Disclaimer|   Contact

Afbeelding van Veni etinam logo

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

spacer spacer spacer

Maart 2014

Op deze verzamelpagina, waarvoor kosten noch moeite zijn gespaard, staan alle kakels uit Maart 2014 opgesomd waarmee ik à la minute of stante pede, je mag kiezen, niets vermoedende en argeloze voorbijkomende kijkbuislezertjes vanuit het kippenhok heb bekogeld.

Afbeelding van een geplukte kip

Het is dus zaak goed op te letten en op tijd te bukken want voordat je het weet kun je d'r één in je haar uitsmeren.

Oh ja, en dan niet gaan lopen zemelen dat je de disclaimer niet gelezen hebt.. hè?

Overzicht

Omdat door mij per maand heel wat als een kip zonder kop wordt afgekakeld kun je de kakels van dit jaar per maand raadplegen.

Overdaad schaadt immers, toch?

Favorieten

Ik kan het me bijna niet voorstellen maar mocht je déze webpagina in je favorieten willen opslaan dan kan dit door hier te klikken.

Qrcode

Pak het moment,

QRCode

want voor je het weet is ie weg, foetsie!

In Vlaamse velden...
30 Maart 2014, zondag 19:00 Permalink?
Foto van memorabilia van de Vlaamse velden.

100 jaar geleden brak de Eerste Wereldoorlog, de Grote Oorlog zoals ie genoemd wordt, uit. En daarom vinden er nu, ter nagedachtenis in wat toen het oorlogsgebied was, tal van evenementen plaats. Vandaag viel de beurt toe aan de wielerklassieker Gent-Wevelgem. Zo bleek afgelopen vrijdag bij aankomst in Ieper waar lief en ik het weekend hebben doorgebracht. Dat doen we wel vaker, zomaar even een beetje cultuur en geschiedenis opsnuiven.

Omdat lief en ik niet zoveel met wielrennen hebben, hebben we met de bak tal van monumenten, begraafplaatsen en gedenktekens bezocht. Nou, en daarvan staan er zat... Ook talrijk zijn de bezoekers. Veel Engelse en Franse familieleden van ongetwijfelde gesneuvelde soldaten, een enkele Duitser maar ook busladingen vol met (Engelse) jeugd. Zo ontdekte we tijdens onze rustpauzes op de even talrijke en zonovergoten terrasjes.

Terwijl we s'avonds bij de Menenpoort naar de "Last Post" luisterden vroeg ik mezelf af hoeveel van hen die deze oorlog hebben meegemaakt er nog leven. Zouden er nog oudstrijders in leven zijn? Of zijn met hun dood hun ervaringen nu voor altijd verworden tot geschiedenis? Geschiedenis die zich zo lekker laat commercialiseren...

Dokterslatijn?
11 Maart 2014, dinsdag 23:00 Permalink?
Digitale scan van de juni 1980 ELO editie.

Begin dit jaar ontving Eli zomaar van een Belgische kijkbuislezer een emailtje in da box. Dat deze in 1952 geborene 'abnormaal' van mijn webstek had genoten, niet wist of mijn webstek nog actief was en mij door zijn reactie gelukkig wilde maken. De goede man deed als hobby iets met electronica... Logisch dus dat de interesse van Eli was gewekt, en dat ie begon terug te mailen. Toch?

Het (technisch) ontwerp dat ik kreeg beschreven betrof een micro versterker bestaande uit de stereo mengeenheid Philips NL 7609, de Philips stereo toonregeling NL 7311 en de stereovolgversterker NL 7412. Alles draait op 20 Volt en trekt stereo 48 mA.. volgens de ontwerper. Daarbij is alles, behalve enkele transistoren, met gerecupereerde onderdelen gemaakt.
Oh ja, en even speciaal voor de nu glazig kijkende kijkbuislezer... getest op 2x40Watt eindversterker en OK. Deze week test op 120-Watter met zware klankkasten...

<slik>...

Wat volgt is een levensverhaal van iemand, die bezeten door wetenschap, uiteindelijk, anno 2014, in Aalst, in de late uurtjes als huisarts versterkers in elkaar zit te solderen. En die ELO's, Hobbits, Elex, Elektuur en verschillende andere boeken verzamelt. Per ongeluk, en nog voordat ik het door had, liet ik mij ontvallen dat ik op zoek was naar de laatste in mijn collectie ontbrekende ELO, namelijk die van Juni 1980.

Vandaag, toen ik terug kwam van het werk. Vertelde lief dat de postbode een aangetekend pakket had afgeleverd. Afkomstig uit België...

Een ELO uit 1980. Juni... nummer 6.

Alwéér een nieuw thema?
8 Maart 2014, zaterdag 23:00 Permalink?
Gedeelte van een Nazi anti-rook poster.

Kosten noch moeite zijn gespaard om jullie, beste kjkbuislezertjes, het digitaal vertoeven op deze webstek nóg aangenamer te maken. Vandaar de toepassing van werkelijk 'cutting edge technology' (is Engels)...

Waarom?

Om het nieuwe thema 'tabak' het levenslicht te kunnen laten zien.

Lees alles over hoe Eli als niet roker tabaksplanten kweekt. Man, gekkenhuis!

Als dat maar goed gaat...

Naar boven