Disclaimer|   Contact

Afbeelding van Veni etinam logo

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

spacer spacer spacer

Januari 2018

Op deze verzamelpagina, waarvoor kosten noch moeite zijn gespaard, staan alle kakels uit Januari 2018 opgesomd waarmee ik à la minute of stante pede, je mag kiezen, niets vermoedende en argeloze voorbijkomende kijkbuislezertjes vanuit het kippenhok heb bekogeld.

Afbeelding van een geplukte kip

Het is dus zaak goed op te letten en op tijd te bukken want voordat je het weet kun je d'r één in je haar uitsmeren.

Oh ja, en dan niet gaan lopen zemelen dat je de disclaimer niet gelezen hebt.. hè?

Overzicht

Omdat door mij per maand heel wat als een kip zonder kop wordt afgekakeld kun je de kakels van dit jaar per maand raadplegen.

Overdaad schaadt immers, toch?

Favorieten

Ik kan het me bijna niet voorstellen maar mocht je déze webpagina in je favorieten willen opslaan dan kan dit door hier te klikken.

Qrcode

Pak het moment,

QRCode

want voor je het weet is ie weg, foetsie!

Ons deel!
20 Januari 2018, zaterdag Permalink?
Afbeelding van 
de Prinsenvlag van echte huis van Oranje!
Ontaard...
17 Januari 2018, woensdag Permalink?
Afbeelding van de de buste Johan-Maurits

Al een paar daagjes zat ik met de zogenaamde zaak 'Maurits' in mijn maag. Je weet misschien wel, dat gedoe rondom de buste van Johan Maurits. In het Mauritshuis in Den Haag.

Wat is het probleem? Sinds de heropening in 2014 zijn 'ze' in het Mauritshuis bezig met het doen van een aantal aanpassingen. Allemaal om dat 'ze' daar plots het verhaal van Johan Maurits van Nassau-Siegen in Nederlands-Brazilië willen kunnen vertellen. Let wel: het 'volledige verhaal', dus inclusief zijn rol in het slavernijverleden...

Om dat allemaal goed en vooral 'overtuigend' te kunnen doen zijn er in de afgelopen maanden verschillende aanpassingen gedaan. Bijvoorbeeld aan de website. Aan de multimediatour, aan de rondleidingen en aan de publicaties. Zeg maar gerust dat aan van alles aanpassingen zijn gedaan. Zo is bij de inrichting van een nieuw kabinet ook de buste van Johan Maurits in de foyer van het Mauritshuis weggehaald. In de eerste plaats omdat het gaat om een in 1986 in kunststof vervaardigde replica en niet om een origineel beeld... Bovendien ontbrak op deze locatie de mogelijkheid het beeld 'in de juiste context te plaatsen'. Aldus het commentaar op de website van het Mauritshuis naar aanleiding van het tumult rondom deze verwijdering...

Ja.. ja...

Afijn, zoals ik aangaf zat ik een beetje met deze zaak in mijn maag. Zouden deze aanpassingen werkelijk zijn gedaan om het 'volledige verhaal' te kunnen vertellen, zo vroeg ik mezelf af. Of is er iets anders aan de hand? Want bespeur ik hier nou ergens niet die vieze bruine stank.., je weet wel, die gore vieze stank, de stank afkomstig van de kant van die 'social justice warriors'? De kant van de 'weg met onzers'. De kant van 'leve multiculteralisme' en daarom 'fuck witte geschiedenis'?

Is het werkelijk het bezoekende publiek dat vindt dat het verhaal van Johan Maurits van Nassau-Siegen in Nederlands-Brazilië inclusief zijn rol in het slavernijverleden moet worden verteld? Of zijn het de zelfverklaarde onderzoekers van de Universiteit van Leiden die vinden dat er iets aan de 'voorlichting' mankeert. Namelijk dat die te 'wit', te 'Nederlands' en daarom verkeerd is?

Plots realiseerde ik me vandaag dat het grootste gevaar, zoals zo vaak eigenlijk, van binnen uit komt. Ditmaal in de vorm van hen die altijd het beste hebben gehad. Die het mooiste uit onze geschiedenis hebben mogen aanschouwen, hebben mogen bestuderen, maar die kennelijk toch niet kunnen bevatten hoe goed wij het als cultuur, als Westerse beschaving het in de geschiedenis hebben gedaan. Waarom? Gewoon, omdat we zijn wie we zijn. Nederlanders, Europeanen. Misschien kunnen zij het gewoon niet bevatten, bedacht ik me. Zouden die 'onderzoekers' wel Nederlanders zijn? Ik zou wel een lijstje met namen van deze 'onderzoekers' willen hebben. Al was het maar voor het archief, voor later...Nee, hoe langer ik erover nadenk, des te meer ik tot de conclusie kom dat zij niets anders zijn dan vies schorremorrie. Tuig van de richel. Op zijn best ontaarden...

Ik vind het belangrijk dat wij onze kinderen laten weten wie wij zijn en wie zij zijn. Zeker nu met die massale influx van cultuurvreemden die straks vrolijk met een Nederlands paspoort rondloopt is het belangrijk om te weten dat we niet allemaal hetzelfde zijn. Ik wil dus dat onze jeugd haar oorsprong kent. En dat zij zich bewust is van de positie die zij in deze wereld innemen. Dat zij deze positie hoog houden en nooit zullen vergeten!

Ik ben tegen deze ontaarde 'aanpassingen' die eigenlijk niets anders tot doel hebben onze jeugd te laten denken dat zij niet Europeesch, niet van ons, en niet blank zijn...

Rechten van de 'mens'...
13 Januari 2018, zaterdag Permalink?
Afbeelding die oproept tot steun van het volksinitiatief om de doodstraf in te voeren.

Ik zal in dit land wel de enige zijn, want: blanke xenofobe racistische fascistoïde Breivik fan-boy... maar persoonlijk heb ik geen grotere hekel aan tuig (van de richel) dat met zijn gore vuile vieze pootjes niet van kindertjes, meisjes , homo's of oudjes kan afblijven.

Vooral zij die deze stumpers op de meest verschrikkelijke wijze dood maken, want dat is het - en niet om het leven brengen... -, wens ik het meest akelige einde toe. Ik zie ze het liefst live op televisie naar de kloten, kapot, met een roestige boomzaag levend doorgezaagd worden dood gaan. Maar ja... dat verdomde handvest van de 'rechten van de mens' hè?..

Dus vroeg ik me zo eens af toen ik van de week deze afbeelding per email ontving, zou het niet eens tijd worden voor bepaalde lieden een, laten we zeggen.., uitzondering te maken,.. en de familie over hun lot te laten beslissen? Zij hebben immers ongeacht wat er verder gebeurt levenslang.

Laat dus die Freisler (D66?) rechters hun 'wetboek' maar daar steken waar de zon niet schijnt (liever zij zelf dan wij... want dan gaat het pas écht zeer doen...). We regelen het zelluf wel!

Babies!
6 Januari 2018, zaterdag Meer lezen?     |    Permalink?
Foto van de RSM in januari 2018

Omdat het alweer een tijdje geleden is dat ik iets over mijn Max *kuch* gepubliceerd heb, even een update. Geen idee of er iemand op zit te wachten. Maar meer om te voorkomen dat iemand later begint te zemelen dat ik de kijkbuislezertjes niet op de hoogte heb gehouden en daarom dus nalatig ben...

Ik heb namelijk nieuws! Blij nieuws zoals dit heet!

Ik heb slakken!., babyslakken wel te verstaan. Twee stuks!

Naar boven