Disclaimer|   Contact

Afbeelding van Veni etinam logo

Digging in hard ground is more relaxing to a worm than going fishing...

spacer spacer spacer

Jij hier?

Welkom op het lifeblog van een notaire zeikerd!

Animatie die waarschuwt dat deze stek bol staat van de vuiligheid.

Over...

Wellicht wil je voor het doorbladeren van deze webstek weten wie de half dyslectische wauwelende idioot is die deze rotzooi in de lucht houdt. En vraag je jezelf paranoide af wat deze webstek met je gegevens doet!

Mogelijk poppen er ook nog een paar andere vragen bij je op die je had verdrongen omdat je die eerder niet durfde te stellen maar waar je nu wél direct antwoord op kunt krijgen!
Tenminste, als je durft te klikken...

Thema's

Toegegeven, het kostte de nodige moeite, maar uiteindelijk ben ik er in geslaagd uit al dat zinloze geouwehoer een aantal thema's op te stellen.

Ja sorry, maar meer zat er ècht niet in!

Handel?

Omdat Eli niet alles dat ie naar zijn huis sleept ook eindeloos kan bewaren moet ie wel eens van wat spulletjes af. En omdat het allemaal hobbyspul is doet ie jou een aanbod dat bijna te mooi is...

T'is immers voor de hobby...

Kakels

Oftewel een beetje nietsvermoedende kijkbuislezertjes vanuit het kippenhok onder luid TOK TOK met eieren bekogelen. Lees om te voorkomen dat je te laat bukt en een ei in je haar kunt uitsmeren voor de zekerheid eerst even de disclaimer door. Een gewaarschuwd mens telt immers voor ehhh... twee.
Toch?

Al het gekakel netjes a-synchroon en per jaar opgesomd. Ja beste kijkbuislezertjes, da's pas gemak!

Ik steun...

Pat Condell is een Engels komiek, auteur en maker van filmpjes op het internet. In deze filmpjes neemt hij het op voor het secularisme en het atheïsme.

Afbeelding van Pat Condell

Volgens Condell afficheert de islam zich ten onrechte als 'de religie van de vrede' terwijl deze volgens Condell juist zeer agressief en onverdraagzaam is. Critici noemen zijn monologen (natuurlijk) 'beledigend' en 'racistisch'...

Opgelet!

Jouw vrijheid om op het internet te publiceren wat je denkt is in gevaar. Politiek correcten en rode kapitalisten denken te kunnen uitmaken waarover jij wel of juist geen mening mag vormen. Wees geen nuttige idioot van hen die groene idealen commercialiseren en die ons tegen elkander uitspelen met als uiteindelijke doel ons allemaal te kunnen controleren.

Member of The Internet Defense League

Wantrouw hen die de mond vol hebben van (anti-)fascisme of (anti-)racisme. Dat doen ze alleen, om jouw de mond te kunnen snoeren!..

Effe testuh...

Probeer maar even of je dit gehalte vrijheid om je mening te uiten aan kunt...

Favorieten

Ik kan het me bijna niet voorstellen maar mocht je déze webpagina in je favorieten willen opslaan dan kan dit door hier te klikken.

Qrcode

Pak het moment,

QRCode

want voor je het weet is ie weg, foetsie!

Elke stem telt!!!
21 Maart 2018, woensdag
Afbeelding van 
een oude Sovjet verkiezingsposter met hierop in het Nederlands de slogan dat elke stem telt...

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties wil mensen bewegen naar de stembus te gaan. Met name jongeren en 'nieuwe Nederlanders' zijn moeilijk naar de stembus te krijgen. Dat moet veranderen volgens minister Ollongren: Jouw stem kan het verschil maken. Bepaal mee wat er in jouw gemeente gebeurt.

Ja ja...

