Over...|   Contact

Afbeelding van Veni etinam logo

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

spacer spacer spacer

Capisce amigo

is een woordgrap...

Foto van een dombo die wat wordt uitgelegd..'Capisce amigo?'

Tja, en als je dat nu nog niet snapt...

Ehh...

In dit *kuch* artikel wordt op sommige plaatsen verwezen naar andere websites. Omdat ik de beroerdste niet ben heb ik ze netjes voor je op een rijtje gezet.

Favorieten

Ik kan het me bijna niet voorstellen maar mocht je déze webpagina in je favorieten willen opslaan dan kan dit door hier te klikken.

Qrcode

Dit is het moment,..

QRCode

voor je het weet is ie weg, foetsie!

Capisce amigo

is een niet bestaande uitspraak lees ik wel eens in een e-mailtje. Je weet wel, in van die literaire hoogstandjes waarin ik door een bepaald slag kijkbuislezertjes voor dom rechts, fascist of racist, om maar een paar kwalificaties op te sommen, wordt uitgemaakt. Oh ja, en die meestal afsluiten met een zin waarin nogmaals wordt benadrukt wat voor een ongelofelijke zielige idioot ik wel niet ben.

Persoonlijk ben ik altijd verbaasd over hoe accuraat sommige analyses zijn. Man, ik zou het zelf niet beter kunnen! Maar goed, daar had ik het niet over. Wat klopt er nu eigenlijk niet aan die uitspraak?Esè

got
it?

verstanden?
joe
dum

fok!
LOL!

asssss
O..

my..

Inderdaad, het is een mengeling van Italiaans en Spaans. Waarom? Nou, het bekt zo lekker! Het heeft wel iets, die uitdrukkingen die zo'n gangsterachtige sfeertje uitademen. Veel beter dan zo'n Amerikaans uitspraak van hippieachtige skaters en surfers zoals What's up Dude? Want zeg nou zelf, getver... Toch?

Nou ja, en aziatische uitspraken zijn me gewoon veel te moeilijk. Ik bedoel, ik ben ook maar een dom rechtse half dyslectische xenofobe racistische fascist. Toch? Dus wat kun je daar nu van verwachten? Nee, dan heb ik toch liever toch zo'n exotische en lekkere korte. Esè, is er zo eentje. Of wat dacht je van homes? Lekker een beetje met je homies chillen. Zie je het al voor je?

Maar ja, gewoon een beetje een uitspraak jatten is natuurlijk niet chiq. Niet dat ik wil pretenderen van stand te zijn of zow, maar jatten is best wel een beetje ordinair. En dus flans je zelf maar wat in elkaar... Boeien dat het woorden uit verschillende talen zijn. Heeft toch geen hond door... Toch?

Oké toegegeven, behalve de incidentele notoire zeikerds dan. Die weer wel natuurlijk. Daarom even speciaal voor hunnie:

Capisce is een Italiaans woord dat in Amerikaans 'slang' wordt gebruikt voor snappie?, heb je het?. En daar kun je lekker grof mee bekken zoals bijvoorbeeld shut da fok up,.. capisce?. Ja dat zet wel zo'n lekker modern maffiosie toontje, en daar past zo'n Spaans woord als amigo natuurlijk perfect bij! Leuk een beetje spanjolen mee adresseren. Natuurlijk, het Nederlandse equivalent vriend wordt meestal ook niet in de meest aardige situaties gebruikt. Maar ja, Capisce vriend slaat natuurlijk weer nergens op...

Capisce amigo?

Naar boven