Disclaimer|   Contact

Afbeelding van Veni etinam logo

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

spacer spacer spacer

November 2013

Op deze verzamelpagina, waarvoor kosten noch moeite zijn gespaard, staan alle kakels uit November 2013 opgesomd waarmee ik à la minute of stante pede, je mag kiezen, niets vermoedende en argeloze voorbijkomende kijkbuislezertjes vanuit het kippenhok heb bekogeld.

Afbeelding van een geplukte kip

Het is dus zaak goed op te letten en op tijd te bukken want voordat je het weet kun je d'r één in je haar uitsmeren.

Oh ja, en dan niet gaan lopen zemelen dat je de disclaimer niet gelezen hebt.. hè?

Overzicht

Omdat door mij per maand heel wat als een kip zonder kop wordt afgekakeld kun je de kakels van dit jaar per maand raadplegen.

Overdaad schaadt immers, toch?

Favorieten

Ik kan het me bijna niet voorstellen maar mocht je déze webpagina in je favorieten willen opslaan dan kan dit door hier te klikken.

Qrcode

Pak het moment,

QRCode

want voor je het weet is ie weg, foetsie!

Er was eens...
27 November 2013, woensdag 17:00 Permalink?

(Sixto) Rodriguez - Sandrevan Lullaby - (Coming from Reality - 1971)

Er was eens, een tijd dat de wereld zo langzaam ging dat ik hoopte dat ie maar wat meer op zou schieten. Man, wat ging dat traag allemaal... Naarmate ik ouder werd begonnen de wereld en ik aan elkaar te wennen en konden we het gaandeweg steeds vaker met elkaar vinden. Vanaf een bepaald moment gingen we zelfs lange tijd gezamenlijk op. Op weg, op de weg die voor ons open lag. Oké, vanaf een zeker moment moest ik wel eens een tandje bij schakelen. Maar dat deerde niet. Tot ik me realiseerde dat ik de afgelopen week iedere dag een tandje erbij had geschakeld en ik mezelf erop betrapte dat ik ernaar begon te verlangen die ie iets langzamer zou gaan. Al was het maar even...

De wereld en ik zijn nu op elkaar uitgekeken, althans zo voelt het. Natuurlijk, we zijn oude vrienden of beter gezegd, kennissen. Want steeds vaker kan ik em niet meer volgen en gaat ie me (veel) te snel...

Iets wits.
24 November 2013, zondag 10:00 Permalink?
Nabij-foto van de bloempot met hierin het door de ekster verstopte stukje witbrood.

Vanmorgen toen ik, je weet wel, in zo'n typische weekendhouding op de bank, én met de voetjes op tafel, het ontbijtje naar binnen zat te werken. Zag ik iets in mijn linkerooghoek. Op de reling van het balkon. Iets met zwart en wit. Bezig bij de bloempot waar de restanten van de zomerplanten zich aan het leven proberen vast te klampen...

Het was een ekster. Waarschijnlijk eentje van de familie die in onze buurt woont. Ik neem dat even aan want herkennen doe ik ze niet. Tijdens hartje winter zie je trouwens de ouwe lui niet maar de rest van het jaar beschouwen ze onze buurt zo'n beetje als hun eigendom. Ze nestelen dan altijd in een populier op een steenworp afstand van mijn balkon. Meestal in hetzelfde nest. Ze hebben nogal een naam bij de buurtkatten die in de zomer door de hele familie achterna gezeten worden. In dat jaargetijde laten zelfs de halsbandparkieten, waarvan er hier toch enkele tientallen van rondvliegen, het wel uit hun hoofd om bij de familie ekster, en dan in het bijzonder bij de jongelui, in de buurt te komen.

Die ekster dus, was bezig met iets, ik kon niet zien wat, behalve dat het wit was, in de bloempot te proppen. Na wat duw werk zat 'het' er in en werd er nog wat stukjes plant overheen getrokken. En na een korte inspectie besloot de ekster kennelijk dat de zaak wel snor zat want nadat ie mij nog even leek aan te kijken vloog ie weg. Om vervolgens niet meer terug te komen. Nou, je snapt natuurlijk dat Eli hiervan gelijk het zijne wilde weten . En dus toog hij vergezeld van de Chinees op sandalen het balkon op. Voorzichtig schoof ik de bedekking opzij. Wat zou er liggen? Een zilveren ring? Een armbandje?