Politieke partijen die het (raadgevend) referendum decennia lang als speerpunt van hun campagnes hadden hebben deze dit jaar de nek om gedraaid. En van de uitslag van het (laatste) raadgevende referendum (in Nederland) dat tegelijkertijd met deze gemeentelijke verkiezingen over de wet op de inlichtingen en veiligheidsdiensten (WiV) wordt gehouden zullen zij zich geen zak aantrekken, zo hebben ze zelf aangegeven...

En maar gaan stemmen omdat iedere stem telt???

Ik dacht het niet...

Ik vraag me af waarom we eigenlijk nog stemmen. Is de 'parlementaire democratie', dat gekonkel, dat bepalen door de minderheid die de meerderheid uitsluit, niet gewoon dood? Wordt het niet tijd voor het gelijk van de meerderheid? Indien niet linksom dan maar rechtsom? Koste wat het kost?

Ieder volk krijgt immers dát wat het verdient!..

Aquariumhouden
Thema Open thema
Foto van de zoetwater Red Sea Max 130 als Azie (Vietnam) biotoop.

Na lange tijd geen bakkie meer gehad te hebben besloot ik in 2008 dat het weer eens tijd werd er eentje aan te schaffen. Een niet te groot maar vooral ook weer niet te klein model. Eentje die mooi in een hoek van de kamer zou passen.

De keuze viel op een zoutwater nano. De Red Sea Max 130. Niet dat ik een zoutwater bak wilde, welnee. Die RSM zag er gewoon cool uit. Natuurlijk er moest nog wel het een ander aan gebeuren voordat er visjes in konden en hierover kun je in dit thema alles lezen. Ook over de eerste visjes die erin gingen trouwens.

Update:
Begin 2015 is de Red Sea Max 130 met LED verlichting uitgerust.

Boys Toys
Thema Open thema
Zwart-wit foto van een gigantische scheepsmotor.

Stuff voor échte mannen. Toys waar ze, toen ze veel jonger waren, van droomden. Maar ook ouwe troep van vroeghur waar ze nu een brok van in hun keel krijgen en waarvoor ze stiekem een traantje web pinken...

Ik niet, natuurlijk. Maar dat was je wel duidelijk. Toch?

Geraniums
Thema Open thema
Foto van mijn geraniumplant.

Eli is een paar jaartjes geleden begonnen met de *kuch* kweek en vermeerdering van geraniums. Dat is weer eens wat anders dan erachter gaan zitten... En, je zult het nauwelijks geloven, er werden nog heel aardige resultaten behaald.

Ondanks dat het nieuwe er een beetje van af is probeer ik zo af en toe weer eens een andere stektechniek uit. Afijn, in het thema lees je er veel meer over. Klikken dus maarrrrr...

Grrroen!!!
Thema Open thema
jawel!.. een foto van een.. balkon!

Je heb groene stroom, groen gas en allerlei andere groene troep. En omdat groen vandaag de dag helemaal hip is dacht Eli dan ook maar zijn steentje eraan te moeten bijdragen. Daarom sterke verhalen over allerlei 'groen' opgetekend vanaf het balkon, de woonkamer of ergens anders buiten... Als het maar over 'groen' gaat.

Mijn voorkeur gaat echter uit naar m'n balkon... als je daar even langer over nadenkt is dat ook gewoon heel logisch, want er zijn zoveel dingen die je op een balkon, buiten het professionele balkonhangen, al dan niet zomers voorzien van een koele versnapering waar ik mezelf in gespecialiseerd hebt, kunt doen. En dat dan ook nog eens helemaal onafhankelijk van het model ervan!

T'mot niet gekker worden! Toch?

Philips zelfbouw
Thema Open thema
Foto van het Philips HIFI International logo.

Het begon met een nostalgisch *kuch* artikeltje over die ouwe troep maar voordat Eli het wist emailde die, zelfs in-ter-na-tio-naal, met allerlei lui die ie nog nooit had gezien. En, je vraagt je nu natuurlijk meteen af welke babbeltruc ie gebruikt heeft want bij sommigen ging ie zelfs op bezoek!

