Over...|   Contact

Afbeelding van Veni etinam logo

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

left spacer mid spacer article spacer

Januari 2017

Op deze verzamelpagina, waarvoor kosten noch moeite zijn gespaard, staan alle kakels uit Januari 2017 opgesomd waarmee ik à la minute of stante pede, je mag kiezen, niets vermoedende en argeloze voorbijkomende kijkbuislezertjes vanuit het kippenhok heb bekogeld.

Afbeelding van een geplukte kip

Het is dus zaak goed op te letten en op tijd te bukken want voordat je het weet kun je d'r één in je haar uitsmeren.

Oh ja, en dan niet gaan lopen zemelen dat je de disclaimer niet gelezen hebt.. hè?

Overzicht

Omdat door mij per maand heel wat als een kip zonder kop wordt afgekakeld kun je de kakels van dit jaar per maand raadplegen.

Overdaad schaadt immers, toch?

Favorieten

Ik kan het me bijna niet voorstellen maar mocht je déze webpagina in je favorieten willen opslaan dan kan dit door hier te klikken.

Qrcode

Dit is het moment,..

QRCode

voor je het weet is ie weg, foetsie!

Geniet ervan!
28 Januari 2017, zaterdag Permalink?
Foto van de schaal vol met verschillende bolgewassen.

T'wordt bijna traditie in huize Eli om in het begin van het jaar een bak vol geurende hyacinten, narcissen en weet ik veel wat nog meer, naar binnen te karren.

En omdat een leuk experiment nooit weg is wordt er (weer eens) met wat net onluikende bloemenbollen en grond afgeklooid. Het recept dit jaar is simpel, zoek een leuke schaal, hoeft niet te diep te zijn maar toch wel minimaal 5 centimeter. Het liefst eentje zonder afwatergat onder in de bodem. Je kunt deze dan mooi op een tafel plaatsen.

Scoor bij de plaatselijke bloemenman, die je natuurlijk steunt door niet bij een tuincentrum te kopen, een paar bakjes met hyacinten, verschillende kleuren narcissen, blauwe druifjes en wat er al niet meer aan bolgewassen te vinden is. Thuis aangekomen voorzichtig de bolletjes uit de op zijn kop gehouden bloempotjes schudden. Let hierbij op de 'neuzen' niet te beschadigen! Klop zoveel mogelijk grond af. Bij de hyacinten mag je rustig wat wortels eraf scheuren en plaats het spul vervolgens in de schaal.

Foto van de half gevulde schaal. Foto van het inwateren van de grond. Foto van de schaal vol met bolgewaasen.

Zorg dat alles mooi is verdeeld en dat de bovenkant van de bolletjes op ongeveer dezelfde hoogte zijn geplaatst. Als dit gebeurt is de open liggende delen van de schaal met grond vullen. De bolletjes moeten wel een beetje vast in de grond komen te zitten en daarom dien je de grond er omheen wat aan drukken. Strooi als laatste een dun laagje grond over het geheel. Voorkom hierbij dat de openstaande 'neuzen' (te veel) grond happen! Even de zaak rustig laten inwateren. Niet te veel natuurlijk,.. en voor de schaal een leuke plek in de kamer opzoeken...

Nu alleen nog regelmatig water geven!

Naar boven