Een stukje witbrood... dat was het dat de ekster met zoveel zorg in de bloempot had weten te verstoppen.

Te ver...
16 November 2013, zaterdag 17:00 Permalink?
Ter gelegenheid van de samenwerking tussen het Franse Front National en de Nederlandse PVV bewerkte afbeelding van een Leonardo Da vinci tekening met hierop de tekst 'we have come to far to give up who we are'.

PVV-voorman Geert Wilders gaat samen met Marine Le Pen van het Front National een nieuwe Europese groep in het Europees parlement vormen. De twee hebben in Den Haag afspraken gemaakt om samen een vuist tegen Brussel te maken.

Volgens Geert Wilders is de samenwerking met de eurokritische partij Front National het begin van de bevrijding van de politieke elite en van het monster uit Brussel. De twee partijen willen er samen voor zorgen dat landen zelf weer mogen besluiten over hun grenzen, hun geld en hun wetten in plaats van Brussel. Le Pen stelt dat het doel van de samenwerking is om de vrijheid en soevereiniteit van de lidstaten uit Brussel terug te halen.

Vicepremier en minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher vindt het hoogst verbazend en heel veelzeggend dat PVV-leider Geert Wilders een samenwerking is aangegaan met het Front National van Marine Le Pen. Het Front National is volgens hem een extreme partij met een antisemitisch verleden waar de partij nooit ruimhartig afstand van heeft genomen.

Wellicht is het voor Lodewijk een goed idee dit ook even van 'koningin' Máxima te verlangen. Haar heb ik namelijk nog niet zo veel afstand horen nemen. Je weet wel, afstand van dat verleden van haar vader... die van oorlogsmisdaden wordt beschuldigd. Zal wel te ver voor haar zijn.

Wel heb ik van haar gehoord dat ze vindt dat 'de Nederlander' niet bestaat. Maar dat is natuurlijk ook logisch.. daar weet zij immers alles van... Toch?

Krijg maar wat je verdient!
9 November 2013, zaterdag Meer lezen?     |    Permalink?
Foto van de gedenkplaats van Anja Joos die op 6 oktober 2003 door vijf nazaten van geimporteerde achterlijken werd doodgeschopt.

Het wordt steeds gekker: multiculteralisten fietsen door een wandelpassage en de blanke autochtone Nederlander die er wat van zegt wordt voor racist uitgemaakt!

De fatsoenlijken staan erbij en steken geen poot uit...

Getver, wat een vies vuil dom kut volk is dat. Ik zal geen traan laten als ze krijgen wat ze verdienen...

Русский Марш
5 November 2013, dinsdag 23:30 Permalink?

Gisteren vond in de Russische hoofdstad Moskou de traditionele 'Russische mars' plaats. Deze werd gelopen door meer dan 10.000 gewone mensen en verliep uitzonderlijk rustig. Tot afgrijzen van de westerse 'mainstream' media keren steeds meer Russen zich af van het decadente multiculteralisme dat hun cultuur langzaam aan vernietigd. Zij hebben genoeg ervaring met cultureel Marxisten en de methoden, zoals islamisering, die zij hanteren.

Zij wél!

Spannund!!!
3 November 2013, zondag Meer lezen?     |    Permalink?
Foto van de testopstelling waarin mijn zelfbouw Flora-mate een 10 Volt RGB dimmer aanstuurt.

PWM aftakken van de Flora-mate gaat ècht niet lukken, en de inzet van een RGB versterker biedt ook al geen soelaas... en dus moeten we zien hoe we de Flora-mate in combinatie met een 10 volt dimsysteem kunnen gebruiken.

Tijd voor Eli om met weerstanden en een 10 volt RGB dimmer aan de slag te gaan ... man spannund!

*Kuch* experimenteren noemt ie dat...

Naar boven