelpagina, waarvoor kosten noch moeite zijn gespaard, staan alle kakels uit Juni 2013 opgesomd waarmee ik à la minute of stante pede, je mag kiezen, niets vermoedende en argeloze voorbijkomende kijkbuislezertjes vanuit het kippenhok heb bekogeld.

Afbeelding van een geplukte kip

Het is dus zaak goed op te letten en op tijd te bukken want voordat je het weet kun je d'r één in je haar uitsmeren.

Oh ja, en dan niet gaan lopen zemelen dat je de disclaimer niet gelezen hebt.. hè?

Overzicht

Omdat door mij per maand heel wat als een kip zonder kop wordt afgekakeld kun je de kakels van dit jaar per maand raadplegen.

Overdaad schaadt immers, toch?

Favorieten

Ik kan het me bijna niet voorstellen maar mocht je déze webpagina in je favorieten willen opslaan dan kan dit door hier te klikken.

Qrcode

Pak het moment,

QRCode

want voor je het weet is ie weg, foetsie!

Retro
29 Juni 2013, zaterdag 15:30 Permalink?
Foto van de retro, mechanische, weegschaal.

Van de week had lief resoluut besloten dat er een nieuwe weegschaal moest komen. Niet eentje om het beslag voor de cupcakjes mee af te wegen maar meer voor onszelf. Je weet wel, om het lichaamsgewicht mee in de gaten te kunnen houden. De oude was nooit echt handig geweest en die batterijen ervan zijn ook altijd nét leeg als je em nodig hebt. Dus, voor mij althans, een reden dat kreng niet te gebruiken.

Afijn, na de wekelijkse boodschapjes doken we even snel de winkel in. En na wat heen er weer gedrentel, hoelang kun je over zoiets triviaals nadenken begon ik me af te vragen, werd de knoop doorgehakt. Er stond er eentje die tot op 300 gram nauwkeurig was volgens het bordje dat er bij stond. Nou lig ik niet wakker van honderd gram meer of minder maar daar dacht lief, vraag me niet waarom, toch iets anders over. Dus hop bonnetje ingevuld en in gestrekte draf op de kassa af! Daar aangekomen echter, viel ons oog op zo'n retro uitziend ding.

Zo eentje die sterk aan vroeghur doet denken. Hoe noemen ze dat ook alweer? Oh ja retro... Niks geen gezemel met lege batterijen meer. Deze doet ut dus gewoon altijd! En de afwijking scheen ook héél acceptabel te zijn. Begreep ik van lief.

Interessant is, thuis aangekomen toen ik het apparaat uitprobeerde, de nulstelling. Deze kun je tot ver in het min gebied terugdraaien, zo viel me op...

Verbeterde droging
22 juni 2013, zaterdag 14:00 Permalink?
Foto van de zelfgemaakte drooghanger.

Trouwe kijkbuislezertjes zullen wel weten dat ik een weekje of wat geleden voor internetmaatje Joop van de Geuzenpartij een flinke hoeveelheid tabaksbladeren had geoogst en zou gaan drogen. Ik had hiertoe een leuk bundeltje aan een haakje in een kast te drogen gehangen.

Na een paar inspecties viel het me op dat de bladeren aan de buitenzijde van het bundeltje beter drogen dan de buitenste. En dat is, als je hier een beetje over nadenkt, natuurlijk, ook logisch. En dus besloot ik vandaag het bundeltje met tabaksplantbladeren aan een hangertje te knutselen. Gewoon met wat bindertjes en een stokje.

Aan het sokje heb ik het drietal bundeltjes gehangen op zo'n manier dat de bladeren een beetje verspreid hangen. En om het hangertje op te kunnen hangen heb ik vanaf beide uiteinden een draadje gespannen dat bij het haakje in een oog tezamen komt.

Man, wat een huisvlijt!

Toeval?
18 Juni 2013, dinsdag 23:00 Permalink?

Is het, in het Marrakech aan de Maas, stelen van eindexamens. Op een Islamitische Scholen Gemeenschap, ja de I in de afkorting ISG wordt in de Nederlandse media omdat het zo stigmatiseert gemakshalve maar weggelaten, toeval? Had het overal kunnen gebeuren?

Is het door een meute doodschoppen van een scheidsrechter toeval? Had het overal kunnen gebeuren? Is het in de brand steken van auto's toeval? Het terroriseren van de buurt? Toeval? Het niet aan de (Nederlandse) wet willen conformeren? Allemaal toeval? Zijn het gebeurtenissen die overal hadden kunnen gebeuren?

Inderdaad... het kan overal gebeuren!

De grote oogst
9 juni 2013, zondag Meer lezen?     |    Permalink?
Foto van de tabaksplanten in huis.

Na bijna een jaar, waarin ik tweemaal heb moeten zaaien, en gedurende de wintermaanden de tabaksplantjes vanwege de kou zelfs asiel in huis heb moeten verlenen, kan ik eindelijk bladeren van respectabele afmetingen oogsten.

Nu alleen nog even drogen!

Nou ja, even...

Naar boven