Over...|   Contact

Afbeelding van Veni etinam logo

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

spacer spacer spacer

Wat da fok,

is een Wabbit?

GIF animate van 'walking man'.

Wat is het? Wat doet ut? En wat kun je ermee?

Verwijzingen

In dit *kuch* artikel wordt op sommige plaatsen verwezen naar andere websites. Omdat ik de beroerdste niet ben heb ik ze netjes voor je op een rijtje gezet.

Favorieten

Ik kan het me bijna niet voorstellen maar mocht je déze webpagina in je favorieten willen opslaan dan kan dit door hier te klikken.

Qrcode

Dit is het moment,..

QRCode

voor je het weet is ie weg, foetsie!

Wabbit

is de entiteit die, zo kun je uit de titel van mijn hoofdpagina afleiden, op deze stek woont. Maar wie of wat is Wabbit nu eigenlijk?

Ehhhh
.....
One
wabbit.
Two
wabbits.
Three.
Four.
Five
Six
Zeven
Eight!!
Nine
...
What's
up
doc!

Ouwe IT knarren, vandaag de dag bekt ICT beter maar dit even terzijde, kennen de uitdrukking Wabbit voor een zelf replicerend computerprogramma. Een programma dat lijkt op een computervirus maar zichzelf niet door netwerken verspreidt. Wabbits zijn dus geen 'wormen' en ook verschuilen ze zich zelf niet zoals een 'trojan' dat doet. Wabbits kunnen hierdoor natuurlijk wel verspreid worden. Wabbits bevatten doorgaans geen 'malicious code', dat wil zeggen code die iets engs op je computer doet. Het merendeel van de aangetroffen Wabbits zijn in die zin ongevaarlijk en doen buiten zichzelf razendsnel repliceren niets. Nu is het wel zo dat dit repliceren al het beschikbare geheugen, zowel vluchtig als niet vluchtig, op je computer op kan eten en dat deze hierdoor uiteindelijk zal crashen. Wabbits kunnen in de cyberwereld van je computer dus net zoals konijnen in de echte wereld een plaag vormen. Ze repliceren zichzelf zo snel dat anti-virus programma's ze vaak niet kunnen bijhouden. En het is, zover ik heb kunnen achterhalen, vanwege deze eigenschap dat zij met de misvormde uitspraak voor 'Rabbit' door het Elmer Fudd karakter in de Bugs Bunny cartoonserie worden aangeduid.

Een Wabbit is dus gewoon dat, wat erop staat, namelijk een Wabbit. Niks meer en niks minder. Start je zo'n tandloos konijn op dat zal ie zichzelf net zo vaak klonen en opstarten als maar mogelijk is. Dat wil zeggen, totdat je computer krakend en piepend tot stilstand komt.

Vandaag de dag worden Wabbits vaak ontwikkelt om hiermee zelf-replicerende processen te kunnen bestuderen. De groei van bacteriën is hiervan een voorbeeld maar ook bij de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie wordt van Wabbits gebruik gemaakt.

Waarom ik dan destijds, en dan heb ik het ergens over begin jaren negentig, voor deze bijnaam heb gekozen vraag je me? Ach een beetje zelfspot kan geen kwaad. Neem jezelf vooral niet tè serieus want voordat je het weet loop je naast je schoenen en meet je jezelf zo'n super irritante maar vooral 'vaute' houding aan. En dat moeten we natuurlijk niet willen met z'n allen. Toch?

Kortom, als normaal mens heb je dus geen zak aan zo'n Wabbit...

Nawoord:

Voor de notoire zeikerds: Nee, ik ga over dit onderwerp niet de ik weet het beter discussie met je aan. Er staan aan de linkerkant op deze pagina voldoende verwijzingen. Mocht je hierop een leuke toevoeging hebben dan ontvang ik die graag via de contactpagina van je.

Naar boven