Disclaimer|   Contact

Afbeelding van Veni etinam logo

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

spacer spacer spacer

Augustus 2014

Op deze verzamelpagina, waarvoor kosten noch moeite zijn gespaard, staan alle kakels uit Augustus 2014 opgesomd waarmee ik à la minute of stante pede, je mag kiezen, niets vermoedende en argeloze voorbijkomende kijkbuislezertjes vanuit het kippenhok heb bekogeld.

Afbeelding van een geplukte kip

Het is dus zaak goed op te letten en op tijd te bukken want voordat je het weet kun je d'r één in je haar uitsmeren.

Oh ja, en dan niet gaan lopen zemelen dat je de disclaimer niet gelezen hebt.. hè?

Overzicht

Omdat door mij per maand heel wat als een kip zonder kop wordt afgekakeld kun je de kakels van dit jaar per maand raadplegen.

Overdaad schaadt immers, toch?

Favorieten

Ik kan het me bijna niet voorstellen maar mocht je déze webpagina in je favorieten willen opslaan dan kan dit door hier te klikken.

Qrcode

Pak het moment,

QRCode

want voor je het weet is ie weg, foetsie!

Hybride versterker
2 Augustus 2014, zaterdag Meer lezen?     |    Permalink?
Foto van de drie elektronische regelingen van Philips: NL 4305, NL 4306 en de NL 4315

In het midden van de jaren zeventig, van de vorige eeuw, bracht Philips een tweetal bijzondere IC's op de markt. De TCA 730 en de TCA 740.

Beide IC's waren bedoeld voor de audiomarkt en het bijzondere van deze IC's was dat met behulp van een gelijkspanning audio grootheden zoals volume, balans en klankkleur konden worden geregeld.

Philips was niet de enige fabrikant die dergelijke IC's op de markt bracht maar het leuke van deze twee is dat een aantal audio ontwerpen ook als zelfbouw schakeling op de markt is gebracht. Audioliefhebbers konden zo relatief eenvoudig een eigen regelversterker bouwen.

Naar boven