Disclaimer|   Contact

Afbeelding van Veni etinam logo

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

spacer spacer spacer

Repressie

De macht is bang. Zij vreest het volk dat geen vertrouwen meer in haar heeft en daarom doet de macht net alsof zij bedreigd wordt. Om zodoende nog meer macht te verkrijgen... Macht corrumpeert immers, en absolute macht corrumpeert absoluut.

Verwijzingen

Op dit *kuch* artikel refereer ik naar andere stekken op het Wilde Wijde Wep. Omdat ik de beroerdste niet ben, nee, écht niet! heb ik hieronder er een aantal voor je vermeld.

Nou, als dat geen gemak is weet ik het ook niet meer

Néé

De regenten willen je doen geloven dat het er maar een paar zijn die tégen zijn.

Natuurlijk allemaal tokkies, a-socialen en racisten...

PDF Alert

Onderstaand de eindrapportage van Raadslid.nu

Favorieten

Ik kan het me bijna niet voorstellen maar mocht je déze webpagina in je favorieten willen opslaan dan kan dit door hier te klikken.

Qrcode

Pak het moment,

QRCode

want voor je het weet is ie weg, foetsie!

Opvallend nieuws afgelopen week dat breed op de staatsmedia zoals de NOS werd uitgemeten is: een groot percentage van raadsleden in Nederland wordt bedreigd!

Althans dat stelt de Nederlandse vereniging voor raadsleden, Raadslid.nu. 7 procent van de raadsleden zou zich door bedreigingen laten beïnvloeden bij de keuze om door te gaan bij de volgende verkiezingen. De vereniging heeft het onderzoek laten uitvoeren omdat er de laatste maanden veel commotie is over de opvang van cultuurvreemden gelukszoekers *kuch* vluchtelingen. Zij hoorden veel verhalen van raadsleden over bedreigingen.
Als dat nieuws wordt afgesloten met dat 7 procent van de raadsleden de laatste maanden met bedreigingen te maken heeft gehad. En dat dit niet meer dan bij vergelijkbare onderzoeken in eerdere jaren het geval is, zakt bij mij de broek af.

Waar hebben we het dan over vraag ik mezelf af...

Er zijn de laatste tijd niet, dus ook niet vanwege de commotie rondom AZC's, meer raadsleden bedreigd, zo stel ik vast.

Toch?

Lijkt dit bericht niet een beetje op stemmingmakerij? Lift nu die vereniging een beetje goedkoop mee op de AZC hausse, vraag ik mezelf af. Zo van en nu is het genoeg met die AZC critici, die bedreigen er maar op los!... Wat dus, voor de duidelijkheid, volgens hun eigen onderzoek,.. niet zo is...

Het leuke is, zover we in deze tijd van 'leuk' kunnen spreken, is dat als we wat verder op de webstek van Raadslid.nu over die actie doorspitten het helemaal niet om AZC demonstranten gaat. Welnee,.. deze actie is gestart naar aanleiding van de bedreiging van een raadslid in Haarlem. Alwaar D66-raadslid Dilia Leitner ernstig is bedreigd na haar uitspraken over de aanpak van Marokkaanse straatcriminelen die Haarlem onveilig maken. Het raadslid kreeg daarom zelfs politiebescherming!

Tja, en het is dat me broek al ergens rond de hielen hing want anders brak ik ongetwijfeld mijn nek. Maar goed, de aap is uit de mouw... Alles heeft dus te maken met de beeldvorming, met relschoppers, mensen die spandoeken ophangen, die rotzooi trappen. Over vreemdelingenhaters, racisten, en (vuile vieze gore) PVV'ers!!! Want dat dat zijn de bedreigers van 'democratische' raadsleden.

Toch?

Of wacht even, dat lees ik nu weer nergens terug. O, wacht even, het was de NOS... die dat suggereerde. Nee, in werkelijkheid zijn het de nazaten van achterlijke import die raadsleden bedreigen. Precies die lui, als je het net even anders kunt bekijken, waartegen door anti-AZC demonstranten actie wordt gevoerd! Ja, of redeneer ik nu vaut? Dat zou natuurlijk zomaar kunnen.
Laat ik even wat duidelijker schetsen waar ik heen wil: als bezorgde inwoners het niet pikken dat 'democratisch' gekozen raadsleden in hun gemeente 'democratische' beslissingen nemen waar het grootste deel van de inwoners het niet me eens is wordt door diezelfde 'democratische' raadsleden plots het woord 'democratisch' uit de la getrokken. Dan moeten raadsleden hun 'democratische' werk kunnen doen...

Maar voor wie dan, vraag ik me af. Voor de speculanten waarmee de gemeente, jaren terug, een landdeal heeft afgesloten? Om mislukte investeringen te kunnen toedekken? Voor eigen gewin want laten we niet vergeten dat er nogal wat (oud)ondernemers in gemeenteraadsleden zitten. En wat dan te denken van die burgers die bang zijn voor verdere afbraak van onze cultuur,bang voor marginalisering van onze eigen hulpbehoevenden, bang voor islamisering, bang voor Duitse toestanden. Tellen die dan niet meer mee? Zijn dat allemaal, tokkies, racisten en fascisten? Hebben zij geen stem?

