Disclaimer|   Contact

Afbeelding van Veni etinam logo

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

spacer spacer spacer

Mei 2013

Op deze verzamelpagina, waarvoor kosten noch moeite zijn gespaard, staan alle kakels uit Mei 2013 opgesomd waarmee ik à la minute of stante pede, je mag kiezen, niets vermoedende en argeloze voorbijkomende kijkbuislezertjes vanuit het kippenhok heb bekogeld.

Afbeelding van een geplukte kip

Het is dus zaak goed op te letten en op tijd te bukken want voordat je het weet kun je d'r één in je haar uitsmeren.

Oh ja, en dan niet gaan lopen zemelen dat je de disclaimer niet gelezen hebt.. hè?

Overzicht

Omdat door mij per maand heel wat als een kip zonder kop wordt afgekakeld kun je de kakels van dit jaar per maand raadplegen.

Overdaad schaadt immers, toch?

Favorieten

Ik kan het me bijna niet voorstellen maar mocht je déze webpagina in je favorieten willen opslaan dan kan dit door hier te klikken.

Qrcode

Pak het moment,

QRCode

want voor je het weet is ie weg, foetsie!

Diversiteit?
30 Mei 2013, donderdag 22:00 Permalink?

Het merendeel van de exoten vormt geen probleem. Maar in een aantal gevallen ontwikkelen de populaties zich explosief. Deze zogenaamde invasieve exoten kunnen schadelijk zijn. Ze kunnen inheemse soorten wegconcurreren, opeten, infecteren of zich ermee vermengen en ecosystemen veranderen. Exoten vormen op deze manier wereldwijd een bedreiging voor de biodiversiteit. Daarnaast zijn er invasieve exoten die gezondheidsproblemen bij mensen of economische schade kunnen veroorzaken.

Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Haarlem draait door...
20 Mei 2013, maandag 16:00 Permalink?
Foto van de Haarlemse Grote Markt met hierop het multicultureel verantwoordde draaiorgel festival.

Vandaag vond het traditionele Internationale Draaiorgel Evenement in het centrum van Haarlem plaats. In het decor van de historische binnenstad konden bezoekers genieten van een selectie prachtige draaiorgels die Nederland rijk is. En ondanks dat het weer niet echt meewerkte was er genoeg te zien. In verschillende straatjes draaiden allerlei draaiorgels hun repertoire. Maar ronduit spectaculair was het optreden van draaiorgeltje Picollo in de Grote of St. Bavokerk... Man, wat een akoestiek!

Het werd pas echt druilerig toen we op het marktplein van Haarlem het heel traditionele en ongetwijfeld multicultireel verantwoordde Cien Años de Tradicion met percussiegroep ontwaarden.

Inderdaad, héél traditioneel internationaal... Haarlem draait ècht door!

Wat van ver komt...
19 mei 2013, zondag Meer lezen?     |    Permalink?
Afbeelding van een Kitsound reclame uiting.

Eli laat voor de Belgische webmaster van een webstek met allerlei wetenswaardigheden over zelfbouwpakketten van Polykit, MBLE en Philips een berichtje achter. Zo in de trant dat vroeghur alles beter was, en dat ie graag met mede-enthousiastelingen op het gebied van Philips onderdeelpakketten in contact wil komen.

Wat volgt is allerlei druk gedoe.

Er wordt gescanned, gefotografeerd en geretoucheerd en de resultaten hiervan worden weer ge-maild!

En ja, van zo'n avontuur moet dan toch een *kuch* artikeltje te brouwen zijn... Toch?

Ladies & gentlemen...
16 Mei 2013, donderdag 21:00 Permalink?
Foto van de Philips NL420 motaflex kasten inclusief Hob-bit en Hobbyskoop blaadjes.

Een dikke twee weken geleden was Eli op Marktplaats druk met bieden op een gemonteerd Philips mengpaneeltje. Zo eentje in een NL420K montaflex kastje, van een handelaartje uit Zwolle. Tezamen met een doos vol met mengpaneel eenheden. Helaas wilde, ondanks de hulp van een internetvriendje uit Beuningen het maar niet lukken het spul aan te schaffen. Telkens weer trokken biedertjes zich op het laatste moment terug waardoor het er verdomd veel op leek dat pseudo-biedertjes probeerden de prijs op te drijven. En dus liet Eli de zaak aan zijn neus voorbij gaan.

