Disclaimer|   Contact

Afbeelding van Veni etinam logo

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

spacer spacer spacer

Februari 2016

Op deze verzamelpagina, waarvoor kosten noch moeite zijn gespaard, staan alle kakels uit Februari 2016 opgesomd waarmee ik à la minute of stante pede, je mag kiezen, niets vermoedende en argeloze voorbijkomende kijkbuislezertjes vanuit het kippenhok heb bekogeld.

Afbeelding van een geplukte kip

Het is dus zaak goed op te letten en op tijd te bukken want voordat je het weet kun je d'r één in je haar uitsmeren.

Oh ja, en dan niet gaan lopen zemelen dat je de disclaimer niet gelezen hebt.. hè?

Overzicht

Omdat door mij per maand heel wat als een kip zonder kop wordt afgekakeld kun je de kakels van dit jaar per maand raadplegen.

Overdaad schaadt immers, toch?

Favorieten

Ik kan het me bijna niet voorstellen maar mocht je déze webpagina in je favorieten willen opslaan dan kan dit door hier te klikken.

Qrcode

Pak het moment,

QRCode

want voor je het weet is ie weg, foetsie!

Wat zij vrezen...
17 Februari 2016, woensdag Meer lezen?     |    Permalink?
Schermafdruk van een tweetal grafieken uit de eindrapportage
enquete veiligheidsgevoel bejegening raadsleden.

Op de facebookpagina van 'Geldermalsen zegt nee tegen AZC' kun je lezen dat een aanzienlijk deel van de inwoners gewoon tégen de plaatsing van een AZC is. Hetzelfde op de facebookpagina's van Brunsum, Steenbergen, Krommenie, Heesch en vele anderen.

Raadsleden in Nederland voelen zich bedreigd zo stelt de Nederlandse vereniging van raadsleden. 7 procent maar liefst zegt beïnvloedbaar te zijn in een onderzoek dat naar aanleiding van alle commotie rond de opvang van cultuurvreemden gelukszoekers *kuch* vluchtelingen is uitgevoerd.

Zomaar twee feiten onder elkaar, naast een grafiek die precies aangeeft wat er nu precies short aan die raadsleden die zich zo bedreigd voelen:
8% van de raadsleden denkt dat de burgers zich in hun gemeente veiliger voelen terwijl 47% van de raadsleden vindt dat zij in staat zijn geweest het 'veiligheidsgevoel' van burgers bij de uiteindelijke keuzes van de opvang van cultuurvreemden gelukszoekers *kuch* vluchtelingen te laten meewegen...

Goede reis!
7 Februari 2016, zondag Permalink?

Ik ben er niet zo van, bloggen over een zojuist overleden artiest. Het doet me een beetje denken aan goedkoop lijkenpikken. Zoals onlangs nog na de dood van David Bowie toen gutmenschen meenden zijn beeltenissen voor de meest schunnige maatschappijkritiek te kunnen misbruiken. Getver...

Waarom ik dan toch iets over de dood van de Vlaamse charmezanger Eddy Wally kakel?

Meer dan 7, of was het nu 8 jaar, geleden was het bij ons op de IT afdeling, waarvan ik toen de coördinator was, Eddy voor en Eddy na. Het is moeilijk uit te leggen maar zijn muziek, of nee, eigenlijk meer het geluid ervan vormde voor ons toen iets van een steun. Zijn altijd gulle lach deed je realiseren dat alle moeilijkheden en problemen er allemaal niet zo toe deden. Dat je, ook als IT'er, best wel een beetje mocht relativeren... Omdat er achter de wolken, volgens Eddy met zijn typisch bijna naïef optimistische uitspraken als gewéldig, wauw, onvoorstelbaar en oh my god, altijd wel wat zonneschijn te vinden was.

Eddy was voor ons met zijn onverstoorbare houding als anderen het nodig vonden zijn manier van praten of zijn excentrieke manier van doen belachelijk te maken ook een voorbeeld als weer eens een betweterige manager zijn zin probeerde door te drijven...

Wat echt een diepe indruk maakte was zijn optreden na een auto ongeluk waarbij Eddy betrokken was. Het verhaal gaat dat Eddy toen een bestuurster die over haar toeren was met foto's, affiches en een handtekening heeft getroost. Kijk,.. da's karakter! En dus rule-de Eddy big-time en niet zo'n beetje ook! Honderden songs van hem werden door ons gedowned en maan-den-lang afgespeeld! Tot afgrijzen van de stropdassen...

Collega's vertrokken, de afdeling werd door verschillende reorganisaties opgeslokt. En sindsdien is Eddy, bij mij tenminste, een beetje in de vergetelheid geraakt. Tot vandaag... terwijl ik deze kakel *kuch* schrijf, appt één van die IT maatjes van destijds mij: Eddy Wally overleden (83).

Eddy dood? Welnee.. Eddy leeft! Want verdomd als het niet waar is, plots hoor ik hem ergens, ver weg, achter in mijn hoofd tijdens zijn reis, verscholen tussen mijn mooiste herinneringen, zingen!

Naar boven