Over...|   Contact

Afbeelding van Veni etinam logo

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

left spacer mid spacer article spacer

Oktober 2017

Op deze verzamelpagina, waarvoor kosten noch moeite zijn gespaard, staan alle kakels uit Oktober 2017 opgesomd waarmee ik à la minute of stante pede, je mag kiezen, niets vermoedende en argeloze voorbijkomende kijkbuislezertjes vanuit het kippenhok heb bekogeld.

Afbeelding van een geplukte kip

Het is dus zaak goed op te letten en op tijd te bukken want voordat je het weet kun je d'r één in je haar uitsmeren.

Oh ja, en dan niet gaan lopen zemelen dat je de disclaimer niet gelezen hebt.. hè?

Overzicht

Omdat door mij per maand heel wat als een kip zonder kop wordt afgekakeld kun je de kakels van dit jaar per maand raadplegen.

Overdaad schaadt immers, toch?

Favorieten

Ik kan het me bijna niet voorstellen maar mocht je déze webpagina in je favorieten willen opslaan dan kan dit door hier te klikken.

Qrcode

Dit is het moment,..

QRCode

voor je het weet is ie weg, foetsie!

Physalis?
28 Oktober 2017, zaterdag Permalink?
Foto van een Physalis met blauwe bloemen

Al een paar maanden ben ik in de weer met een plant op mijn balkon die er zomaar was en die steeds groter werd. Zo groot zelfs dat deze uiteindelijk ondersteund moest worden. Hoe ik er precies aan kwam weet ik niet. Ik had hier en daar afgelopen voorjaar en zomer weliswaar wat zakjes zaad bij supermarkten gescoord maar ik kan me deze bloemen niet herinneren. Kennelijk stonden die niet op de verpakking...

Toen enkele bloemetjes waren uitgebloeid onstond er een klein lampionnetje. Hierin groeide een groen vruchtje, niet groot, iets ter grootte van een knikkertje. En dat langzaam steeds meer oranje werd. Lui dat Eli is bleef het bij zichzelf afvragen wat het nu eigenlijk voor een plantje was tussen het watergeven en het maken van fototjes met de hagelnieuwe Chinees door.

En dan komt er natuurlijk een tijd dat het balkon klaar voor de winter moet worden gemaakt. Nu is dat op zich niet zo'n klus, het balkon is nu ook weer niet zo groot maar toch... er zit wat werk aan. En dus besloot ik de inmiddels helemaal gedroogde vruchtjes af te knippen. Er bleken namelijk zaadjes in te zitten. En niet te zuinig ook en tja dan is Eli wel zo dat ie ze dan ook ergens in de grond gaat stoppen.

Foto van een groene Physalis vrucht in lampion. Foto van een gedroogde Physalis lampion. Foto verschillende gedroogde Physalis vruchten.

Een klein zoektochtje op het Wilde Wijde Wep leerde dat dit zeer waarschijnlijk Physalis is. Natuurlijk kon ik weer niet de blauwe bloemetjes die mijn exemplaar had vinden dus tja, écht zeker weet je het dan niet. En dat blijft dan knagen, hè?

Dus mocht een kijkbuislezertje het zeker weten, wees dan zo vriendelijk mij dit via mijn contactpagina te laten weten.

RNutteloos...
24 Oktober 2017, dinsdag Permalink?
Foto van een utteloos RNet bushokje waarin je altijd natregent maar dat er zooooo mooi uit ziet!

Ik vraag mezelf wel eens af hoe nog nuttelozer je diensten kunt aanbieden... Diensten die er op het eerste gezicht wel leuk uit zien maar die in de praktijk he-le-maal niets voorstellen. Een goed voorbeeld hiervan zijn de bushokjes die RNet de laatste jaren heeft geplaatst. Mooie ontwerpen met veel glas en metaal. En qua kleuren prima herkenbaar als RNet bagger..

Want wat heb je als reiziger in godsnaam aan een bushokje waar je in de zomer graag naast staat omdat je lekker van het zonnetje wilt genieten maar waar je in het minder goede jaargetijden gewoon geen ruk aan hebt omdat deze totaal geen bescherming tegen de elementen biedt? Bushokjes met nauwelijks een dak en met grote kieren alom die bij het minste en geringste buitje nat regenen...

Dat is nu precies een symptoom van het Nederland anno 2017, als het er op papier maar mooi uitziet... de werkelijkheid boeit niet!

In medias res
20 Oktober 2017, vrijdag Permalink?
Foto het International Space Station, het daglicht tegemoet.

Kijkbuislezertjes die deze webstek vaker bezoeken, toegegeven dat zijn er niet veel want voordat je het weet bellen er allerlei vage lui in zwarte pakken bij je aan, weten dat Eli een zwak heeft voor het International Space Station. Logisch als je er even over nadenkt want Eli herinnert zich nog (televisie zwart/wit) beelden van lanceringen van de Explorers en Viking Mars landingen. En dan zijn plaatjes in kleur natuurlijk al snel, al heel wat,.. natuurlijk. Maar goed, even terug naar die ISS hut...

Al een paar jaar gebruik ik allerlei programmatjes en de laatste paar jaar ook 'appjes' waarmee je direct beeld vanuit die toko op je PC'tje of 'apparaat' kunt krijgen. En ik moet zeggen die beelden zijn toch wel wat hoor! Man, je kunt het je nauwelijks voorstellen dat je live in (jawel!) fokking HD film beelden uitgezonden vanuit het ISS kunt bekijken.

De meeste van die 'apps' bieden de mogelijkheid om je te attenderen op speciale gelegenheden en zodoende viel ik vandaag zomaar met mijn neus in de boter. Een heuse 'spacewalk' van niet één, maar twee astronauten! Druk bezig met onderhoud aan de oudste delen van het ISS. Het smeren van allerlei onderdelen.

Foto vanuit de ISS richting aarde met en Sojoez capsule. Foto van een astronaut aan het werk aan ISS. Foto van een astronaut aan het werk aan ISS met daarachter zonnepanelen.

Man, wat geweldig om te zien!

Even neuzen doe je, hier.....

Naar boven