Ik heb op mijn speurtocht naar materiaal, al dan niet digitaal, heel veel mensen ontmoet. Nou niet meteen gaan lopen gillen dat dit allemaal ouwe verzuurde veertigers vijftigers zijn die zo nodig lekker nostalgisch moeten lopen doen... want dat is niet zo! Nee, écht... niet!

Philips mengpaneel RELOADED
Thema Open thema
Afbeelding van een oud boekje over Philips zelfbouw mengversterkers in de sfeer van The Matrix film.

Noem het 'mid-life crisis' of wat dan ook, maar na meer dan 35 jaar stort Eli zich midden 2016 op het revitaliseren van een Philips mengpaneeltje dat is opgebouwd uit de legendarische serie zelfbouw mengpaneeleenheden.

Bedoeling is om zonder het elektrische (principe) schema te wijzigen het mengtafeltje naar het niveau van een Philips Mengtafel 21st Century Edition te tillen. En dat allemaal door er betere en modernere componenten in te zetten.

Het resultaat, en toegegeven dat kan even op zich laten wachten want Eli doet dit voor z'n lol en dan geniet ie er het liefst zo lang mogelijk van,.. moet een mengpaneeltje 'to the max' gaan worden.

Reis naar polen in 1986
Thema Open thema
Afbeelding met de Poolse tekst: PRL zonder illusies.

In 1986 begon ik aan een groots avontuur. Een autorit naar Polen om een aantal vrienden te gaan bezoeken. Een reis waarvan ik mezelf achteraf wel eens heb afgevraagd hoe ik zomaar kon besluiten naar een communistisch land af te reizen waar net een paar jaar ervoor de staat van beleg was opgeheven. Hoe ik met een visum in mijn paspoort, een Poolse wegenkaart in het dashboardkastje en in de veronderstelling dat de 1250 kilometer lange rit niet meer dan één lange weg zou zijn in mijn autotje kon stappen en op pad kon gaan.

Nou ja,.. laten we het maar op jeugdig enthousiasme houden.

Update:
op latere datum door mij en lief gemaakte reizen zijn aan het overzicht toegevoegd.

Tabak
Thema Open thema
Foto van hangende tabaksbladeren

Ondanks dat ie al vele jaren niet meer rookt besluit Eli, nadat ie van een internetmaatje een zakje zaad had toegestuurd gekregen, zich op de tabak kweek te storten. Dat ze als zaden van planten die 1.8 meter hoog kunnen worden zo ontzettend klein waren? Nee, dat had ie niet verwacht. Hoe dan ook het betrof, volgens de bijsluiter, zaden van planten die ook voor de tabaksindustrie werden gebruikt!

Nou, en dat wekt vertrouwen natuurlijk! Ik bedoel die lui zorgen wel dat ze hun zaakjes op orde hebben. Toch? En dus zocht Eli meteen even een geschikte bloempot uit.

Tiet veur un pafke...

T.e.a.b.
Thema Open thema
Foto van Malle Pietje. De hoeder van ouwe troep: geschiedenis.

Zijn het alleen ouwe knarren die, dat wat eens was, willen behouden? Die vasthouden aan herinneringen van vroeghur? Aan ouwe troep, waar niemand iets mee wil. Rotzooi die je aan de straatstenen nog niet kwijt kunt.

Als hobbyist mag je wat ik hier aanbied voor een vriendenprijs overnemen. Dat wil zeggen, als je me hierbij een verhaal terug geeft. Yep, je leest het goed. Dat is wat ik van je vraag. Ik wil een verhaal over jou en je hobby en een paar foto's.
Als je wilt anoniem.

Dus zeg eens eerlijk: waarom wil jij die ouwe troep zo graag hebben?
Waarom spaar je dit soort ouwe meuk?

Wat is jouw verhaal?

Naar boven