Disclaimer|   Contact

Afbeelding van Veni etinam logo

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

spacer spacer spacer

Mei 2014

Op deze verzamelpagina, waarvoor kosten noch moeite zijn gespaard, staan alle kakels uit Mei 2014 opgesomd waarmee ik à la minute of stante pede, je mag kiezen, niets vermoedende en argeloze voorbijkomende kijkbuislezertjes vanuit het kippenhok heb bekogeld.

Afbeelding van een geplukte kip

Het is dus zaak goed op te letten en op tijd te bukken want voordat je het weet kun je d'r één in je haar uitsmeren.

Oh ja, en dan niet gaan lopen zemelen dat je de disclaimer niet gelezen hebt.. hè?

Overzicht

Omdat door mij per maand heel wat als een kip zonder kop wordt afgekakeld kun je de kakels van dit jaar per maand raadplegen.

Overdaad schaadt immers, toch?

Favorieten

Ik kan het me bijna niet voorstellen maar mocht je déze webpagina in je favorieten willen opslaan dan kan dit door hier te klikken.

Qrcode

Pak het moment,

QRCode

want voor je het weet is ie weg, foetsie!

Waar was JIJ..?
25 Mei 2014, zondag 18:00 Permalink?
Foto van een lachende Europees commissaris Viviane Reding die het domme kutvolk bedankt voor het niet stemmen!

Het zijn de niet-stemmers die de politici een vrijbrief hebben gegeven om ons Nederland te verkwanselen. Nu al wordt ongeveer 70% van de wetten in Brussel gemaakt. En straks zullen Nederlandsche wetten, die bijvoorbeeld acties zoals die van webblog Geenstijl tijdens de EU verkiezingen van 22 mei 2014 mogelijk maken, door hen worden afgeschaft.

Ik vraag me af wat jij later je (klein)kinderen zult antwoorden als ze je vragen waar jij was. En wat jij deed, op die 22e mei in 2014... Je weet wel, toen de definitieve tweedeling in ons land, tussen de multiculteralisten en zij, die heel politiek correct door hen voor 'fascist' werden uitgemaakt, een feit werd...

Mea est ultio, et ego retribuam in tempore, ut labatur pes eorum: iuxta est dies perditionis, et adesse festinant tempora.

Deuteronomy 32:35
De A 18's van Gerard!
21 Mei 2014, woensdag Meer lezen?     |    Permalink?
Foto van een deel van het binnenwerk van het Philips A18 zelfbouw luidspreker ontwerp.

Op één van mijn favoriete fora, waar ouwe mannetjes over niets anders dan allerlei ouwe electronica zemelen, je weet wel. Zag ik van de week een advertentie waarin een paar zelfgebouwde A18 luidsprekers voor een luttel bedrag werden aangeboden. Het toeval wil dat dit ontwerp beschreven staat in een oud Philips boekje waar naar ik op zoek ben. En tja, dan slaat de twijfel toe...

Ophalen? Of niet? Laten slopen is doodzonde! Heb ik nog plek?.. ergens..? Het is wel een zelfbouw exemplaar die in het boekje staat. De eigenaar dus maar even mailen...

En wie krijg ik aan de lijn?.. Had die niet ooit eens een electronica boekje geschreven? En verdorie.. heb ik die nu ook gehad? Ooit... eens? Waar is dat ding?

Dag boom...
17 Mei 2014, zaterdag 19:00 Permalink?
Foto van een omgezaagde boom.

Verleden week met dat plotselinge noodweer zijn er naast mijn hok een paar bomen omgewaaid. Een paar joekels. Totaal onverwachts, want zo hard waaide het niet, ging er eerst één. En later nog één tegen de vlakte.

De ravage erna was best groot. De hoofdleiding van het water was door de wortels van de omvallende bomen op meerdere plekken gebroken. Met als gevolg dat iedereen in de buurt zonder water zat en allerlei mannetjes van het waterleiding bedrijf de hele nacht bezig waren om deze te repareren.

De brandweer had al eerder de omgewaaide bomen in grote stukken gezaagd. En na het weekend kwamen er weer andere mannetjes de door de wind afgerukte takken met een groot apparaat in nog kleinere stukken hakselen. De stukken boomstam waren op een grote stapel gegooid en daar liggen ze nu nog steeds. Ik dacht dat het hierbij zou blijven. Vier bomen waarvan er twee waren omgewaaid en twee anderen die preventief waren omgezaagd op een stapel langs de kant van de weg. Maar toen ik afgelopen vrijdag thuiskwam zag ik dat er nog een paar van die joekels, eentje was eerder door de brandweer behoorlijk uitgedund, waren verdwenen. Omgezaagd...

Ik heb niet zo veel met bomen. Leuk om te zien, zolang ze niet onverwachts oversteken, in de weg staan en in de herfst niet de parkeerplaats van me bak met hun bladafval vervuilen. Maar toch, als ik nu naar buiten kijk... mis ik ze.

Wereldvreemd?..
11 Mei 2014, zondag 02:00 Permalink?
De Russische tweelingszussen Tolmachevy Sisters.

Lief moest en zou het zien. Vanavond. En dus zag ik hoe twee Russische zangeresjes werden uitgelachen toen zij hun liedje ten gehore brachten. Ik hoorde hoe ze werden uitgejoeld op het moment dat er voor hun optreden punten werden uitgedeeld. Niet omdat ze zo slecht zongen. Ik zou met mijn zeventien lentes niet kunnen, maar ja dat zal wel weer een andere reden hebben... Nee, de zusters werden vernederd omdat ze een land vertegenwoordigden waarvan een aantal Westerse 'democratieën' vinden dat de president niet deugt. Ze zongen voor een land waarvan veel Europese politici zeggen dat deze een verwerpelijke buitenlandse politiek voert en waarin de democratie ver te zoeken is.

Na het referendum op het schiereiland de Krim waar 97% van de burgers in maart 2014 kozen voor aansluiting bij Rusland reageerde de Europese Unie met sancties tegen Russische en Oekraïense instellingen omdat dit referendum 'illegaal' zou zijn. En dat deze gemanipuleerd zou zijn door die wereldvreemde Russische president Putin.

Toen in 2005 Franse en Nederlandse kiezers de Europese Grondwet afwezen veranderde dezelfde Europese Unie, in plaats van de uitslag te respecteren, gewoon de naam van de grondwet in Verdrag van Lissabon en moesten de Europeanen opnieuw naar de stembus. Peilingen in Ierland bleven een meerderheid van nee aangeven tot er vanuit Brussel allerlei toezeggingen aan Ierland gedaan werden om er voor te zorgen dat het een ja werd...

Het Eurovisie Songfestival 2014 is gewonnen door een als vrouw verklede man met een baard. Of was het nu een man in vrouwenkleren met een hoge stem? Nou ja, slecht zong die niet maar ik vond het wel een beetje vreemd. Bijna net zo vreemd als die Scandinavische afvaardiging die uit louter licht getinte jongeren bestond.

Ik vraag me af wie er nu eigenlijk wereldvreemd is...

Naar boven