Een paar daagjes hierna spotte ik op één van mijn favoriete electronica fora een collectie oude Hob-bit magazines. Spul uit de beginjaren 80. En omdat ik al jaren naar dergelijke ouwe meuk op zoek ben was een deal snel gemaakt. Of Eli misschien ook interesse had in een Philips mixertje werd er gevraagd. Ik had in het verleden op die stek daar een oproepje over geplaatst wist de aanbieder zich te herinneren.

Vandaag reed de postbode met zijn karretje een fiks formaat doos naar binnen, met hierin niet één, maar ... twee montaflexkastjes! Eén gemonteerd en voorzien van een hele leuke collectie mengpaneeleenheden en de ander gedemonteerd. Tezamen met de Hob-bit magazines en, je raadt het nooit... een stapeltje Hobbyskoop uitgaven van Philips!

I've Got 'Em! (Henk, uit Reuver, bedankt man!..)

Hoe komt ie erbij?
11 Mei 2013, zaterdag 15:30 Permalink?
Afbeelding van het schilderij 'Christus bespot' van Jheronimus Bosch.

Hemelvaartsdag vierden lief en ik dit jaar op de met zonovergoten geraniummarkt in 's Hertogenbosch. En ja, als je daar dan toch bent tour je natuurlijk ook even langs zoveel mogelijk andere bezienswaardigheden. Je weet wel, zo eentje die op z'n tijd voor een koele versnapering werd onderbroken.

De dag erop was het weer aanzienlijk minder maar aangezien we die dag allerlei musea en kerken zouden bezoeken kon dit de pret niet drukken.

Van alle bezienswaardigheden maakte op mij het Jheronimus Bosch Art Center nog wel de meeste indruk. Met een glazen lift ga je eerst ruim 40 meter omhoog naar de bovenste verdieping van de toren van een verbouwde kerk waar vanaf je de hele stad kunt overzien. Om vervolgens met een trap via vier galeriekamers weer naar de begane grond af te dalen. Getoond worden allerlei kopieën van schilderijen en drieluiken waar je gewoon met je tengels aan mag zitten. En ook staan en hangen er allerlei creaturen die aan de verbeelding van Bosch zijn ontsproten.

Opvallend was dat Bosch, en dat wist ik helemaal niet, in een aantal schilderijen door het plaatsen van Ottomaanse vlaggen naar de Turkse vijand verwees. In weer anderen zijn de Turkse symbolen voorzien van de letter A. En aangenomen wordt dat dit de beginletter van het woord Antichrist vormt, omdat de Mohammedanen in die tijd als dienaren van de duivel werden beschouwd. Zinnebeelden van de duivel...

Natuurlijk zou vandaag de dag de beste man door de multiculteralisten als xenofobe racistische fascist worden weggezet. En kon ie zijn penselen mooi ergens aan de wilgen gaan hangen. Ook zou zijn werk als negatieve beeldvormende troep de container in zijn gegaan! De onderbuik speelde destijds immers al genoeg op! Zelfs de Nederlandse humanist Erasmus durfde te schrijven dat de Turk te gronde moet worden gericht...

Je vraagt je af: hoe komt ie erbij..?

Fakkelcampagne
4, 5 en 6 mei 2013 Meer lezen?     |    Permalink?
Foto van een brandende kerk in toeristenoord Zanzibar.

Op 5 mei vieren we dat we in Nederland in vrijheid leven. We vieren dat we in 1945 bevrijd zijn van de Duitse bezetting in Europa en de Japanse bezetting in Azië en dat we sindsdien in het Koninkrijk der Nederlanden vrij zijn van oorlog en onderdrukking. 5 mei is ook een dag om ons te bezinnen op het belang van vrijheid en ons te realiseren dat vrijheid kwetsbaar is.

Dit jaar worden fakkels uitgedeeld bij de Nationale Herdenking op de Dam op 4 mei, op de Bevrijdingsfestivals en bij het Concert op de Amstel op 5 mei. De fakkel is er in de vorm van een sticker en een speldje.

Met de fakkelcampagne wil het Nationaal Comité 4 en 5 mei zoveel mogelijk mensen enthousiasmeren de fakkel te dragen in aanloop naar, en op 4 en 5 mei. De fakkel staat symbool voor herdenken op 4 mei en het vieren van de bevrijding en vrijheid op 5 mei. Door de fakkel te dragen laten mensen zien dat ze herdenken en vieren belangrijk vinden.

Teksten van de website van Nationaal Comité 4 en 5 mei.
Naar boven