Disclaimer|   Contact

Afbeelding van Veni etinam logo

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

spacer spacer spacer

Oktober 2014

Op deze verzamelpagina, waarvoor kosten noch moeite zijn gespaard, staan alle kakels uit Oktober 2014 opgesomd waarmee ik à la minute of stante pede, je mag kiezen, niets vermoedende en argeloze voorbijkomende kijkbuislezertjes vanuit het kippenhok heb bekogeld.

Afbeelding van een geplukte kip

Het is dus zaak goed op te letten en op tijd te bukken want voordat je het weet kun je d'r één in je haar uitsmeren.

Oh ja, en dan niet gaan lopen zemelen dat je de disclaimer niet gelezen hebt.. hè?

Overzicht

Omdat door mij per maand heel wat als een kip zonder kop wordt afgekakeld kun je de kakels van dit jaar per maand raadplegen.

Overdaad schaadt immers, toch?

Favorieten

Ik kan het me bijna niet voorstellen maar mocht je déze webpagina in je favorieten willen opslaan dan kan dit door hier te klikken.

Qrcode

Pak het moment,

QRCode

want voor je het weet is ie weg, foetsie!

Heksenkring...
25 oktober 2014, zaterdag Permalink?
Foto van een heksenkring van paddestoelen.

Toen ik vanmorgen met lief naar het centrum vertrok om daar te kunnen markten zagen we em daar zomaar ineens. Op een steenworp afstand van de bushalte. Een heksenkring van geschubde inktzwammen. tenminste ik denk dat het die soort was... Een deel van de zwammen was al aan het verslijmen terwijl anderen net de hoed begonnen te openen.

Als kleine Eli was ik gefascineerd door de verhalen die over de oorsprong ervan de ronde deden. Ik groeide namelijk op niet ver van een veenbosje waar het barste van de witte wieven die, zoals ik nu weet, uit niets anders bestaan dan uit slierten mist die aan je blijven plakken. Midden in een gebied waar Sinte Maarters met een kaars in een suikerbiet de zandweg waaraan wij woonden langsgingen... En die zo afgelegen was dat Sinterklaas er pas vroeg in de ochtend van de zesde december aan kwam.

Terwijl ik de foto maakte moest ik zomaar aan die wieven denken en vroeg ik me af waar ze zijn gebleven. Zouden ze té wit zijn?

Naar boven