Op de facebookpagina van 'Geldermalsen zegt nee tegen AZC' kun je lezen dat een aanzienlijk deel van de inwoners gewoon tegen de opvang van cultuurvreemden gelukszoekers *kuch* vluchtelingen is en dit ook al meerdere malen, voordat de zogenaamde 'informatieavond' die zo gigantisch uit de hand liep werd gehouden, kenbaar is gemaakt. Waarom probeer je dan als democratisch PVDA burgemeester er toch op slinkse wijze een ander besluit doorheen te jassen? Omdat het stomme boeren zijn? Mensen die het 'grotere verband' niet zien? Die geen 'verantwoording willen dragen'? Welke verantwoording? Voor wie? Waarom?

Mag dat niet? Tégen opvang van *kuch* vluchtelingen, of hoe je ze ook wilt noemen, zijn? Ongeacht de reden? Als mensen 'vóór' mogen zijn. Waarom dan niet ook tégen vraag ik mezelf af. En dan wel gewoon tégen zonder een 'goede reden' aan te moeten voeren...

Beste kijkbuislezertjes, gemeenten als Geldermalsen, Steenbergen en Heesch zijn slechts een scheet uit de beerput die langzaam door de AZC-NEE beweging wordt opengetrokken. Als je namelijk wat dieper in de verhalen van dergelijke gemeenten waar de bevolking stennis maakt duikt kom je erachter dat de burgemeesters ervan nogal wat wordt verweten. In Geldermalsen zou deze snel, geheimzinnig maar resoluut een AZC hebben gewild en daarbij veel druk op de ketel hebben gezet. Het collega van B&W aldaar is niet opgestapt toen bleek dat de bevolking tegen het plan was en verschillende gemeenteraadsleden vragen hadden. We straalden een regenteske overheid uit zo verwoorde de burgermeester van Geldermalsen het bijna pervers trots toen ze zich voor het negeren van de mening van de inwoners van Geldermalsen verontschuldigde. In Steenbergen werd een referendum over het wel of niet plaatsen van een AZC door de raad geweigerd. En in Heesh deed PVDA burgemeester Marieke Moorman het al niet beter. Zij probeerde zonder met haar ogen te knipperen binnen 24 uur een 'asielhotel' door de raad te jassen met twee opties: laat ze maar komen en kunnen we er niet meer krijgen?..

Het kan aan mij liggen maar dat lijkt mij dus helemaal niet democratisch.

Net zo goed als dat een groot deel van die raadsleden helemaal niets met 'democratie' hebben maar vaak een belang bij het huisvesten van die cultuurvreemden gelukszoekers *kuch* vluchtelingen. Toegegeven, er zitten natuurlijk ook idealisten in gemeenteraden. Dat zijn de raadsleden die durven te zeggen dat zij bij beslissingen over de opvang van cultuurvreemden gelukszoekers *kuch* vluchtelingen domweg buitenspel zijn gezet.

Ik weet niet wat ik van die actie van die Nederlandse vereniging voor raadsleden moet denken. Ik weet wel dat de NOS er een draai aan heeft gegeven die bij mij een hele vaute smaak in me bakkus achterlaat. Zo net boven de plek waar vroeghur de amandeltjes zaten.
Wat ik ook weet is dat bezorgde burgers straal worden genegeerd als ze het niet met het beleid van de 'democratisch' gekozen regenten eens is. Dan worden ze belogen en bedrogen. Dan zijn het plotseling tokkies of op zijn minst inwoners van wijken die bekend zijn bij de Politie. Waar net zoals in Rotterdam een paar ton in een buurthuis wordt geïnvesteerd en de inzet van politie, ter bevordering van het veiligheidsgevoel van de burgers, wordt verhoogd... En dat terwijl de locaties waar regenten wonen bij de opvang worden ontzien . De rest van de bevolking krijgt de AZC's gewoon door de strot geduwd! En zij die op sociale media hierover kritische berichten plaatsen, worden geheel tegen de bepalingen in de grondwet in, door politieagenten voor 'een goed gesprek' thuis bezocht en voor eventuele gevolgen verantwoordelijk gesteld...

Nu ik er eens nog eens heel goed over nadenk begrijp ik zomaar ineens waarom die raadsleden beginnen over 'bedreigingen'! Al zullen zij hiervoor het geweld van cultuurvreemden als excuus moeten aanwenden... de Nederlanders wordt veel te opstandig en hun wil moet gebroken worden, zo bang is dat tuig. Ze weten immers donders goed hoe ze het volk beliegen en bedriegen. En ze zien dat het volk zich niet meer door dranghekken of de inzet van systeemhoeren tegen laat houden. Het volk verheft haar stem en eist inspraak!

Nu zijn het flessen en rotjes die door de lucht gaan, straks bestormt het volk de Bastille! Want dát is wat zij vrezen!

Naar boven