Afbeelding van Veni etinam logo

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

left spacer mid spacer article spacer

Februari 2017

Op deze verzamelpagina, waarvoor kosten noch moeite zijn gespaard, staan alle kakels uit Februari 2017 opgesomd waarmee ik à la minute of stante pede, je mag kiezen, niets vermoedende en argeloze voorbijkomende kijkbuislezertjes vanuit het kippenhok heb bekogeld.

Afbeelding van een geplukte kip

Het is dus zaak goed op te letten en op tijd te bukken want voordat je het weet kun je d'r één in je haar uitsmeren.

Oh ja, en dan niet gaan lopen zemelen dat je de disclaimer niet gelezen hebt.. hè?

Overzicht

Omdat door mij per maand heel wat als een kip zonder kop wordt afgekakeld kun je de kakels van dit jaar per maand raadplegen.

Overdaad schaadt immers, toch?

'Gunnen',.. kent u dat woord?
22 Februari 2017, woensdag Permalink?
Foto van de zending van Adrie.

Ik had em al eens een keertje eerder ontmoet zo blijkt achteraf. Dat wil zeggen, digitaal. Per email. Dit was naar aanleiding van een AMROH Mu-402 Supercoil die ik toen via een bekende digitale veilingwebstek probeerde te slijten. Van het één kwam het ander en voordat we het beiden wisten was ik een *kuch* artikeltje op mijn webstek rijker en Adrie de supercoil.

En dan verstrijkt de tijd...

Totdat Eli een emailtje krijgt van iemand die me zomaar voor nop een paar Philips Hobbyskoops aanbiedt. Allemaal omdat ie het weekend van mijn website genoten heeft. Vooral de verhalen over hoe ik aan mijn Philips bouwpakketten kom. Kostelijk! Iemand waarvan de naam én zijn verhaal verdacht veel lijken op die van... eeh, maar wél met een ander email afzendadres:

Ik was/ben altijd een Amroh fan geweest.... Dat komt ook doordat mijn electronica handelaar in Zeist (Firma Nic. Jense) dat had. Philips materiaal was gewoon moeilijker te krijgen in mijn beginners tijd. Een vriend van mij had een EE doos en daar was ik best wel jaloers op.

Later ben ik fan geworden van de onderdelen van Philips. Ze gaven gewoon (letterlijk!) meer kleur aan je schakelingen.Het begon al met de pin-up condensatortjes, die druppeltjes. Daar kwamen later de engelse drop condensatoren bij. De mosterd C's heb ik nog, twee dozen vol..... Toen ik op de MTS projecten moest maken op zelfontworpen printjes, gebruikte ik alleen Philips C's, weerstanden en elco's. En nog steeds kan ik met bewondering kijken naar de printjes die ik destijds gemaakt heb (ik heb ze nog steeds..) Ik kan je er wel eens een foto van sturen als je dat leuk vindt.

In de nadagen van de electronica winkel in Zeist heb ik nog eens de complete bouwpakket serie van de Philips zelfbouw korte golf ontvanger gekocht. Avonden heb ik gesoldeerd, gemonteerd en ringkernspoelen gewikkeld maar het apparaat heeft nooit goed gewerkt helaas.. Na een paar jaar heb ik het allemaal gesloopt en over de diverse onderdelen laatjes verspreid. Toen kende ik jouw site nog niet ...... spijt komt altijd te laat.

Ondertussen ben ik Muiderkring boekjes gaan verzamelen en dan gaat het weer kriebelen: er moet weer gebouwd worden! Van de resultaten heb ik je al foto's gestuurd en je hebt er een mooi artikel van gebrouwen.

Tja, en van die laatste zin gaat Eli natuurlijk he-le-maal los!

Foto van een aantal Philips miniwatt DL92 buizen. Foto van een verzameling afstemkringen Foto van de zending voor Adrie.

Nou had ik zo links en rechts nog wat spulletjes liggen waarvan ik me afvroeg wat ik er mee moest. Het is geen Amroh spul maar ik vindt het wel zonde om zomaar weg te gooien. Waarde hebben dit soort dingen voor de doorsnee mens niet. Het is meer wat een liefhebber er voor wil geven. Zoals een paar Philips miniwatt DL92 buizen, een (echte papieren) bouwbeschrijving van de Pupil radio van "Radiotechnische school Maxwell" en nog een paar kleine dingetjes. En dus heb ik die spulletjes goed verpakt naar Adrie verstuurd. Hij heeft vast wel paar (internet)maatjes waar ie het aan kwijt kan dacht ik bij mezelf toen ik me afvroeg of hij er wel iets mee kan...

Het is immers een kwestie van gunnen.

Update

Per email laat Adrie op 24 februari weten:

Twee DL batterijbuisjes en een beschrijving van de Pupil! Die ga ik maar eens maken, de buisjes heb ik al en de 402 ook.

De spulletjes zijn goed terecht gekomen zie ik ;-)

Naar boven