Veni etinam logo.

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

left spacer mid spacer article spacer

Macro watte?

In de onverwarmde Red Sea Max wordt de roodrugparadijsvis gehouden in water dat regelmatig wordt ververst.

Verwijzingen

In dit artikel wordt op sommige plaatsen verwezen naar andere websites.

Het schuimnest

van afgelopen week is helaas niets geworden. Na een paar dagen al zagen we s'avonds de aspirant vader druk in de weer met de aanvang van een tweede schuimnest. Naar het oude werd zover ik dat kon beoordelen nauwelijks omgekeken. Dit gaf mij de gelegenheid het oude schuimnest eens voorzichtig van dichterbij te onderzoeken en al snel werd duidelijk dat er helemaal geen eitjes in het schuimnest dreven!

Zaterdag ochtend was het in aanbouw zijnde schuimnest van die avond ervoor bijna geheel uit elkaar gevallen. Ik nam dit moment waar om de aquariumruiten schoon te maken, hier en daar wat vuil af te hevelen en een beetje schoon water toe te voegen. Gedurende deze operatie heb ik beide pompen aangezet, zodat zweefvuil snel werd uitgefilterd, en heb ik een op marktplaats aangeschafte Carbo Plus in het middenfilter geinstalleerd. Maar daarover later meer..

Paradijsvis koppel Fred en Truus druk aan het baltsen (2) Paradijsvis koppel Fred en Truus druk aan het baltsen (3) Paradijsvis koppel Fred en Truus druk aan het baltsen (4)

Na een uurtje was de RSM weer mooi schoongetrokken en toen ik tweede pomp weer afsloot bemerkte ik dat beide paradijsvissen de stroming nabij de uitstromers wel lollig vonden. Het leek net alsof ze telkens weer van een gijbaan af racede!

Alom verbazing toen bleek dat zaterdag avond het mannetje een losgeraakt cryptocoryneblad die pal voor de overstroom opening dreef had gekraakt. Er was, jawel, alwéér een schuimnest gebouwd!

Paradijsvis koppel Fred en Truus druk aan het baltsen (5) Paradijsvis koppel Fred en Truus druk aan het baltsen (6)

Naar boven